Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kit szerettek jobban? Legjobb...

Kit szerettek jobban? Legjobb barátot vagy szerelmet?

Figyelt kérdés

Az évek folyamán egyre többször arra jövök rá, hogy a legjobb barátaimat tulajdonképpen mindig jobban szerettem a szerelmeimnél. Illetve valahogy valódibb szeretettel. Őket sokkal inkább elfogadtam úgy, amilyenek, nem akartam még fejben sem átalakítgatni, és sokkal kevésbé próbáltam tőlük szeretetet kizsarolni (általában természetesen önkéntelenül).

Igen, persze, nyilván a legjobb barát nem cél, hogy annyira megfeleljen nekem, hisz a szerelmével normális esetben együtt akar élni az ember, így nehezebb tolerálni a hülye szokásait... De valahogy mégis érdekes ez a téma.

És valahogy mélyebbnek is érzem az egészet. Tudod, ha egy jó barát évek után a semmiből felhív, legtöbbször úgy tudtok beszélgetni egymással, mintha egész végig is tartottátok volna a kapcsolatot.

Ti hogy vagytok ezzel?

2011. márc. 26. 19:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
51%

Ha megkérdezem magamtól, kit hiányozna jobban, ha eltűnne az életemből (munka, vagy elköltözés miatt), egy barát/haver, vagy a szerelmem, a párom, akkor egyértelmű, hogy az utóbbi fájna és hiányozna a leginkább. Tehát, a párom szeretem jobban. Egyszerű.

Olyan valaki párja soha nem akarnék lenni, aki előrébb helyezi a barátait, mint engem.

2011. márc. 27. 14:54
 22/24 anonim ***** válasza:
Kedves egyik válaszoló, hát pont nem a barátok jönnek-mennek az életedben. Bár fiatal vagyok, és még se férjem se komoly kapcsolatom nincs, barátaim vannak, és BÁRMIBEN BÁRMIKOR mellettem álltak, születésem óta ismerem a legjobb barátom. Aki azt mondja hogy még nem találtad meg a szerelmet azért a barát stb.. Neked azt mondanám, aki írta, hogy barátok jönnek-mennek, hogy neked még egy normális barátod sem volt.. Persze most akinek férje meg gyerekei vannak érthető, de fiatalabb korban szerintem ti sem ilyen két hetes pasikért tettétek volna tűzbe a kezeteket...
2011. ápr. 8. 16:29
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az utolsó hozzászólóval abban, hogy az igaz barátokra nem igazán jellemző, hogy jönnek-mennek. De az igaz szerelmünkre sem (már ha kölcsönös). Ugyanakkor mindkettővel kapcsolatban előfordulhat, hogy tévedünk, a barátunkkal még ráadásul az is, hogy az élet messzire sodor minket egymástól, ami miatt bár nem kell megszakadnia a barátságnak, de ritkábban tudjuk tartani a kapcsolatot.

Viszont a fő kérdés, amire itt többen is válaszoltunk, az volt, hogy a legjobb barátot, vagy a szerelmünket szeretjük jobban? Szerintem a "szerelmünk" a legtöbbünknek nem az egy-két hetes kapcsolatokat jelenti.

Régebben, mikor még fiatalabb voltam és csak úgy járogattam pasikkal, akik iránt még talán éreztem is valamit, de azért messze volt ez még a nagy szerelemtől, a barátaim voltak az elsők, vagy legalábbis ugyanolyan fontossággal bírtak, mint a pasi.

De amióta úgy igazán beleszerettem valakibe, akivel azóta már össze is házasodtunk, ő lépett elő a legjobb barátommá is. Hiszen vele tervezgetjük a jövőnket, egymással osztjuk meg először az örömünket, egymásnak panaszkodunk, ha valami bajunk van, egymásnak mondjuk el a napi történéseket, minden kis érzelmi rezdülésünket, vele osztom meg az életemet és mindent.

2011. ápr. 8. 17:19
 24/24 anonim ***** válasza:
Persze, ezt értem, ezért is mondtam, hogy akinek már férje/felesége van, esetleg gyerekek, annál persze ez megváltozik, de pl az én koromban még a barátok az elsők. Egyébként szerintem amíg így nem költözöl össze valakivel, akivel tényleg szó szerint megosztod az életed, csak van egy-egy pasid, amelyikek nem olyan komolyak, addig SZERINTEM mindent a barátokkal beszélsz meg.
2011. ápr. 8. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!