Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg hálásnak kell lennünk...

Tényleg hálásnak kell lennünk anyósunknak, mert felnevelte nekünk a fiát/lányát?

Figyelt kérdés

Olvasgattam az anyósos kérdések közt és nem egyre jött az a válasz, hogy panaszkodás helyett hálásnak kellene lennie a kérdezőnek az anyósának, mert az felnevelte neki a párját.(nem tudom érthető-e)

Ezen én elgondolkoztam, de még mindig nem tudom eldönteni jogos-e ez a megállapítás.

Hisz' anyósunk nem miattunk vállalta be annó a gyerekét.

Ráadásul nem is biztos, hogy rendesen nevelte.

Azt sem hiszem, hogy akinek anyósa bármikor is keresztbe tett, az első dolog ami vele kapcsolatban eszébe jut az a hála lesz.

De az is igaz, hogy nélküle nem lenne párunk.

Nektek mi a véleményetek erről? Főleg azok válasza érdekel, akik nincsenek jóban az anyósukkal. A kérdést apósra is érthetitek.

2011. márc. 25. 13:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
73%
utána az anyós is hálás mert te unokát szültél neki?
2011. márc. 25. 14:15
 12/25 anonim ***** válasza:
71%
Hülyeség!SENKI NEM KÉRECKEDETT A VILÁGRA!Egy anya dolga az hogy felneveleje a gyermekét ha világra hozta,aki nem igy gondolja ne vállaljon gyereket!
2011. márc. 25. 14:16
 13/25 A kérdező kommentje:
Nah ez egy jó kérdés :)
2011. márc. 25. 14:17
 14/25 A kérdező kommentje:
14:16 itt nem az a kérdés,hogy ki vállaljon gyereket, hanem, hogy tényleg hálásnak kell-e lennünk azért, hogy felnevelte azt a gyereket(a későbbi párunkat)?
2011. márc. 25. 14:19
 15/25 anonim ***** válasza:
Igazából a "kell" nem a helyes szó erre szerintem, hiszen nem "kell", nem halsz bele, akár hálás vagy, akár nem. A jó kifejezés talán az, hogy "helyes-e", vagy "hasznos-e", esetleg, hogy "jobb-e, ha hálásak vagyunk, mintha nem". Akkor a válasz is egyértelműbb: IGEN, aki hálás ezért, az jobban érezheti magát a saját bőrében, még akkor is, ha közben utálja az anyósát, apósát valami másért.
2011. márc. 25. 14:22
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Hülyeség.

Ennyi erővel akkor hálásnak kell lennünk a férj nagyanyjnak is, mert ha ő nem szüli meg a férjünk anyját/apját akkor sem lenne a férjünk. És ezt lehet folytatni :)

Miért lennék hálás? Nem NEKEM szülte vagy nevelte, hanem MAGÁNAK. Ő akart gyermeket, csinált, szült, nevelt. De nem nekem tette mindezt, én csak az a szerencsés vagyok akit a férjem feleségnek választott.

Tehát én a férjemnek vagyok hálás hogy engem választott.

Nem vagyunk jóban, de rosszban sem. Elvagyunk inkább így mondanám. Általában kéthetente kihoz a sodromból valamiért, de ez manapság általános dolog szóval erre önmagában még nem mondom hogy látni se akarom meg hogy rosszabn vagyunk, csak inkbb úgy fogalmaznék ha ritkán találkozunk az úgy okés:)

2011. márc. 25. 14:25
 17/25 A kérdező kommentje:

14:22 értem mit akarsz mondani :)

Vagyis illene-e hálásnak lennünk?

2011. márc. 25. 14:26
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Hozzátenném ő se lenne hálás nekem a büdös életben sem, hogy megszültem és felnevelem az unokáját, és meg is értem, hiszen én is magamnak szültem a gyerekemet, nem azért hogy neki unokája legyen. Ez csak szimplán a dolgok velejárója volt.
2011. márc. 25. 14:27
 19/25 anonim ***** válasza:
Illeni sem mondanám hogy illene, hiszen nem effektíve nekünk tette.
2011. márc. 25. 14:28
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézőpont kérdése.Inkább az anyós legyen hálás amiért egyáltalán szóba álltál a fiával.

Természetesen semmiféle háláról nincs szó,nem neked nevelik fel,és hogy ők hogy nevelik az ő dolguk,nyilván egyik szülő célja se az hogy börtöntölteléket,trehány embert neveljen.A szülő hiúsága,és önmagával való elégedettsége szól belőle és szeretné ha te is elismernéd hogy milyen faszájosan felnevelte a gyerekét.Dicséretre,elismerésre vágyik mint a jól végzett munka után,hogy ezáltal is hízzon a mája.Önző érzésről van szó,bár az én olvasatomban az a természetes ha valaki jó szülő,de úgy látszik néhány embernek ez külön büszkeségre ad okot,és elvárja hogy mások is elismerjék.

Olyan mintha az ilyen szülők úgy tekintenének a gyerekükre mint egy műalkotásra,amit a saját kezükkel formáltak meg.

2011. márc. 25. 14:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!