A mamám nem akar eljönni a ballagásomra, mert inkább az unokatesóm bérmálására megy. Mit tegyek? (bővebben lent)
Április 30-án lesz a ballagásom. Szakközépiskolából fogok ballagni és már január végén szóltunk minden rokonnak, hogy mikor lesz. Az unokatesóm 15 éves és a múlthéten tudták meg hogy mikor lesz a bérmálkozása. Igaz, hogy az unokatesómék a mamámmal egy városban laknak (egy utcával arrébb) és többet vannak együtt, de nekem se rossz a kapcsolatom vele. Nem lakunk annyira közel hozzá mint ők, ezért kevesebbet találkozunk. A mamám már mondta hogy nem tesz különbséget az unokái között...na de egy ballagás azért szerintem fontosabb mint a bérmálkozás főleg hogy elöbb szóltam is neki, mint ők.
A mamám telefonban közölte hétfőn, hogy nem tud eljönni a ballagásomra, de azért sütit süt...
Április 24-én lesz a szülinapom, előbb nem fogok találkozni a mamámmal, mert ezek után elment a kedvem hogy meglátogassam. A szülinapomra viszont mindig el szokott jönni. Szerintetek hogy beszéljem ezt meg vele? Nem akarok bunkó lenni vele de szeretném megtudni hogy miért inkább az ő bérmálkozására megy...
Azon is gondolkoztam hogy ha eljön a szülinapomranem nagyon fogok vele bezsélgetni, sőt lehet hogy inkább le se megyek a nappaliba. Nem tudom mit csinálhatnék..
Igazából én is megérteném hogy inkább az unokatesóméra megy ha tudnám hogy a mamám vallásos de a biztos vagyok benne hogy nem az. Még emlékszem nemrég arról beszélgettünk hogy a sok öreg mennyire hisz istenben és elmondta hogy szerinte ez marhaság mert isten nem létezik. Utoljára az öcsém keresztelőjén volt templomban...
A két helyszín között 30-32 km van, de mindkettő délelőtt lesz és az unokatesóm szülei is megvendégelik a rokonokat a bérmálkozás után. Szóval semmi esély nincs arra hogy eljöjjön akár a ballagás után.
Még amikor nem tudta hogy az unokatesóm bérmálása is a ballagás napján lesz felvetette hogy mi lenne ha inkább a szülinapomat a ballagás napján tartanánk meg mert úgy csak egyszer kéne eljönnie és kevesebbet kéne készülődni.
Amúgy mindig ez volt hogy az unokatesóim fontosabbak még anyum is megjegyezte neki. Volt hogy a tesómnak volt a szülinapja az egyik unokatesómnak a névnapja és inkább a névnapra ment (pedig apum el tudta volna hozni autóval hozzánk és haza is vitte volna). Idén februárban volt a tesóm névnapja és elfelejetette a mamám, pár napra rá anyum felhívta és ledöbbent a telefonban hogy mennyire elfeljette..az öcsém most lesz 5 éves és nagyon rosszul esett neki. Az unokatesóm névnapját mindig bekarikázza a naptárában és odaírja nagy betűkkel a nevüket de a miénket ha be is írja akkor is rossz dátummal-pl. én 24 én születtem és tavaly 26-ra volt írva a szülinapom (ezt még megértem mert páros szám hát eltéveszti, de hogy a névnapot mikor be van írva a naptárba is a név...)Utánna hétvégén eljött a mamám hogy felköszöntse a tesómat és még a mamám ki volt akadva hogy miért van ilyen rossz kedve szegény öcsémnek. Decemberben volt apum szülinapja és a mamám inkább az unokatesóm mikulásműsorára ment el mint apum szülinapjára (pedig apum direkt kivett szabadnapot). Amúgy apumnak az anyukája...és most hogy nem jön el a ballagásomra még apum is mondta hogy milyen szemét hogy inkább oda megy...pedig mindig jóban voltak. Nem tudom hogy zajlik egy bérmálkozás, de tavaly a másik unokatesóm ballagott és ott a mamám folyamatosan arról beszélt aztán a ballagás után még 1-2 hónapig más se volt a témája. Ha itt van nálunk vagy mi megyünk hozzá akkor is az unokatesóimról beszél. Gondoltam arra hogy azért mert sokat van velük de ha mesélek vagy mondok neki valamit olyan mintha meg se hallaná és csak mondja folyamatosan a történeteit az unokatesóimról.
Tavaly volt ugye az unokatesóm ballagása és 4. félévkor elment az osztályfőnökük és a mamám egyfolytába erről beszélt mindenkinek. Mikor elmentem meglátogatni akkor is csak erről tudott beszélni hogy mi lesz msot szegény "kisunokájával" és miylen rossz lehet nekik hogy az utolsó évben hagyja ott őket stbstb..
Hát én ugyan így jártam hogy az osztályfőnköm január 1 hetébe bejelentette hogy a következő héttől már más lesz az osztályfőnöke és szegény el is sírta magát. Amikor ezt elmeséltem a mamámnak szinte meg se hallotta, annyit mondott hogy "tényleg?" és folytatta a történeteit az unokatesóimról...aztán legközelebb amikor találkoztunk(kb. 1hét) megint elmeséltem neki csak kiváncsiságból hogy mennyire figyelt és annyit mondott hogy "tényleg?nem is mesélted, szegény Juditkáék is ugyan így jártak..."és lekezdte mesélni megint az egészet előről.
