Mikor körülöttetek egyre többeknek lesz gyerekük, nem érzitek azt hogy "hoppá, lehet le vagyok maradva"?
Sajnos a gyerekkorban folyton ezt halljuk: Látod a Bandinak milyen rendes frizurája van, neked meg... Vagy: Mit szólnak majd a szomszédok, ha te még mindig az .... Miért nem tudsz olyan szépen írni, mint a Sanyi?
Ezekben a példákban az a lényeg, hogy megtanítanak arra, hogy a más eszével gondolkodjunk. Elérni amit a többiek, azt csinálni, amit a szomszéd, stb. Ettől meg kell szabadulni. Tehát: Mérjed magad a saját mércéddel. Haladj a saját utadon. Valósítsd meg a saját álmaidat.
A kényszeres gyerekakarásból az lesz, hogy elfelejtesz a pároddal foglalkozni, összevesztek, ottmaradsz a vágyott gyerekkel, aztán csodálkozol, ha felnőtt, hogy utál, mert nem volt családja és csak a saját lelki magányoddal voltál elfoglalva.
Eszerint érdemes versenyt szülni a társaiddal...
Dededededededede
Unokatesóim szülik a gyerekeket mintha muszáj lenne.De én még nem akarok anya lenni, párkapcsolatom sincs. Meg majd ha meglesz a megfelelő egzisztenciám. Ők hitelből élnek meg nyögve nyelősen. Én majd akkor akarok gyerekeket vállalni ha megtudom adni nekik amire szükségük van. 22L
Még annyit hozzátennék, hogy én azt is tapasztalom,
hogy elválnak, vagy boldogtalanok együtt és ezt csak nekem barátnak mondják el, és látom, hogy a gyerekkel meg csak ordibálnak.
De tényleg, milyen dolog már.. Elkísértem egy ismerős csajt valahová, és hozta a két gyerekét. Mi beszélgettünk, a gyerekek egymással játszottak. Olyan jó kis gyerekzsivaj volt a háttérben.
Egyszer tiszta idegbetegen megszólal a csaj, hogy most már fejezzétek be, mert pofon lesz. Csak néztem... Nekem nincs még gyerekem, a környezetemben sem hallok gyerekzsivajt, és nekem mégsem tűnt ez fel, engem nem zavart. Az anyjuk, aki elvileg hozzászokott ehhez, neki miért volt baj...???
Azért mert talán túl elhamarkodta a gyerekszülést, nem?!!
Inkább sose legyen gyerekem, minthogy ne tudjam megadni nekik az odafigyelésemet és a családot (apát).
Valóban sajnos ilyen az élet, sokszor mindenki magával vagy mással állít párhuzamba embereket, íyg van.
Utolsónak viszont valóban akkor lesz tapasztalata ilyen dolgokhoz ha lesz gyereke. Ugyanis ha 1-2 órát hallgatja valaki a gyerekzsivajt az lehet hogy ezredannyira sem zavaró mintha mondjuk olyan napjuk van a gyerekeknek és az anyjuk otthon egész álló nap azt hallgatja.....nem rossz anya valaki vagy nem szült korán azért mert éppen szerncsétlen kikapcsolódna de nem tud uganis minden egyes anyánál eljön az a pont néha (vagy többször, személyfüggő) hogy na most már elég. Ne ítélkezz kérlek olyanról amiben nincs tapasztalatod. Ha valaki ingerülten szól a gyerekre, előfordult, bárkivel, ha a gyerkőcök mondjuk egész nap zsivajognak, ez egész más mint egy dumcsi alkalmával 1 órácskát hallgatni, tudva azt hogy te hazamész és a magad ura vagy.
"Dededededededede
Unokatesóim szülik a gyerekeket mintha muszáj lenne.De én még nem akarok anya lenni,"
Jaja! És még a szőlő is savanyú...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!