Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg hálásnak kell lennünk...

Tényleg hálásnak kell lennünk anyósunknak, mert felnevelte nekünk a fiát/lányát?

Figyelt kérdés

Olvasgattam az anyósos kérdések közt és nem egyre jött az a válasz, hogy panaszkodás helyett hálásnak kellene lennie a kérdezőnek az anyósának, mert az felnevelte neki a párját.(nem tudom érthető-e)

Ezen én elgondolkoztam, de még mindig nem tudom eldönteni jogos-e ez a megállapítás.

Hisz' anyósunk nem miattunk vállalta be annó a gyerekét.

Ráadásul nem is biztos, hogy rendesen nevelte.

Azt sem hiszem, hogy akinek anyósa bármikor is keresztbe tett, az első dolog ami vele kapcsolatban eszébe jut az a hála lesz.

De az is igaz, hogy nélküle nem lenne párunk.

Nektek mi a véleményetek erről? Főleg azok válasza érdekel, akik nincsenek jóban az anyósukkal. A kérdést apósra is érthetitek.

2011. márc. 25. 13:53
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Én anyósom pl. állandóan mondja amióta nekem is van gyerekem hogy ő ilyen meg olyan jól nevelte a fiait :) Bármilyen gyeretnevelési téma jön elő (8 hós a fiam, eléggé aktuális, kezdi bontogatni a szárnyait), minden találkozás alkalmával elhangzik hogy ő milyen jól csinálta ezt meg azt. Sosem bántanám meg ezzel, de általános vélemény hogy csak az egyik fiánál sikerült a nevelés, a másik fia hihetetlen arrogáns, lusta, lekezelő, minden ilyemi. Tud jófej is lenni, de ritkán csillogtatja ezt a tudományt. Szóval nem akarom megbántani anyósomat de a nevelési szuperlatívuszait inkább hanyagolnia kéne :))))
2011. márc. 25. 14:36
 22/25 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld kezecske :)
2011. márc. 25. 14:48
 23/25 anonim ***** válasza:
91%
14.16 vagyok,ha nem értetted,akkor megfogalmazom másképp! Nem,nem kell hálásnak lenni az anyósnak hogy felnevelte a párodat,mert nem kéreckedett a világra a párod (meg senki),és ha egy anya gyereket szül,tudja hogy mi a kötelessége,és nem azért teszi mert valakinek szívességet tesz ezzel,hanem azért mert ezt vállalta! Sajnálom hogy nem érted amit mondani szeretnék,csakhát pl ahogy te gondolod,akkor ez visszafelé is igaz?:pl a pali agyonveri a feleségét,vagy iszik,vagy bolond,akkor menjük üssük agyon az anyóst mert az ö hibája,igy nevelte!!!???
2011. márc. 25. 14:56
 24/25 A kérdező kommentje:
Utolsó!Értem már mit akarsz mondani! És te is félreértettél! Én egy szóval sem mondtam sehol sem, hogy hálásnak kell lenni az anyósunknak. És belegondolva nem is vagyok az neki. Egyszerűen csak egy kérdést tettem fel azzal kapcsolatban, amit én más kérdéseknél olvastam. Hogy nektek mi erről a véleményetek.
2011. márc. 25. 17:22
 25/25 anonim ***** válasza:

Hát így ebben a formában nem kell kell hálásnak lenni. Én nem vagyok jóban az anyósommal, de a tiszteletet mindíg megadom, ő sajnos nekem nem.

De a párom iránt érzett szeretetből tiszteletben tartom. Neki ő ugyanolyan anyukája, mint nekem az enyém, és hát nekem is nagyon rosszul esne ha a párom bunkó lenne az anyámmal. Ezt a férjem is így gondolja. Különben sem az anyósomhoz mentem feleségül.Egymás anyja nálunk tabu. Ő sem mond semmit az enyémre, én sem az övére, pedig mindkettőnek van hibája, amivel mindketten tisztában is vagyunk, de a kapcsolatunkon kívül helyezzük ezt, mert nem oda való.

2011. márc. 25. 17:39
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!