Ha férjem fiára gondolok keserűség, düh fog el. Hogyan küzdjem le?
Férjemnek van egy 6 éves kisfia aki rettentő aranyos teremtés és mint gyerek, fantasztikusan imádni való.
Viszont az előző házassága miatt (lakáshitel, gyerektartás) a fizetése 50%át kapja ami épp arra elég, hogy ketten elvegetáljunk a kis albérletünkben.
Én sajnos fél éve nem találok állást, így esélyünk sincs arra, hogy közös babát vállaljunk, pedig már mindketten nagyon szeretnénk.
Emiatt lelkileg teljesen összetörtem, annyira, hogy nem bírok kisbabát sétáltató anyákat sem látni, mert rögtön elfog a sírás.
És sajnos mostanában egyre inkább mindent szegény ártatlan kisfiúra vetítek ki, hisz ha ő nem fogant volna meg, akkor nem vesznek fel lakáshitelt, gyerektartás sem lenne.
Sokszor gondolok arra, hogy ez mennyire gonosz dolog, de azt kívánom bárcsak ne is létezne.
Küzdött valaki hasonló érzésekkel?
Annyira fáj, hogy ezt gondolom, de a napok múlásával ez nem, hogy enyhülne, hanem fokozódik, hisz már 31 éves leszek, rettentően vágyom az anyaságra és ez a tehetetlenség felőröl.
Másrészről viszont nem szeretném bántani ezzel a páromat sem a gyereket.
Mit lehet tenni??
Gondolom fogok kapni pár negatív véleményt is...
Előző vagyok. Amúgy éreztem már hasonlóan sajnos. Édesanyám első házasságából volt egy féltestvérem, nővérem. 14 év korkülömbség és az ő korai elköltözése miatt nem nőttünk össze, mint más testvérek. Fiatalon halt meg. Anyukám teljesen depressziós lett (ez érthető is). Akkor én 13 éves voltam. Anyu többször megpróbált öngyilkos lenni, mert úgy gondolta, hogy apu majd úgyis itt lesz nekem. Hát ezzel csak azt érte el, hogy gyerekként akkor megutáltam a nővéremet, hogy ő fontosabb, mint én, hogy engem simán itt hagyna miatta. És ez a mai napig mélyen bennem maradt, a nővéremet még mindig nem engedte el (jó, ez érthető lenne, ha..). Azóta van egy 5 hónapos fiam és nem tudom, mit tennék, ha történne vele valami, de az biztos, hogy nem tennék olyat soha.
Na, ebből az a lényeg, hogy kijöhet ilyen érzés az emberből és saját magát nem érti és szégyelli, hogy megfordult csak egyszer is ez a gondolat a fejében. De ott van és nehéz tőle szabadulni a saját fájdalmunk miatt.
habár én még csak egy kölyök vagyok, az én véleményem az, hogy persze, önző dolog, meg minden, de ha belátod, hogy ez így nincs rendben az félsiker :) Beismerted, hogy nem szabad a kisfiút hibáztatnod, ez már valami :) és ne aggódj, próbálj meg valami munkát keresni, ne add fel, és megoldódik a dolog :)Nehéz manapság a pozitív gondolkodás, de azért légy erős! :)
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!