Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem tudok spórolni...

Egyszerűen nem tudok spórolni a pénzzel! Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Szóval apukámtól, mivel anyuék elváltak minden kb. 2. hónapban kapok "zseb"pénzt. Azért raktam, macskakörömbe, mert ez a zsebpénz nem 2000, vagy akár 5000 Ft.- címletű, hanem 20.000 Ft. Ezt a pénzt azért kapom, mivel anyu munkanélküli, de nem szenvedek semmiben hiányt, mégis amit nem tud megvenni nekem, azt ebből a pénzből megvehetem.

A baj csak azzal van, hogy egyszerűen képtelen vagyok spórolni, vagy gyűjtögetni. Másnak ennyi pénz egy hónapnyi ennivalót jelent és meg kb. 3 hét alatt elszóróm ruhákra kajákra, gyorséttermekben is költök, kozmetikumokra és a nyuszimra. Amikor elfogy, hirtelen kapok észbe, hogy "De mire is költöttem?!" És mikor összeírom, rájövök hogy a legtöbbje kajára elmegy és mindig marad 3-4000 Ft. amit nem tudok hova tenni. Mivel csak úgy kézbe kapom a pénzt, nem tudok vele spórolni, nem érzem a pénz súlyát. Ezért nyáron diákmunkát fogok vállalni, és azt a pénzt egy fényképezőre akarom összespórolni.

Mit tegyek, hogy ne szórjam el a pénzt?

2011. márc. 26. 18:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
32%

Ha nem csak két havonta találkozol apukáddal, akkor beszéld meg vele, hogy havonta adjon egy tizest, vagy kéthetente ötezret.

Ne legyen nálad mindig pénz ha mész valahova.Vagy csak kevés. Ha bnőddel mentek, akkor elég ha pl 300ft van nálad. Abból tudsz inni egy üdítőt vagy enni egy fagyit ha véletlen kedvetek támad.Csak akkor vigyél többet, ha direkt kajálni mentek. Így nem fogsz venni "csak úgy" se ruhát mert megtetszett, se kozmetikumot mert "vásárolhatnékod van. Ha az utóbbira van szükséged, akkor úgyis tudod, mennyibe kerül amit venni szoktál, és csak annyi pénzt vigyél, amennyibe kerül. Szórakozásból, időtöltésből ne járjatok üzletekbe nézelődni, mert akkor úgyis megtetszik valami.

Azoknak a válaszolóknak pedig akik azt mondták, hogy ne járjon gyorskajáldákba, inkább főzzön, azoknak azt szeretném mondani, hogy járjon csak nyugodtan. Most van itt az ideje az ilyesmiknek, még fiatal. Lesz még sok évtizednyi idő az életében, amíg kerülheti ezeket a helyeket, mert akkor már valóban inkább otthon kell főznie anyagi megfontolásból. Amikor már háztartást tart fenn, amikor már az ő gyerekeinek kell félreraknia a pénzt, hogy azok járhassanak ilyen helyekre.

2011. márc. 26. 18:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Ha kapsz 20.000 Forintot, akkor egy 10.000 adj oda édesanyádnak egy borítékban (vagy 5000, a lényeg az, hogy ez egy fix összeg legyen) és kérd meg, hogy vigyázzon rá ő. Ha nincs nálad a pénz, nem költheted el ;]

Vagy nyissatok édesapáddal egy junior bankszámlát, arra utalja a pénzt. A bankban közösen egy fix összeget le is tudtok kötni, és még kamatozik is a pénzed! ;]

2011. márc. 26. 19:23
 13/16 anonim ***** válasza:
2 hónapra 20ezer Ft nem sok, annyit én is el szoktam költeni. Egy 50km-re lévő nagyvárosba járok egyetemre, igaz, a kaja nagy részét a szüleim veszik, de gyakran ott ebédelek, ha egész nap ott vagyok, illetve a ruhákat, kozmetikumokat is magamnak veszem, bármit a kaján kívül. Havi 10 simán elmegy nekem is sajnos. Egy lánynak sokmindenre költenie kell. Ne hibáztasd magad ezért. A munka pedig jó ötlet, nyáron én is menni akarok, hogy spórolni is tudjak egy keveset. :)
2011. márc. 26. 21:25
 14/16 anonim ***** válasza:
Sajnos a jelen gazdasagi helyzetben csak ugy kifolyik a penz az ember keze közül. Masik fele az, hogy ha hozzaszoksz a johoz, akkor nehez leadni belöle. En is igy vagyok, raadasul Ferfi letemre, hogy sokat költök magamra, de azert marad is, csak mindig talalok jo lehetöseget, most peldaul 400euro helyett 90 ert szereztem meg almaim kabatjat.
2011. márc. 27. 00:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Az oké, hogy felnőtt egyetemistának nem sok két hónapra 20.000 Ft. De szerintem egy 14 éves lánynak sok! :)
2011. márc. 27. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:

A nyuszi kezdőkészlete a drága, aztán egy nagy zacskó széna ami kb. 500ft, kitart két hétig, a piacon vehetsz zöldséget, vagy elég ha csak elkéred anyudtól, az is 500ft, egy hónapra, karalábélevelet vagy sárgarépa zöldet kérj, és ingyen odaadják, a táp ami nekünk van pedig 2 hónapig elég és kb. 800ft. Amin ne spórolj azok az oltások, amik beadatása most esedékes (Mixo, RHD), és vidéken 2500ft körül van, de csak fél évente kell.

Ruhát plázák butikjainak leárazásakor vegyél, és csak a leárazottakat nézegesd, (van hogy olcsóbb, mintha turkálóban vetted volna, és divatos is).

vegyél vagy csinálj egy ládikát a dugipénzednek, és a 20-ast váltsd fel, és csak annyi pénz legyen nálad amennyi feltétlenül muszáj. tedd ki a fényképezőgép fotóját a faladra, hogy rőt adjon a spóroláshoz, 8egyébként 2havi zsebpénzedből simán tudsz venni egy jobbat)

2011. márc. 28. 00:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!