Mit tennétek a helyzetemben?
Röviden és tömören:
Édesanyám csalja apumat. Már jóideje. Nem tudom, elmondjam-e neki.
Kb 3 éve kezdte. Eddig nem bukott még le,csak úgyszólván előttem, elég hamar sikerült rájönni. Már akkoriban is gondolkoztam, hogy elmondjam-e, de végül befejezte a kapcsolatát,és úgy gondoltam,nem érdemes bolygatni a dolgot.
Most viszont újra kezdte a viszonyát. Így megint elbizonytalanodtam, mit is kéne tennem. Teljes mértékben felháborítónak tartom ezt, de nem akarom, hogy esetlegesen miattam válljanak el. Viszont úgy érzem, apának joga van tudnia, és neki eldönteni, hogy mit is akar kezdeni a helyzettel.
Nem tudom,mi lenne a helyes út.
Tudom, beszéljek anyámmal erről... De erre bármit mondhat. Ha azt mondja befejezi,azt már csak ő fogja tudni, tényleg megtette-e, vagy nem. Ha meg nem,akkor semmit nem változik a helyzet....
Meg tudnának élni mind a ketten. Anya ugyan kevesebbet keres,de ő is megélne. Ő egyébként kiskorom óta hajtogatja a válást. Évek óta külön szobában élnek,alig beszélnek,csak amit nagyon muszáj.
Csak fél lépni...
De ha ez kiderülne,apa biztos válna
Micsoda helyzet.
SZeritnem, ha már ennyire semmilyen a viszonyuk egymással, akkor lehet, hogy szólhatnál anyudnak mégis. Ezek szerint egyik sem menne tönkre se a meglepetésbe, se a válásba, ha arra kerülne a sor. Meg te sem. Nem tudjuk a hátteret anyud miért csinálja ezt, apud csinált valami oyat ami miatt, de ez nem egyenes dolog. Szerintem nem érdemli ezt meg apukád.
Az ha téged kezdenek el hibáztatni csakis az ő szegénységi bizonyítványuknak fogd fel, ne a valóságnak, ne a te hibádnak. Te csak gyerek vagy akként gondolkodsz, cselekszel, és ez belefér, és ezzel téged is bánt anyud. Mindenkinek viselnie kell a cselekedetei következményeit. Én amennyit most látok az esetedről szólnék anyudnak, aztán majd látjátok merre halad a dolog. Lehet mindannyian boldogabbak lehetnétek, ha különmennétek, anyud szabadon csinálhatná a kis dolgát, sőt apud is kereshetne akkor már. Az is lehet, hogy miattad maradnak együtt. Szóval beszélj csak anyuddal egyelőre !
Ezzel én nem azt mondom egy gyerekenek minden joga van belezólni a szülei cselekedeteibe, de mivel itt érzelmi lelki dologról van szó ami a gyerekre kihat, így igenis megérdemel néhány szóváltást.
Az apád is tudja ez 10000%
Egy Férfi ezt megérzi csak gondolom miattad nem lép semmit :)
Imádom amikor egyesek szerint a gyereknek nincs köze a szülei dolgához. Talán nem tudják, hogy mi az a "család". ----- ezzel egyet értek.
Ha a barátaidról lenne szó, azt tanácsolnám, hogy ne avatkozz bele, mert semmi közöd hozzá.
Amikor a szüleid csinálják ezt, akkor nagyon is közöd van hozzá, mert EGY család vagytok és amig együtt éltek és a családban egy TAG olyat csinál ami a másiknak nem tettszi, ami valamelyik tagot bántja, addig igenis jogod van beleszólni.
Apának egy szót sem!!!
De ha kiderül a dolog, és apád rákérdez,- hogy te tudtad és még sem szóltál- Egyszerűen válaszold azt, hogy "mert az anyám".
Köszönöm a válaszokat!
Azt hiszem előbb anyával beszélek,a többi meg majd kiderül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!