Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek? (gyerek...

Mi a véleményetek? (gyerek nevelés)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Én egy 13 éves lány vagyok. Elég gyakran csinálok komolyabb "hülyeségeket". És ezért rendszerint meg is kapom otthon a bűntetésemet. Mivel rám a szép szó nem hat és sem a gépeltiltás, szobafogság...Anyukám képtelen velem kiabálni. Engem ha valami nagyon ésszerűtlen, felelőtlen dolgot teszek(pl. ordibálok az ofővel) akkor elfenekelnek. Mikor 10 éves voltam pár haverral felgyújtottunk egy kukát, akkor elmagyarázták a szöüleim, hogy miért nem szabad, 2 napra rá újra megcsináltam. Akkor fenekeltek el és nem az 1. alkalommal. Akkor újra elmagyarázott mindent anya, de azt mondta, hogy meg kell valahogy büntetni-e. Kicsit megijedtem, de azelőtt is volt nagyon ritkán, hogy kikaptam, ha nem viselkedtem jól. Egyébként nem szoktak nagyon elfenekelni, csak egy picit lesz piros, de tudom, hogy megérdemlem ezért nem haragszom a szüleimre. Imádom őket, mindent meg lehet velük beszélni, de ha kell akkor megbűntetnek. Van egy 11,5 éves húgom, akit nagyon ritkán kell elfenekni hiszen szófogadó kislány és megérti a szép szót is. Hát ebben nagyon nem hasonlítunk:S Én havonta többször is kapok bűntetést, csak nagyon nagyon ritkán kell levennem a nadrágomat, de akkor valami hatalmas ocsmányságot csináltam(pl. részegen jöttem haza és üvöltöttem az apukámmal). Akkor tényleg fájt a verés, egyébként nem. Anyukámtól néha fakanállal kapok ki, de ez sem sűrűn. Apától csak kézzel.

Mint mondtam én azért nem haragszom a szüleimre, sőt örülök, hogy felelősség vállalásra tanítanak. Nem olyan régen beszéltem erről anyával és szerinte már tinédzserként is vállalnom kell a felelősséget a tetteimért.

Mi a véleményetek? Illetve szerintetek ez mennyire normális? Kérdések jöhetnek.

Előre is köszi a válaszokat.

2011. márc. 28. 16:31
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Én korlátoználak, főleg hogy a büntetésből sem tanulsz.
2011. márc. 28. 21:43
 32/38 anonim ***** válasza:
Mennyire normális??!! hogy 13 évesen részegen mész haza, és ordibálsz jóapáddal???!! Ez nagyon nem normális. Túl hosszú pórázon vagy tartva, az a véleményem!!
2011. márc. 28. 22:01
 33/38 A kérdező kommentje:

Kössz a válaszokat!

Valaki azt írta, hogy miért mondom el a tetteimet? Előbb-utóbb minden kiderül, nehéz eltitkolni néhány szaktanárit, osztályfőnökit, igazgatóit. Amúgy kitűnő tanuló vagyokxD

Eddigi életem legnagyobb hibáját követtem el azzal, hogy részegen üvöltöttem.

2011. márc. 29. 16:32
 34/38 A kérdező kommentje:

Pszicjológusnál voltam 1 éve, 2 hónapig jártam. Annyit mondott, hogy kamaszodom:D Az mindennek az oka. Teljesen nyitott voltam a pszichopatalógussal, de csak ennyire jutott:))) Azt mondta, hogy fölösleges tovább járnomXD

Az lehet, hogy "rövid pórázon" vagyok, de számomra a legfontosabb, hogy szeretnek a szüleim:))))

2011. márc. 29. 16:38
 35/38 anonim ***** válasza:
De most akkor lázadni akarsz vagy csak szimplán nem fogod föl,hogy miért nem jó ilyeneket csinálni?
2011. márc. 29. 20:38
 36/38 A kérdező kommentje:
Utolsó: Nem akarok lázadni. Felfogom, hogy az adott dolog miért nem jó, de persze csak utólag. Nme gondolkodom mielőtt cselekszem.. Ez van:P
2011. márc. 30. 07:08
 37/38 anonim ***** válasza:
Konkrétan MI a kérdés??
2011. ápr. 11. 17:49
 38/38 anonim ***** válasza:

apád közben meg is ujjaz??

HEEEBHHEE JÓT RÖHÖGETEM KIS RINGYÓ

2011. ápr. 11. 18:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!