Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyzetemben?

Mit tennétek a helyzetemben?

Figyelt kérdés

Röviden és tömören:

Édesanyám csalja apumat. Már jóideje. Nem tudom, elmondjam-e neki.

Kb 3 éve kezdte. Eddig nem bukott még le,csak úgyszólván előttem, elég hamar sikerült rájönni. Már akkoriban is gondolkoztam, hogy elmondjam-e, de végül befejezte a kapcsolatát,és úgy gondoltam,nem érdemes bolygatni a dolgot.

Most viszont újra kezdte a viszonyát. Így megint elbizonytalanodtam, mit is kéne tennem. Teljes mértékben felháborítónak tartom ezt, de nem akarom, hogy esetlegesen miattam válljanak el. Viszont úgy érzem, apának joga van tudnia, és neki eldönteni, hogy mit is akar kezdeni a helyzettel.

Nem tudom,mi lenne a helyes út.

Tudom, beszéljek anyámmal erről... De erre bármit mondhat. Ha azt mondja befejezi,azt már csak ő fogja tudni, tényleg megtette-e, vagy nem. Ha meg nem,akkor semmit nem változik a helyzet....

2011. márc. 28. 00:44
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
26%
Nem tudom mennyi idős vagy,de gondolom te sem szereted ha beleszólnak az életedbe..Mivel nem tudod a hátteret,így nincs okod ítélkezned sem.Ne szólj,a szüleid felnőtt emberek majd megoldják maguk..
2011. márc. 28. 00:49
 2/16 anonim ***** válasza:
74%

Hát ez elég csúnya helyzet.

Igen, szerintem is beszélj anyáddal. Mondd el neki, hogy 3 éve is tudtál a dologról, csak akkor szemet hunytál, de nem akarod tovább nézni ahogyan átveri az apádat, akit szeretsz.

Állítsd választás elé, hogy ő vallja be a férjének, vagy tőled akarja megtudni. Mert szerintem apádnak joga van tudni a dologról.. Ha azt mondaná befejezi és többé nem lép félre, nem lenne igaz: nem véletlenül botlott meg legalább két alkalommal.

Aztán a szüleid közösen eldöntik, válni akarnak-e vagy pedig ennek tudatában élnek tovább.

Én nem értem egyébként, miért zavarna téged, ha elválnának. Sokkal őszintébb viszonyba kerülnének, és mindkettőnek lenne még esélye az életben olyan társat találni, akivel talán boldog lehet élete utolsó éveiben.

Te már nem vagy gyerek, hogy ne értsd, van mikor egy kapcsolat nem működik. A boldogságra való reményt viszont soha nem szabad feladni!

Nagyon nehéz helyzetben vagy.. kívánok hozzá sok kitartást!

2011. márc. 28. 00:54
 3/16 anonim ***** válasza:
A jómultkor volt egy ugyanilyen kérdés arra is ezt válaszoltam amit neked fogok.Igaz,nincs jogod egyenesbe beleszólni,de valahogy kialakíthatsz egy olyan helyzetet hogy apud rájöjjön!Vagy írj neki ismeretlenül,tegyél valamit,az biztos hogy én sem hagynám annyiban!
2011. márc. 28. 00:54
 4/16 anonim ***** válasza:
66%

ma 00:54

és az miért jó ha a kérdező lelkén szárad a szülei marakodása??? Ki tudja,hogy miért tette az anyja azt amit tett...

Inkább hagyja az egészet,és ne szóljon..Majd megoldja az anyja..

Gondolom a kérdező sem örülne annak,ha egyszer gyereke lesz,hogy a gyereke beleszóljon az életébe..

2011. márc. 28. 00:57
 5/16 anonim ***** válasza:
5%

Miért kell egy felesleges válópert produkálni?-ha nem muszály?

Valami oka van rá,hogy ezt tegye,hagyni kell és az is lehet tart még 2-3 hónapig,és vége lesz.Nem szabad ilyenbe bele avatkozni.

2011. márc. 28. 01:03
 6/16 anonim ***** válasza:
57%
én elmondanám apudnak. Énis vtam ien helyzeetbe,csak még kicsi voltam és féltem. de egyszer úgyis kiderül, és inkább előbb,mint később.
2011. márc. 28. 01:04
 7/16 A kérdező kommentje:

A háttérről: szüleim már régóta elhidegültek egymástól.

Nem zavarna a válás, már nem vagyunk gyerekek,de nem lenne jó érzés, ha az "én lelkemen száradna".

Annak idején már beszéltem anyával. De folyt tovább a dolog.

Apával nagyon jóban vagyunk,a legjobbat akarom neki.

Ha meg egyszer kiderülne,akkor az is,hogy tudtam róla. És jönne a jogos kérdés, miért nem szóltam...Annyira összetett az egész...

2011. márc. 28. 01:16
 8/16 anonim ***** válasza:
63%
már miért te miattad mennének szét, anyukádék miatt mennének szét, neked el kellene mondanod, mindig jobb az egyenes út, de ha most nem akkor a szükség meg be látatja később. :)
2011. márc. 28. 01:22
 9/16 anonim ***** válasza:
83%

Imádom amikor egyesek szerint a gyereknek nincs köze a szülei dolgához. Talán nem tudják, hogy mi az a "család".

de ez MO, itt az emberek inkább a homokba dugják a fejüket. gratula!

2011. márc. 28. 02:14
 10/16 anonim ***** válasza:
59%

Rosszul hangzik, de én azt is mérlegelném, hogy az esetleges válás esetén lenne -e anyagi problémája a szüleidnek. Azaz: külön- külön keresnek -e annyit, h legyen tető a fejük felett, és egy életszínvonalat azért fenn tudjanak tartani. Mert ha apukádnak a legjobbat akarod, ez sem elhanyagolható kérdés.

Egyébként első körben anyukámmal beszélnék, és leginkább az okokra próbálnék rájönni. Nem letámadnám, hanem próbálnék egy kicsit az ő szemüvegével látni. Megkérdezném azt is, h apukád előtt miért titkolja, ha már amúgy is elhidegültek.

És ha ezek után még mindig jogosnak érezném, terítenék.

2011. márc. 28. 02:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!