Kegyeleti kérdés! Az idős emberek közűl a nők vagy a férfiak tesznek félre a temetésükre általában? Melyik nemből gondolnak az ilyenre többen?
Nem nem függő,legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
Én nagyszüleim erre nem gondolnak,igaz alig vannak túl a 60-on,fiatalosak,életerősek,és ugy vannak vele hogy ez már legyen a gyerekek dolga,ott a hatalmas ház,elég sok érték,nincs külön erre félretett pénz.
Dédnagyim is van,ő is igy van vele,pedig ő közel jár a 100 évhez.
De párom nagyszülei nem ilyenek,nekik hiába van egyébként is pénz,erre külön félre van téve,sőt,még a saját ruhájukat is kiválasztották jóelőre...nekem ez morbid...
de kinek mi
Nekem az anyai nagyszüleim nem gondoltak erre. Aztán két hónap eltéréssel haltak meg, hitelt kellett felvennünk, hogy tisztességesen el tudjuk temetni őket.
Az apai ágon már csak a nagymamám él, és ő is félretett arra, hogy ha meghalna, akkor ne okozzon nekünk gondot az, hogy miből temetjük el.
Szerintem nem morbid, hanem egyszerűen felelős gondolkozásra vall az, ha valaki félretesz a temetésére. Elvégre százezrekről van szó. És az életnek szükségszerű velejárója a halál. Mondhatni természetes.
Ha megöregszem, biztos, hogy én is félre fogok tenni, hogy ne hozzam még nehezebb helyzetbe a gyerekeim, mint amilyenben amúgy is vannak.
Az én nagyapámnak már jóelőre megvolt a sírhelyes is, mindennel, lefedve, még a dátumok is kifaragva az utolsó két jegy híján, mivel nagyanyám születésem után nem sokkal halt meg, így elkészítették a nagyapámét is már a nagyanyáméval együtt 20 évvel ezelőtt.Még élt az öreg vagy 20-21 évet aztán, csak a dátumon kellett javítani, mert 1900-as volt még anno kifaragva, és 2000 után halt meg.
A temetésre félretett pénzről nem tudok, kicsi voltam még akkor, de szerintem azt is félretett magának, de lehet elszedték tőle a fiáék mire kellett volna (nem apukámék)
én irtam hogy megvan előre hogy milyen ruha legyen rajta
nem,nem szegények,sőt...de a ruha már évek óta kikészitve,időnként kimossa,kivasalja a néni...
és el van mondva annak aki jár hozzá naponta hogy hol találja,meg pár közeli roonnak is,nehogy mást adjanak rá...
nekem nagyonmorbid,csak pislogtam mikor megmutatta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!