Ha valamit esetleg el szeretnék kezdeni akkor mindig az van hogy hülye vagyok hozzá, meg minek az felesleges, úgy se sikerül. De amit ő mond hogy mit hogyan kéne csinálni az szent és sérthetetlen. Mit tegyek ti ilyen helyzetben mit csinálnátok ?
Hát ha nem szoktad anyukádat megpuszilni, csak a barátnődet, akkor miért nem költözöl el a leányhoz?
Persze ahol nem a szeretet, hanem a számítás vezérli a gondolkodást, ott tényleg nem szokás.
2011. márc. 31. 12:12
12/19 A kérdező kommentje:
Hibákból lehet tanulni igazán. Csak az a gond hogy fáj hogy ezzel a hibával elveszthetek valakit
2011. márc. 31. 12:13
13/19 anonim válasza:
Beszélj vele. Bár az én anyukám olyan, hogy nem értette, mi bajom a dologgal, mert annyira negatív személyiség, hogy el sem tudja képzelni, hogy másképp is lehet gondolkozni. Ja és képtelen csendben maradni, mindent azonnal kimond. Vele kapcsolatban csak egy megoldás maradt, mégpedig hogy hagyom, hogy elmondja, de nem is figyelek rá. Mivel kb. mindig ugyanazt mondja, ha kiakad, hogy miért nem hallgatom végig, akkor alég annyit mondanom, hogy "lehet, hogy nem látszott, de figyeltem, azt mondtad, hogy ..." az évek alatt megtanultam, hogy mi az, amit mindig mond :)
2011. márc. 31. 12:16
14/19 Celestial válasza:
Aki szeret, az azért szeret, sőt, annak ellenére is szeret, amilyen vagy. Aki meg nem tud elfogadni téged önmagadként, az valószínűleg nem szeretetből, csupán birtoklási vágyból, vagy bármilyen más célból van jelen az életedben.
Ha belegondolsz, végülis érthető az anyud viselkedése. Nekem sok évembe telt rájönni, hogy tulajdonképpen ezt csak azért csinálják a szüleim, hogy megóvjanak. Hogy ne kövessem el azokat a hibákat, amiket ők is elkövettek. Ezért nem haragszom rájuk. Jót akartak, nem túl okosan. :)
2011. márc. 31. 12:18
15/19 anonim válasza:
Azzal nem akarhatnak jót, hogy a gyereket szidják mindenért, hogy ő úgysem képes semmire, ő semmire sem jó...stb. Ez egy értelmes embernek bármilyen formában rossz dolgot takar. Egy szülőnek is.
2011. márc. 31. 12:22
16/19 Celestial válasza:
Utolsó. Lehet. De nem valószínű, hogy ők ezt valaha be fogják ismerni. :S Viszont ezeket az energiákat fel lehet használni arra, hogy "azért is megcsinálom, mert képes vagyok rá". :)
2011. márc. 31. 12:23
17/19 anonim válasza:
Nekem is mind a két szülőm ilyen. Amikor tini voltam, iszonyúan szenvedtem, mert akkor még dolgozik az emberben a gyerekkor és a tudat, hogy a szülőknek igaza van. Hát nincs. És ez sok évbe telt, mire megtanultam, hogy nem törődöm azzal a sok negatív hülyeséggel, mait mondanak. Nincs szoros kapcsolatunk, nem is tőlük kérek tanácsot, nem mesélek nekik szinte semmit, nem hiányzik a szapulásuk. Kinek hiányzik? Nem is kell figyelni rájuk, ne hagyd, hogy maradandó önbizalom problémáid legyenek miattuk!
2011. márc. 31. 12:26
18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig válaszokat már is jobb lett a kedvem egy kicsit. Egy kis "reményt" kaptam tőletek. Muszáj lesz most már a sarkamra állni mert nem így tönkre fog menni a párkapcsolatom meg a munkahelyem kárára is mehet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!