"ha mind egy kupacba szórhatnánk a problémáinkat és látnánk másokét is, visszanyúlnánk a sajátunkért" mit gondoltok erről?
Sajnos jelen pillanatban a legnagyobb kupacosok közt lennék :(
De egyébként tapasztalat, hogy igaz :)
Nem teljesen igaz.
De tény, hogy nincs olyan helyzet, amelyiknél ne lenne még rosszabb.
Csak attól az egyén problémái nem lesznek megoldva, nem lesznek elviselhetőbbek, ha másnak nagyobb baja van.
Tegyük fel, hogy egy gyerek éhes és fázik, ő nem fog kevésbé éhezni és fázni, ha megtudja, hogy van, akit még mellé el is vernek.
Nem akarna cserélni vele, de jobb sem lesz.
Meg attól még látja, hogy hány olyan gyerek van, aki nem éhes, nem fázik, és ez tényleg nehezebbé teszi, hogy elfogadja a helyzetét.
Mindezt azért, mert emberek vagyunk.
Ha soha nem akarnánk jobbat annál, amink van, soha nem jövünk le a fáról.
Szerintem igaz, még pedig a megszokásaink miatt. Az életünkben van rossz is, jó is. A rossz bármennyire az, már megtanultunk együtt élni vele, a mellette lévő jó erejéből. De ha azt mondaná valaki, hogy a rosszat elcserélhetjük, akkor csak olyanra cserélhetnénk nyilván, amivel még nem tanultunk meg együtt élni, és ami könnyen pont azt a jót érintené, amiből eddig erőt merítettünk. Ezért inkább nem kockáztatunk.
Persze, nem olyan dolgokra gondolok itt (szerintem a kérdező sem), hogy hawaii nyaralás meghiúsulása vs. éhinség, hanem mondjuk gazdag vagy, de megcsal a párod vs. szegény vagy, de nem csal meg.
Értem, amit 10:56 mondani akar! Az a helyzet, hogy valóban nem fogja kevésbé szúrni a lábunkat a kavics a cipőben, mert meglátunk egy olyat, akinek lába sincs.
Persze, némiképpen <hamis> vigaszt ad, ha látjuk, hogy a nyűgünkkel nem vagyunk egyedül, netán másnak még rosszabb, de ez nem oldja meg az ember problémáit. A probléma a "-hoz, -hez, -höz"-hözképestiségtől függetlenül probléma és megoldást csak a probléma megszűnése jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!