Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyámtól életem végéig ezt...

Anyámtól életem végéig ezt fogom hallgatni? Kicsit hosszú, de fontos.

Figyelt kérdés

A tanulmányaim miatt egy nagyobb összeget,pontosan 40.000 forintot kölcsön kellett kérnem a szüleimtől,akik adtak is. Ez volt kb. 2 hónapja,és azóta minden nap szinte felhozza ezt a pénzt,hogy behajtja rajtam,meg hogy hogy lehetek ilyen,stb...Apukám nem szól érte semmit,tudja hogy jó helyre ment a pénz,nem vertem el,semmi. Hetekig nem szólt hozzám anyukám emiatt,és mindenkinek azt kezdte el terjeszteni,hogy én elloptam ezt a pénzt,nem kölcsön kértem,de megmondtam neki,hogy amint lesz munkám,vagy ennyi pénzem,vissza adom. Azt mondta hogy hát őis így gondolta. De a 40.000 forint miatt nekünk semmi hátrányunk nem lett,az anyagi helyzetünk is változatlan,nem értem miért baj ez neki?! Még velük élek,besegítek,bár most beteg vagyok,szóval most nem nagyon. És még ezt a szememre hányja hogy lusta vagyok,egész nap itthon vagyok,ráérek. De nem veszi észre,hogy mire hazajön,nincsen mosatlan edény sehol. Nagyon ritkán,havonta 1x szoktam bulizni menni,van hogy még annyit se,de most lesz lassan a születésnapom,és megint el szeretnék menni,megint azzal fog jönni,hogy a 40.000 forintból mennyek bulizni,ne tőlük kérjek rá pénzt. De mégis honnan legyen nekem pénzem,mikor még nem dolgozok? Jó,igaz hogy ebben a korban már tudnék,de most sajnos olyan időszakom van,mikor a tanulás a fontosabb. Emellett az éneklésre is koncentrálok,mert lassan megyek stúdióba is,de most egy szép kis torok-hangszálgyulladást bekaptam,lázas is vagyok,szóval most egy darabig szünet van abban is. Reggel pedig jött egy olyan értesítő,hogy valamiért be kell menni a postára,és az a levél eltűnt,azt is rám fogta hogy én tüntettem el,mint a pénzt. De nem vettem el,hanem kölcsön kértem. Nem értem őt. Bocsi hogy hosszú,de máshogy nem értitek.

17L

2011. márc. 30. 18:56
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem,nem ének szakra kellett,hanem mert az ELTE Trefort-on tanulok,ami elég kemény suli,és néha egy összeget be kell adni,ez volt most a 40.000 forint. És hogy legyen érettségim,ezzel a pénzzel "járultam" hozzá. Ma reggel pedig 2000 forintot elvettem,mert új cipő kell a suli miatt,egy magassarkú,nekem még volt pénzem,és reggel meg apám is azzal jött hogy minek vettem el? Pedig szóltam neki,csak nehogy olyan legyen mint anyu. És a 2000 forintot még hozzá tettem.
2011. márc. 31. 09:40
 12/14 anonim ***** válasza:
88%

Bocsáss meg, először azt hittem igazad van, de ennél a 2000 ft-s dolognál kiakadtam. Elveszed aztán szólsz, hogy elvetted. Azért ez nem így működik. 2000 Ft is pénz. De amíg nem leszel olyan helyzetben mint én, hogy egyetemen tanulok, es ez mellett dolgozok, és magamat tartom el, addig ezt te úgy sem érted meg.

19 f

2012. júl. 29. 19:15
 13/14 anonim ***** válasza:

Azt kellett volna csinálnod, hogy hanyagolod a házimunkát, és délután elmentél volna diákmelózni, annyit hogy összeszedd ezt a pénz. Amikor anyudnak feltűnnek a koszos edények, akkor meg mondod, hogy: "bocs haver, de a pénzt akartátok, akkor megkapjátok hamarosan, mosogatni meg csak magam után fogok ezentúl."

Ezzel el van intézve a pénz meg a házimunka terhe is.

A 2000 forint lenyúlása pedig tényleg k_cs_gség volt ebben a formában tőled, most már ne számíts rá, hogy megbíznak majd benned.

2015. szept. 21. 11:51
 14/14 anonim ***** válasza:
63%
Max ha kamatostul törleszted a pénzt.
2015. szept. 21. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!