Háztartásbelinek lenni kevesebbet ér, mint munkahelyen dolgozni?
Felvetődött bennem a kérdés, azok alapján amit itt olvastam az egyik topikban.
Vajon a háztartást vezetni és gyereket nevelni mint életcél megvetendő?
Kevesebb ér, mintha pénzt keresne munkahelyen?
Csak az munka, amiért pénzt lehet kapni?
Mit gondoltok?
Én úgy gondolom, ha megengedhetnénk, hogy otthon maradjak, valamit kitalálnék, hogy hozzájáruljak a költségekhez, mindegy, hogy minimálissal. Ha telne rá, egy kis boltot üzemeltetnék, zöldségeket termesztenék a családnak és talán eladásra is. Időm lenne rá, a szüleimnek munka mellett is van, akkor nekem pláne lenne. A mai világban senkinek sincs biztos állása, valamit ki kéne találni arra az esetre is, ha a párom munka nélkül maradna.
Egyébként ez mind latolgatás, ilyen helyzetben én nem leszek, hacsak nem nyeri meg a párom a lottót. :) De az esetben valszeg ő sem dolgozna...
21:45
Szerintem ilyen házban akkor sem lehetne unatkozni, ha nem dolgozna az ember. Én legalábbis olyankor sem unatkozok. Ha még dolgozok is mellette, akkor pláne. :D
Bár én jobban szeretem az otthoni, meg a kinti munkákat, mint az irodait és a párom is jobban szereti, ha otthon megcsinálok mindent, mire hazaér és aztán egész nap csak egymással foglalkozunk. Én anyagilag nem tehetem meg, hogy itthon maradjak.
Utolsó!
A barátok sokat számítanak. hétvégén összeülni dumcsizni, röhögni feltölt egy egész hétre. Már holnap péntek:)
Hú, ha én nyernék a lottón, biztos valami olyasmit csinálnék, amit szeretek. Én is hasznossá tenném magam, de biztos nem egy irodában ülve, hanem valami változatosabbat csinálnék. :)
De még csak nem is lottózok. :'( :D
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de elmondanám a véleményem: persze mindenki azt csinál, amit akar, de szerintem ha a gyerekek már oviban/suliban vannak, semmi nem indokolja, hogy egy nő legalább részmunkaidőben ne dolgozzon, vagy otthonról ne végezzen valami munkát. Manapság ugyanis nem kíván egész embert pusztán a háztartás vezetése, hacsak nincs otthon még egy pici gyerek is. A nő lelkének is jobb, hogy emberek között lehet.
Persze, aki otthon marad akkor is, amikor már nagyobbak a gyerekei, tegye, nem szólom meg, nekem tényleg nem fáj.
anyum pont ma mondta nekem, hogy amikor a párjával elmentek 2 hétre a nyaralóba, már szinte azt sem tudta mit csináljon, mert hiányzott neki a munka. hogy emberek közt legyen. egyébként nagyon jó szakember, el is ismerik.
szóval nagyon büszke vagyok rá, hogy olyan édesanyám van, aki mindig meleg kajával várt haza, de e mellett dolgozott is, volt hogy napi 10 órákat.
én pedig megtanultam, hogy segítenem kell neki a háztartásban, tudok én is főzni, mosni, takarítani.
szóval még ha olyan jó helyzetben is lennék, hogy a párom eltart, akkor is elmennék valami 4 órás munkába, hogy emberek közt legyek, ne kopjak ki a munkából, a szakmámból, mert ha a gyerek kiröppen, akkor iszonyat unalmas érezném az életemet, valamint nem érezném magam hasznosnak.
de ez csak az én véleményem.
ismerek olyat is, akit kielégít a kerti, háztartási munka, annak ellenére, hogy van normális szakmája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!