Ki fog örökölni? (RÖvid a kérdés)
Egy régebbi élettársi kapcsolatomból van egy 22 éves lányom,aki azonban már több mint 10 éve felém se nézett,Én hiába próbálom keresem akkor is leépít. A szüleim nem élnek,csak a hugom,aki szintén le se szar
Van egy élettársam már 8 éve,ő tényleg mellettem áll. És szeretnék mindent ráhagyni. Sajnos kiderült h már nem sokáig élhetek,gondoltam gyorsan elveszem feleségül,de ő nem akar hozzám jönni. Azt mondja nem akar veszekedést,és viszályt,inkább legyünk még boldogok amig még lehet.
Végrendeletet fogok írni,és szeretném tudni h ebbe bele lehet e kötni. Ki akarom zári a lányomat és a hugomat az örökségből.
Az ügyvédnek oda adjam az olyan bizonyítékokat mint pl mikor irtam a lányomnak h boldog születésnapot,vissza írt h "Pénzt küldj inkább te barom". Sok hasonló levél van. Én keresem,érdeklődök utánna,de ő mindig csak bunkó stílusban válaszol,meg kioktat h ne is irjak neki többet.
A hugomtól is van pár ilyen levél. Igaz,ő nem nekem hanem a páromnak írt. PL mikor párom irt neki h kórházba vagyok,és nem e jönne be hozzám,ő azt irta vissza h alig várja h megkrepáljak,és az övé lehessen a pénzem,mert úgyis olyan csóró most.
Arra gondoltam ezeket a a bizonyítékokat oda adom az ügyvédnek akinél készítem a végrendeletem.
Az ilyenektől rosszul vagyok akik ki akarják tagadni
a gyereküket a családbol!
Gondolom tettél te is olyant amiért a lányod így bánik veled....
"a) az örökhagyó után öröklésre érdemtelen lenne; "
Szerintem ez simán rá lehetne kenni. Érdemtelen mivel nem is tartják a kapcsolatot, nem érdeklődik iránta, nem foglalkozik azzal se ha kórházban van.
10.31
Nem tettem semmit a lányom ellen. Az anyja eléggé ellenem nevelte. Ő az aki nem akar látni,és fúj rám ha megpróbálom keresni. gusztustalan dolgokat tud mondani,és ez megy már több mint 10 éve
Az érdemtelenség is ki van fejtve, hogy mit jelent. Három esete van, azt is bemásoltam.
Kedves kérdező, szerintem inkább írd be a google-be, hogy ptk, az első találat már jó is, görgess a végére és olvasd el az öröklésről szóló részt, mert itt csak összezavarnak.
Aztán konzultálj egy ügyvéddel.
Biztos,hogy nem lehet ezt a kapcsolatot helyrehozni
a lányoddal?
Hisz ő a te véred....
Persze az anyuka is bűnös,hogy ellened nevelte...
Közjegyző vagy ügyvéd,és ha veled történik valami,ő csak egy levelkét kap hogy meghaltál,részvétük
kizárható a kötelesrészből,nem túl rég volt a családunkban is ilyenre példa
még 2 dolog: elég sok gyógyithatatlan betegség van,van rákos rokonom,akinek 4 éve 2 hónapot adott 3 orvos is 3 különböző korházban...nagy harcok árán,rengeteg szenvedéssel,de most is él,és ugy ahogy de jól van,sosem szabad feladni,rengeteg alternativ megoldás van amikor már a szokásos korházi kezelés nem használ
másik: ha viszont tényleg már nincs sok hátra,és már semmi sem használ,akkor megkönnyitheted az élettársad dolgát,és átiratni a nevére alap dolgokat (viz,villany,egyebek...rengeteg utánajárás ha már elhunyt akinek a nevén van)
és ha van életbiztositásod/házbiztositásod,akkor kedvezményezettnek őt ird be
Nem lehet kizárni a kötelesrészből, higgyétek már el. Az örökségből ki lehet zárni, valóban, ettől függetlenül megkapja a kötelesrészt. Bele lehet írni a végrendeletbe, hogy "én xy kitagadom yx nevű gyermekemet" akkor is megkapja a kötelesrészt, ha nem hivatkozik mellé egy törvényes indokra és nem csatolja hozzá a bizonyítékot. Csak a törvényben felsorolt esetekben nem kap, de itt egyik sem áll meg.
Joghallgató vagyok, a barátom pedig ügyvéd és ő is ezt mondja.
Aki azt állítja, hogy a családjukban ilyen történt, akkor vagy fennállt egy törvényes indok, vagy keveri a szezont a fazonnal, mert a kitagadás meg a kizárás az pl. kapásból mást jelent.
Szia!
Lányodat SEMMIKÉPP SEM tagadhatod ki,ő a törvényes örökösöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!