Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kit szerettek jobban? Legjobb...

Kit szerettek jobban? Legjobb barátot vagy szerelmet?

Figyelt kérdés

Az évek folyamán egyre többször arra jövök rá, hogy a legjobb barátaimat tulajdonképpen mindig jobban szerettem a szerelmeimnél. Illetve valahogy valódibb szeretettel. Őket sokkal inkább elfogadtam úgy, amilyenek, nem akartam még fejben sem átalakítgatni, és sokkal kevésbé próbáltam tőlük szeretetet kizsarolni (általában természetesen önkéntelenül).

Igen, persze, nyilván a legjobb barát nem cél, hogy annyira megfeleljen nekem, hisz a szerelmével normális esetben együtt akar élni az ember, így nehezebb tolerálni a hülye szokásait... De valahogy mégis érdekes ez a téma.

És valahogy mélyebbnek is érzem az egészet. Tudod, ha egy jó barát évek után a semmiből felhív, legtöbbször úgy tudtok beszélgetni egymással, mintha egész végig is tartottátok volna a kapcsolatot.

Ti hogy vagytok ezzel?

2011. márc. 26. 19:19
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
54%

A szerelmemet szeretem mindennél jobban. Ha igaz és őszinte szerelem van 2 ember között akkor a szerelmed a barátod is.

A barátok jönnek és mennek, gondolj bele ha összeházasodsz és más városba költözöl, más embereket ismersz meg stb...

Azok ellennére amiket leírtam van egy barátnőm akivel elég sokáig nem találkoztam, nem beszéltem, majd pár hónapja ismét összefutottunk és ott folytattuk a beszélgetést ahol abba hagytuk, DE nem ő mellette fogom leélni az életem, hanem a párom mellett!

2011. márc. 26. 20:17
 12/24 anonim ***** válasza:
78%
Hát azért ez az egész nem teljesen így van. Pont hogy a szerelmek azok amik jönnek és mennek és a barátok maradnak! Márha azok a barátok igaz barátok! Mert ha nem akkor őkis csak jönnek meg mennek. A szerelmed bármikor megcsalhat, leléphet de egy igaz barát nem tesz ilyet. Aki pedig elhanyagolja a barátait a szerelem miatt, majd később csak nézegethet hogyha tönkremegy a kapcsolata.
2011. márc. 26. 20:48
 13/24 anonim ***** válasza:
Én a szerelmemet. De én szerencsés vagyok, ő az egyik legjobb barátom is egyben.
2011. márc. 26. 21:11
 14/24 anonim ***** válasza:
Hát, szerintem nem olyan fekete-fehér minden. Alapvetően a férjem a legelső, és a legjobb barátnőmnek is, de kiállunk egymás mellett, ha valamelyikünkre nézve esetleg nincs valamiben igaza a párunknak. De ilyen nem igen fordult elő. Szerencsés vagyok, mert nem is vagyok rákényszerülve, hogy válasszak. Annyi biztos, hogy mindig ki tudjuk sírni magunkat egymás vállán. Tudunk egymástól tanácsot kérni. Akár a férjeinkkel, akár a gyerekeinkkel vagy bármi gondunkkal kapcsolatban. Van amit egy barát jobban lát, vagy jobb az ő szemszögéből is megvizsgálni a dolgokat. Egyébként mi sosem tiltottuk egymástól a barátokat a férjemmel. Ő is tart pasi napokat és én is csaj napokat. Az én legjobb barátomban pedig az a legjobb, hogy nem is várná el (és én sem tőle), hogy választanom kelljen. A legjobb barát nem önző, és nem kéri, hogy márpedig most gyere ide mert én most akarok beszélni és nem bírom ki, hogy elmenj a pároddal a régóta tervezgetett hétvégétekre....stb. Soha nem raktuk egymást választás elé, és ez így van jól. Felnőttek vagyunk egészséges lelkivilággal, és mindketten tudjuk kezelni annyira a gondjainkat, hogy ha telefonon nem elég megbeszélni, akkor tudjunk várni az alkalmas időpontig. Azt hiszem szerencsés vagyok.
2011. márc. 26. 23:27
 15/24 anonim ***** válasza:
Én teljesen más fajta szeretetet érzek a barátaim és a párom íránt is.
2011. márc. 26. 23:55
 16/24 anonim ***** válasza:

Nekem a pàrom a legjobb baràtom is egyben. :)

"A szerelmed bármikor megcsalhat, leléphet de egy igaz barát nem tesz ilyet"

ennyi erövel: A baràtod bàrmikor megcsalhat de az igaz szerelem örökké melletted lesz..

Ilyenen hülyeség "vitàzni"

2011. márc. 27. 00:43
 17/24 anonim ***** válasza:
megcsalhat helyett àtverhet
2011. márc. 27. 00:56
 18/24 anonim ***** válasza:
a kettő nálam egyben van, úgyhogy nem kell választanom...
2011. márc. 27. 07:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz válaszolni, mert a szerelmét és a barátait is másképp szereti az ember. Én a szerelemre tippelek, akit aktuálisan mindig jobban lehet szeretni.

Erről a kérdésről az jutott az eszembe (ami ki a fenét érdekel), hogy szvsz egy kapcsolat akkor (lenne) az igazi, ha az ember párja a szerelme is és a legjobb (vagy legalább az egyik legjobb) barátja is egyben. Sajnos olyan nővel még nem találkoztam, aki megfelelne ezeknek a követelményeknek (merthogy én meg férfi volnék), de ha rátalálok, el is veszem feleségül.

Mert egy ilyen kapcsolatban egyenesen akarja az ember a másik rigolyáit is, azokkal együtt látja egy egésznek, tökéletesnek. Hálás, hogy a másikkal lehet és még a szomorúságban is van a lelkének egy zuga, ahol boldog, mert azzal lehet, akivel mindig is szeretett volna. Persze, aki sosem érzett még ilyet, annak hiába ír az ember erről, csak remélni lehet, hogy egyszer mindenki megtapasztalja úgy, hogy az ilyen érzelmei viszonzásra is találnak.

Furcsa, hogy az évek múltán a semmiből felbukkanó barátról írsz, mert elgondolkodtató, hogy ilyen esetben talán mégsem volt akkora a barátság, ha ennyi időt kibírtatok anélkül, hogy tartottátok volna a kapcsolatot (talán csak ismerettség az ilyen).

2011. márc. 27. 12:31
 20/24 A kérdező kommentje:
Évek múlva feltűnő barátaim sokszor úgy voltak, hogy mindketten tudtuk, okkal tűnünk el. Messzire költözés, családalapítás, ilyesmik álltak ált. a háttérben. És néha közben egy-egy e-mail elment, de nem hosszasan, és az összefutás mégis olyan volt, mintha végig közel lettünk volna egymáshoz. Nekem sok ilyen élményem volt, és nem simán ismerősök. :)
2011. márc. 27. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!