Akarnál egy évig gazdag lenni?
Tegnap jutott eszembe a dolog. Szóval: egy évig mindened meglenne. Bármit megengedhetnél magadnak, a legfelsőbb körökben mozognál, amit még el lehet képzelni, stb. Viszont az egy év lejárta után minden visszaállna a régi kerékvágásba, minden pontosan olyan lenne, mint előtte. Szóval nem rakhattál titkos bankszámlára pénzt ez idő alatt; szigorúak a szabályok. :)
Vállalnád így? Vagy nem, mivel egy év után nem tudnál visszatérni a régi kerékvágásba és rosszabb lenne, mint előtte, hisz már láttad a jólétet?
Kicsit gondolkozz el a kérdésen, mielőtt rávágod a választ. Én elmerengtem, hogy milyen lenne egy év minden jó után újra visszajutni a rajthoz...
22L
Először arra gondoltam hogy igen,hiszen 1 év alatt sok mindent lehet csinálni..pL:
-befektetnék egy jól jövedelmező üzletbe amit eleve a fiam nevére íratnám,így 1 év letelte után a fiamnak megmaradna..Mert ugye csak én nem tarthatok meg semmit..Ugyanezt csinálnám a pénzzel..Olyan bankszámlákra utalnám ami nem az én nevemen van..De írtad,hogy semmi nem maradhat meg,és nem lehet senkire sem átruházni semmit..
Így arra gondoltam,hogy 1 év alatt bejárnám a világot kezdve Párizstól egészen Kínáig.Elmennék a Kalahári sivatagba,és Mongóliába is.Megismerkednék az arab országok kultúrájával is..Talán ezért vállalnám be..Ha letelt az 1 év akkor ezek után nem olyan nehéz visszazökkenni a megszokott életembe..hiszen nyaralásról utána sem kell lemondanom,csak akkor már azokra a csodás helyekre nem fogok tudni elmenni..De elmondhatnám,hogy a világ minden országában ott voltam..
Körbeutaznám a Földet, és közben (mivel jó gazdag vagyok) segítenék az embereken, adományoznék. Utóbbi azt hiszem még senkinek nem jutott eszébe. Nagy hiba!
15/L
16:55
Persze, hogy nem jutott senkinek eszébe, hiszen egy év múlva akkor azok is visszakerülnének az eredeti állapotukba, akiken segítek, gondolom. Úgyhogy nem sokat érne a segítség.
Az egy év alatt szerzett kapcsolati tőkét a felső körökben nem lehet elvenni.
Márpedig egy év alatt csak összebarátkozok pár milliárdossal akik később besegíthetnek kicsit az életben.
Mellesleg megismered őket, nekik mi jött be, utána többet fogsz tudni a világról.
16:46:
A törleszteni nem lehetne. Mint írtam, pont ott tartanál utána, mint előtte. Szóval az adósságok is meglennének, ha vennél azalatt 20 ingatlant, utána azok sem lennének a tiéd.
16:52:
Mivel ez csak fikció, nem lehetne a fiad nevére sem íratni. Nyilván a valóságban ezer módon ki lehetne játszani, de én nem is ezt kérdeztem. Hanem ha tegyük fel, hogy utána újra csak annyid lenne, mint annak előtte.
Ja és a szerzett kapcsolatokat sem lehetne felhasználni később. Mondjuk úgy, hogy akik gazdagon körülvettek, utána már nem ismernek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!