Ki fog örökölni? (RÖvid a kérdés)
Egy régebbi élettársi kapcsolatomból van egy 22 éves lányom,aki azonban már több mint 10 éve felém se nézett,Én hiába próbálom keresem akkor is leépít. A szüleim nem élnek,csak a hugom,aki szintén le se szar
Van egy élettársam már 8 éve,ő tényleg mellettem áll. És szeretnék mindent ráhagyni. Sajnos kiderült h már nem sokáig élhetek,gondoltam gyorsan elveszem feleségül,de ő nem akar hozzám jönni. Azt mondja nem akar veszekedést,és viszályt,inkább legyünk még boldogok amig még lehet.
Végrendeletet fogok írni,és szeretném tudni h ebbe bele lehet e kötni. Ki akarom zári a lányomat és a hugomat az örökségből.
Az ügyvédnek oda adjam az olyan bizonyítékokat mint pl mikor irtam a lányomnak h boldog születésnapot,vissza írt h "Pénzt küldj inkább te barom". Sok hasonló levél van. Én keresem,érdeklődök utánna,de ő mindig csak bunkó stílusban válaszol,meg kioktat h ne is irjak neki többet.
A hugomtól is van pár ilyen levél. Igaz,ő nem nekem hanem a páromnak írt. PL mikor párom irt neki h kórházba vagyok,és nem e jönne be hozzám,ő azt irta vissza h alig várja h megkrepáljak,és az övé lehessen a pénzem,mert úgyis olyan csóró most.
Arra gondoltam ezeket a a bizonyítékokat oda adom az ügyvédnek akinél készítem a végrendeletem.
14:49-es vagyok!
Egyik rokonom (nagyon közeli) nem rég veszítette el az "apukáját". 20 éve nem törődtek vele a szülei kitagadták. Ki akarták zárni a végrendeletből is,de nem tudták semmilyen indokkal! Így a testvérével örökölte az apja részét a házból,sőt amíg a rokonom nem fog beleegyezni abba,hogy eladják majd a házat,addig el sem tudják majd adni.
Amúgy sajnos megértelek. Páromnak is van előző kapcsolatából gyereke,akit az anyukája soha nem engedett a párom közelébe. És jogosnak tartom ha valaki ki akarja zárni az örökségből az ilyen gyereket. Tudom nem a gyerek a hibás,de végül is ilyenkor egy vad idegen örököl abból,amit én a saját gyerekeimnek megszerzek megteremtek! Igaz neked nincs gyereked,az én példámat írtam bele,elnézést,de sajnos nem fogod tudni kizárni semmilyen végrendelettel,hidd el.
Sok mindent be lehet magyarázni egy kisgyereknek az őket elhagyó apáról, de 20 év fölött már sztem elvárható lenne attól a "gyerektől", hogy eljusson gondolatban odáig, hogy mégiscsak meg kellene keresni és kérdezni azt a másikat is.
És ha az apa itt ebben az esetben hiába kérlelte a lányát, hogy látogassa meg, mégsem tette, akkor mi is van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!