Nagyszülővel való együttélés. Más hogyan oldja meg?
A szüleim meghaltak, a nagyimmal lakom aki 83 éves. Nemrég végeztem a suliban, most munkát keresek. Jó lenne már dolgozni valamit, így is 3 hónapja vagyok itthon, de a mama mellett sok dolgom van: én intézem a bevásárlást: egyszerre sok mindent nem tudok megvenni, mert messze a buszmegálló, és nem bírok cipekedni. Ő gyalogolni nem nagyon bír (rossz a szíve, a lába is fájdogál) ezért én intézek mindent. Szinte minden hónapban valamiért órákat kell az orvosnál sorban állnom, vagy el kell őt kísérni a helyi kórházba a vizsgálatokra (ezzel is napok telnek el) vagy elintézni a ház körüli teendőket, gyógyszertárba szaladozni + intézni az én ügyeimet.
Munka mellett nem tudom hogyan lehetne ilyesmiket elvégezni...Más hogyan csinálja? Suli mellett könnyű volt, mert az órarendem néha elég szabados volt, azokra a napokra intézem az ilyesmi dolgokat.
A párom nagymamája szinte fekvőbeteg. Ülni is alig tud a gerince miatt. Hozzá hetente 1 alkalommal megy az orvos és megvizsgálja 1000Ft-ért. Felétek nincs ilyen? Akkor nem kellene kórházba kísérgetni. Ha receptért mész meg menj kezdés előtt, ne rendelési időben! Így nem kell órákat várnod, csak bekopogsz.
Sajnos más tanácsot nem tudok adni :( Remélem azért így is segítettem...
21/L
Én ugyan ezt csináltam 17 éves koromtól, 30 éves koromig.Akkor halt meg a nagyim, 90 éves volt.
Én ahogy betöltöttem a 18-at, rögtön megigényeltem az ápolási díjat rá, nem sok, 26.000.-ft most, de az is valami volt, és szolgálati időnek minősül.Én is mindent egyedül csináltam, de Ő olyan rossz állapotban volt, hogy én nem tudtam dolgozni, csak itthoni munkákat tudtam vállalni, meg az ápolás mellet nem is lehet, csak 4 órában munkát vállalni.Az utolsó években már pelenkáztam is, de annyira figyeltem mindenre, hogy még az orvosok is megdicsértek, hogy milyen szépen, gondoztam.Nagyon nehéz volt, főleg amikor elment.Ennyi kiesett év után munkát találni, egy szakmunkás bizonyítvánnyal, de sikerült.Én nagyon szerettem Őt, tiszta szívemből ápoltam, és tenném ma is, csak itt lenne még...
Sok sikert, és kitartást!
Nehéz ügy, sajnos tanácsot nem igazán tudok adni, esetleg elmész dolgozni, és felfogadsz valakit napi/heti pár órába hogy elintézze a dolgait...
Nekem most halt meg a nagymamám novemberben, néha már húúú de elegem volt, persze imádtam.Hidd el visszasírom azt az időt amikor itt volt, és segíthettem neki:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!