Ezért is tettem fel a kérdést, mert legszívesebben többet találkozni se akarnék vele...
Ezek fényében kicsit más a helyzet. De még mindig azt mondom, hogy ne legyél vele haragban, max. ne erőltesd annyira a találkozásokat. Ha fontos neked, ÉS látsz reményt arra, hogy komolyan vesz, akkor beszélhetsz vele erről. Ha reménytelen eset, akkor hagyjad. Még mindig ott lesz a többi rokon, foglalkozz inkább velük.
Nekem is ilyen az egyik mamám (sőt, szerintem rosszabb), de már megszoktam. Mondjuk nekünk könnyű, mert ott a másik mamám, aki imád minket.
Ne dobáld a fát a tűzre. Ha egyébként jó a kapcsolatotok, nem kell ez a vége legyen annak. Biztos nem örült ő sem, hogy ilyen döntést kellett hozzon. Talán idősebb a vallásos téma jobban mghatja még. Vagy tudja, hogy te jobban viseled a nemet, mint unokatesód.
Próbálj meg örülni, hogy süt!!! És gondol rád ! Neki ezen csak vesztenivalója van, mert valaki úgyis megsértődik, sajnos te lettél ez. Ő már idős, nem hiszem, hogy ezen akar vergődni, és gondolja, hogy ezzel akkora hibát csinál, döntenie kellett. Ne csinálj belőle nagyon nagy ügyet ! Örülj, hogy elmegy a szülinapodra. Vannak akiknek a nagyijuk totál csak az egyik unokát ünneplik,kivételeznek. Nálatok nem tűnik úgy. Engedj le, és maradj jóban vele, tedd magad túl, mert elvégre kinek is rosszabb ? Szerintem mérget tartani nagyon rossz dolog annak aki tartja.
Ne idegeld magad légyszi, örülj annak amit kapsz !
Korábban én is azt hittem (írtam is), hogy véletlen, de ezek szerint mégsem az.
De ez gyakoribb, mint gondolnád. Nálunk is valamilyen szinten ez vanm apukám anyukája tudni valóan jobban ragaszkodik a lányához és annak gyerekeivel, amíg papa élt is, nyomták őket anyagilag, ahogy tudták. Pedig jól tudja, hogy ha vinni kell velehová, mi leszünk azok aki elviszi, stb.
Karácsonykor is hurka-kolbász csomagot kaptunk...hát nem rossz, de másra számítottam, finoman szólva:S:D A másik mamától pénzt kaptam, de nálunk ez bevett szokás, mert minden pénzemet valamire teszem most félre.
Megkérdezhetem, hogy a kérdéses nagyinak apud mellett milyen gyermeke van? Mert gyakori jelenség, hogy az anya jobban ragaszkodik a lányához, mint a fiúhoz.
23L
Apumnak még van 2 fiú testvére, egyik idősebb nála a másik fiatalabb. A fiatalabbnak van két gyereke a másiknak 4, de 2 feleségtől (2-2 gyerek). Az első kettő lány, az egyik 25 éves lesz a másik 20. Mindkettőt tömi pénzzel, ha oda viszik a pasijukat akkor úgy ugrál körülöttük mintha valami cseléd lenne. Karácsonykor ott volt az egész család és már a nagyobbiknak a barátja rászólt a mamámra hogy szeretné nyugodtan megenni a kajáját, majd ha megette akkor szed magának ha kér még, mert neki is van keze. A 25 éves unokatesóm először Magyarországon szerzett diplomát utánna kiment Hollandiába megszerezni a második diplomáját, de még most sincs munkahelye mert annyira válogatós hogy nem jó neki semmi. Amíg tanult (és amikor Magyarországon volt) meglátogatta a mamámat nyugdíj után és lenyúlta a nyugdíjának a nagy részét. Most is ez megy. Meghalt a dédim is és a mamám onnan is örökölt pénzt, nekünk adott belőle 10 ezer ft-ot a többieknek 50-100 ezer között. (Ezt nem azért mondom mert telhetetlen vagyok csak rosszul esik hogy ekkora különbségeket tesz.) Egyszer amikor 10-es voltam mentünk kirándulásra hónap végén ,szeptemberben és már nem volt pénzünk mert meg kellett venni a könyveket és minden mást, elmentem a mamámhoz kérni tőle 2000 ft-ot hogy tudjak venni inni-enni valót a kirándulásra és azt mondta hogy most nincs nála pénz, de ha előbb szóltam volna elment volna a bankba (délelőtt volt szóval elmehetett volna ha nagyon akar..)
A többieknek mindig 5-10 ezret kapnak a szülinapjukra, nekem meg ad 2-3000ft-ot. (Eredetileg 3000-t, de hoz virágot is és csokit és ezt levonja a 3000 ft-ból. Szóval ha nem kérek csokit és virágot megkapom a 3000-t..) Ünnepekkor mindig csinál ebédet és sütiket, ha mi időben érünk oda akkor nem ehetünk addig amíg a többiek oda nem érnek , még akkor se ha 2-3 órát késnek és már majd' éhet halunk, de ha a többiek érnek oda időben és mi késünk 10-20 percet akkor arra érünk oda hogy a többiek esznek...
Mivel meghalt a papám és a mamám egyedül él, mindig marad süti és ebéd maradék és ezt elcsomagolja a többieknek. Jobb esetben csomagol nekünk is, de akkor is csak a sütinek a széleit. Ha már nincs kedve akkor azt mondja hogy csomagoljunk magunknak ha akarunk vinni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!