Nagyszülővel való együttélés. Más hogyan oldja meg?
A szüleim meghaltak, a nagyimmal lakom aki 83 éves. Nemrég végeztem a suliban, most munkát keresek. Jó lenne már dolgozni valamit, így is 3 hónapja vagyok itthon, de a mama mellett sok dolgom van: én intézem a bevásárlást: egyszerre sok mindent nem tudok megvenni, mert messze a buszmegálló, és nem bírok cipekedni. Ő gyalogolni nem nagyon bír (rossz a szíve, a lába is fájdogál) ezért én intézek mindent. Szinte minden hónapban valamiért órákat kell az orvosnál sorban állnom, vagy el kell őt kísérni a helyi kórházba a vizsgálatokra (ezzel is napok telnek el) vagy elintézni a ház körüli teendőket, gyógyszertárba szaladozni + intézni az én ügyeimet.
Munka mellett nem tudom hogyan lehetne ilyesmiket elvégezni...Más hogyan csinálja? Suli mellett könnyű volt, mert az órarendem néha elég szabados volt, azokra a napokra intézem az ilyesmi dolgokat.
22:47,
remélem, amikor eléred a nyugdíjkorhatárt, addigra a hozzátartozóid az egyben befizető összeget már elkészítik, oszt pattanhatsz be a vidám, társaságot nyújtó elfekvőbe.
Kérdező,
kérj segítőt, és még hosszú, boldog éveket a nagyidnak és neked is (a párodnak is, akire hamar rálelsz).
ne haragudj, hogy offolok, csak egy korabbi kommenthez akarok hozzaszolni:
nektek csunyan teves elkepzeleseitek vannak az "elfekvorol". ezek az otthonok idos emberek reszere nagyon jok, voltam mar ilyen helyes, es nagyon fontolora vettem, hogy idos koromra onkent bevonuljak oda. nagyon jo, es nem egymas hegyen-hatan elnek, hanem bungallokban, meg sajat szobakban/lakasokban. van tv, internet, foznek rad. olyan mint ujra gyereknek lenni, nincs semmi gondod, mindened megvan, es kiszolgalnak, raadasul szabad eljarasod van akarhova.
Kedves Előző, amiről te írsz, az 10 millánál kezdődik.
Amiről én beszélek, az a régi jó szociális otthon, ahol szigorú házirend szerint élik bebörtönzött napjaikat az idős emberek, nemritkán olyan szobatársakkal, akit a hátuk közepére sem kívánnak.Szép jövő egy idős embernek.
00.03 dettó. Egyik rokonunkat nem volt ki gondozza, a gyógyszereit beadja, semmi barátja nem volt, nem beszélgetett, hiába volt nála a családja, csak úgy volt stb. De be nem ment volna az otthonba, mert elfekvő stb. Aztán egyik nap kitalálta, hogy akkor ő mégis bemegy, ha már ennyit mondták neki.
Azóta, mikor látogatják rá sem ismer. Semmi barátja nem volt soha, paranoiás, szótlan vénasszony volt, most meg csacsog, mutatja, hogy miket kötnek ott az asszonyokkal, hogy óvodások voltak náluk, ezt meg azt csinálták, érdeklődik meg minden. Ha meg nem "adják be" akkor ott lenne, hetente egyszer valaki ránézne, hogy bevette-e a gyógyszereit egyáltalán, vagy ki van-e terülve a padlón, senkihez egy szót nem szólna, csak ülne ott egyedül a házban. Persze a rosszindulatú szomszédok szerint csak lepasszolták, hogy ne legyen vele gond.
Az is szép, hogy az én dédnagyapámat otthon gondozza a lánya, de ha évekkel ezelőtt beadja az otthonba, akkor most szellemileg sem lenne leépülve, mert így csak ül és néz maga elé egész nap, mikor meg egy-két hétre beadja nagyanyám, addig míg kórházba megy vagy ilyesmi, akkor teljesen kinyílik, mindenféléről beszélget, meg jól érzi magát.
És a nagymamám is mondta, hogy ő épp ezen gondolkodik, ha papa már nem lesz, akkor inkább bemegy. Mert ott látja, hogy elmászkálnak együtt az öregek, nincs gondjuk a kertre, a ház takarítására, minden ott van, hogy kényelmes legyen, és ugyanúgy elmászkálhatnak ahogy akarnak, átmehet a lányához, mehet piacra, programokat szerveznek ott meg klub van és nem kell nyaggatni a családját állandóan, hogy ez kell az kell, vigyék orvoshoz stb.
Persze, ha valaki megemlíti, hogy otthon, akkor egyből jön egy pár véresszájú, aki azt gondolja, hogy na most akkor befektetjük egy ágyba valahol messze és szarunk a fejére.
00:24, szövegértés!
10 millás bungalókról volt szó.Az valóban jó.
Nem kell eszet játszani, hogy ilyen jó, meg olyan jó a szoci.
Én meg akkor is látom, amikor elment a látogató. meg akkor is, mikor összevesznek az asztalnál a levesestál sűrűjén, meg összeverekszenek az öregfiúk.Meg amikor meglopják egymást. Pénzzel, piros almával, kockacukorral. Én magamnak nem kívánok ilyent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!