Kit szerettek jobban? Legjobb barátot vagy szerelmet?
Az évek folyamán egyre többször arra jövök rá, hogy a legjobb barátaimat tulajdonképpen mindig jobban szerettem a szerelmeimnél. Illetve valahogy valódibb szeretettel. Őket sokkal inkább elfogadtam úgy, amilyenek, nem akartam még fejben sem átalakítgatni, és sokkal kevésbé próbáltam tőlük szeretetet kizsarolni (általában természetesen önkéntelenül).
Igen, persze, nyilván a legjobb barát nem cél, hogy annyira megfeleljen nekem, hisz a szerelmével normális esetben együtt akar élni az ember, így nehezebb tolerálni a hülye szokásait... De valahogy mégis érdekes ez a téma.
És valahogy mélyebbnek is érzem az egészet. Tudod, ha egy jó barát évek után a semmiből felhív, legtöbbször úgy tudtok beszélgetni egymással, mintha egész végig is tartottátok volna a kapcsolatot.
Ti hogy vagytok ezzel?
Ha megkérdezem magamtól, kit hiányozna jobban, ha eltűnne az életemből (munka, vagy elköltözés miatt), egy barát/haver, vagy a szerelmem, a párom, akkor egyértelmű, hogy az utóbbi fájna és hiányozna a leginkább. Tehát, a párom szeretem jobban. Egyszerű.
Olyan valaki párja soha nem akarnék lenni, aki előrébb helyezi a barátait, mint engem.
Egyetértek az utolsó hozzászólóval abban, hogy az igaz barátokra nem igazán jellemző, hogy jönnek-mennek. De az igaz szerelmünkre sem (már ha kölcsönös). Ugyanakkor mindkettővel kapcsolatban előfordulhat, hogy tévedünk, a barátunkkal még ráadásul az is, hogy az élet messzire sodor minket egymástól, ami miatt bár nem kell megszakadnia a barátságnak, de ritkábban tudjuk tartani a kapcsolatot.
Viszont a fő kérdés, amire itt többen is válaszoltunk, az volt, hogy a legjobb barátot, vagy a szerelmünket szeretjük jobban? Szerintem a "szerelmünk" a legtöbbünknek nem az egy-két hetes kapcsolatokat jelenti.
Régebben, mikor még fiatalabb voltam és csak úgy járogattam pasikkal, akik iránt még talán éreztem is valamit, de azért messze volt ez még a nagy szerelemtől, a barátaim voltak az elsők, vagy legalábbis ugyanolyan fontossággal bírtak, mint a pasi.
De amióta úgy igazán beleszerettem valakibe, akivel azóta már össze is házasodtunk, ő lépett elő a legjobb barátommá is. Hiszen vele tervezgetjük a jövőnket, egymással osztjuk meg először az örömünket, egymásnak panaszkodunk, ha valami bajunk van, egymásnak mondjuk el a napi történéseket, minden kis érzelmi rezdülésünket, vele osztom meg az életemet és mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!