Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A család nevem Smitt <-- (igy...

A család nevem Smitt <-- (igy irom) de az okleveleimen, személyimen stb. Schmidt vagy Schmitt vagy Smidt-nek írják legem van mit tegyek?

Figyelt kérdés
2009. febr. 26. 14:39
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Amikor megszulettel nagyon elirtak a nevedet, mert Schmidt-nek kellene irnod.

Mit jelent a kerdesedben a "legem", akarhogy is probaltam olvasni, nem ertem.

Schmidt az igazi, hasznald igy!

2009. febr. 26. 14:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Okleveleket, diplomákat a személyi alapján kell kiállítani, amit pedig az anyakönyved alapján készítenek el. Ha már a személyid sem jó, akkor névváltoztatást (javítást) kell kérned
2009. febr. 26. 14:47
 3/9 anonim ***** válasza:
90%

első válaszolónak: nem biztos, h úgy kéne írnia, ez lehet olyan, mint a Kis, Kiss, vagy Szegedi, Szegedy, sok féle változata lehet.

Kérdezőnek: az anyakönyvbe hogy írták a neved? Vagy te melyiket szeretnéd? Ahhoz kéne igazítanod, be kéne menned az okmányirodába, és kérned, hogy javítsák. De ott biztos tudnak más tanácsot is adni!

2009. febr. 26. 15:16
 4/9 anonim ***** válasza:
86%

jah, én sem értem hogy az első válaszoló miért gondolja, hogy bármit is kötelező így van úgy írni.

a kérdezőnek annyit tudok mondani,hogy ha az anyakönyvedben úgy van, ahogy szeretnéd, arra átírják mindenedet, csak valszeg fizetni kéne érte. ami nem teljesen jogos elvárás, mert az okmányiroda cseszi el ezeket a névelírásokat.

2009. febr. 26. 15:21
 5/9 A kérdező kommentje:
Smitt nek van az anya könyvbe és apukán és a nagyapám is Smitt nem irom roszul és hamarosan kész az új személyim ja és még nincs diplomám :)
2009. febr. 26. 15:30
 6/9 anonim ***** válasza:
90%
szerintem akik eddig téves névre írták a doksijaidat díjmentesen újr aki kell állítaniuk, mert ők rontották el, így elvileg nem is érvényesek
2009. febr. 26. 15:41
 7/9 anonim ***** válasza:
85%

Valamikor nyilván a német Kovács megfelelőjeként SCHMIDT volt az erdeti név, dédszülői vonalon, de a magyaros ejtés, és a német nyelben való járatlansága miatt valamelyik bába asszony bemondása, vagy ügyintéző elhallása miatt lett ez így, és ha nem törekszel arra, hogy másként legyen mindig el-el írhatják.

A születési anyakönyvi kivonatodban leírtra azonban könnyen kijavítható.

2009. febr. 26. 16:13
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

Az számít, hogy mi van a születési anyakönyviden. Ott hogy van a neved? Az a hivatalos neved jelenleg. Azt kellene mindenhol használnod. Ha az nem tetszik, akkor hivatalos névváltoztatással tudod kiküszöbölni a problémákat.

Ez elvileg nem törvényes és gondod lehet belőle. Ha te Smitt-ként szeretnéd hivatalosan használni, akkor kérvényezd a helyi anyakönyvezetőnél a névváltoztatást. Nem tudom, hogy nő vagy férfi vagy-e, de ha férfi, akkor házasságkötés után, ha a feleséged meg a gyerekeid a nevedet fogják viselni, akkor úgy lesznek mindenhol bejegyezve, ahogy az anyakönyveden szerepel, nem pedig úgy, ahogy te szeretnéd. A neved írásmódját nem döntheted el bejelentés nélkül, mert annak csak kavalkád a vége. Szólnod kellett volna, mikor elírták a nevedet az okleveleken meg a személyiden.

Ha neked Smitt a hivatalos neved, mert az van az anyakönyvi kivonatodon és meg akarod tartani, akkor konzisztensen továbbra is Smitt-ként használd.

2009. febr. 26. 19:15
 9/9 anonim ***** válasza:
88%
Mindenkepp irasd at rendesen a Schmidt-re, hogy nez ki, hogy Smitt, le se tudom irni, mar bocs. Nem csoda, ha mindenhol elirtak a nevedet, hiszen nem igy kell leirni, hogy Schmidt. Az oseid is igy adtak mar tovabb, de 18 evesen kerheted majd, hogy rendesen legyen irva.
2009. febr. 26. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!