Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki fog örökölni? (RÖvid a kérdés)

Ki fog örökölni? (RÖvid a kérdés)

Figyelt kérdés

Egy régebbi élettársi kapcsolatomból van egy 22 éves lányom,aki azonban már több mint 10 éve felém se nézett,Én hiába próbálom keresem akkor is leépít. A szüleim nem élnek,csak a hugom,aki szintén le se szar

Van egy élettársam már 8 éve,ő tényleg mellettem áll. És szeretnék mindent ráhagyni. Sajnos kiderült h már nem sokáig élhetek,gondoltam gyorsan elveszem feleségül,de ő nem akar hozzám jönni. Azt mondja nem akar veszekedést,és viszályt,inkább legyünk még boldogok amig még lehet.

Végrendeletet fogok írni,és szeretném tudni h ebbe bele lehet e kötni. Ki akarom zári a lányomat és a hugomat az örökségből.

Az ügyvédnek oda adjam az olyan bizonyítékokat mint pl mikor irtam a lányomnak h boldog születésnapot,vissza írt h "Pénzt küldj inkább te barom". Sok hasonló levél van. Én keresem,érdeklődök utánna,de ő mindig csak bunkó stílusban válaszol,meg kioktat h ne is irjak neki többet.

A hugomtól is van pár ilyen levél. Igaz,ő nem nekem hanem a páromnak írt. PL mikor párom irt neki h kórházba vagyok,és nem e jönne be hozzám,ő azt irta vissza h alig várja h megkrepáljak,és az övé lehessen a pénzem,mert úgyis olyan csóró most.

Arra gondoltam ezeket a a bizonyítékokat oda adom az ügyvédnek akinél készítem a végrendeletem.

2011. márc. 26. 09:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
18%

Az ilyenektől rosszul vagyok akik ki akarják tagadni

a gyereküket a családbol!

Gondolom tettél te is olyant amiért a lányod így bánik veled....

2011. márc. 26. 10:31
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"a) az örökhagyó után öröklésre érdemtelen lenne; "

Szerintem ez simán rá lehetne kenni. Érdemtelen mivel nem is tartják a kapcsolatot, nem érdeklődik iránta, nem foglalkozik azzal se ha kórházban van.

2011. márc. 26. 10:36
 13/23 A kérdező kommentje:

10.31

Nem tettem semmit a lányom ellen. Az anyja eléggé ellenem nevelte. Ő az aki nem akar látni,és fúj rám ha megpróbálom keresni. gusztustalan dolgokat tud mondani,és ez megy már több mint 10 éve

2011. márc. 26. 10:42
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

Az érdemtelenség is ki van fejtve, hogy mit jelent. Három esete van, azt is bemásoltam.

Kedves kérdező, szerintem inkább írd be a google-be, hogy ptk, az első találat már jó is, görgess a végére és olvasd el az öröklésről szóló részt, mert itt csak összezavarnak.

Aztán konzultálj egy ügyvéddel.

2011. márc. 26. 10:44
 15/23 anonim ***** válasza:
53%

Biztos,hogy nem lehet ezt a kapcsolatot helyrehozni

a lányoddal?

Hisz ő a te véred....

Persze az anyuka is bűnös,hogy ellened nevelte...

2011. márc. 26. 10:48
 16/23 anonim ***** válasza:
76%
Atyaéég.*_* Sztem inkább verd el a pénzed magadra, menj lusxuskecókba, egyél-igyál ötcsillagos dolgokat. Éld le maradék életed boldogan!!!
2011. márc. 26. 10:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Ügyvéd,és közjegyző által hitelesitett végrenedeletben ki kell zárni,a lányodat is,és a hugodat is.Az élettársad nevére irasd rá amit csak lehet.Az önkormányzatnál hivatalosan is belehet jelenteni az élettársi közösséget,igy annak nyoma van.
2011. márc. 26. 11:26
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Közjegyző vagy ügyvéd,és ha veled történik valami,ő csak egy levelkét kap hogy meghaltál,részvétük

kizárható a kötelesrészből,nem túl rég volt a családunkban is ilyenre példa

még 2 dolog: elég sok gyógyithatatlan betegség van,van rákos rokonom,akinek 4 éve 2 hónapot adott 3 orvos is 3 különböző korházban...nagy harcok árán,rengeteg szenvedéssel,de most is él,és ugy ahogy de jól van,sosem szabad feladni,rengeteg alternativ megoldás van amikor már a szokásos korházi kezelés nem használ

másik: ha viszont tényleg már nincs sok hátra,és már semmi sem használ,akkor megkönnyitheted az élettársad dolgát,és átiratni a nevére alap dolgokat (viz,villany,egyebek...rengeteg utánajárás ha már elhunyt akinek a nevén van)

és ha van életbiztositásod/házbiztositásod,akkor kedvezményezettnek őt ird be

2011. márc. 26. 11:55
 19/23 anonim ***** válasza:
38%

Nem lehet kizárni a kötelesrészből, higgyétek már el. Az örökségből ki lehet zárni, valóban, ettől függetlenül megkapja a kötelesrészt. Bele lehet írni a végrendeletbe, hogy "én xy kitagadom yx nevű gyermekemet" akkor is megkapja a kötelesrészt, ha nem hivatkozik mellé egy törvényes indokra és nem csatolja hozzá a bizonyítékot. Csak a törvényben felsorolt esetekben nem kap, de itt egyik sem áll meg.

Joghallgató vagyok, a barátom pedig ügyvéd és ő is ezt mondja.

Aki azt állítja, hogy a családjukban ilyen történt, akkor vagy fennállt egy törvényes indok, vagy keveri a szezont a fazonnal, mert a kitagadás meg a kizárás az pl. kapásból mást jelent.

2011. márc. 26. 13:35
 20/23 anonim ***** válasza:
35%

Szia!

Lányodat SEMMIKÉPP SEM tagadhatod ki,ő a törvényes örökösöd.

2011. márc. 26. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!