Fontos hogy a gyermeked meglegyen keresztelve?
Mivel nem vagyunk vallásosak, így ha megkeresztelném azt kifejezetten hazugságnak érezném a gyerekemmel szemben és Istennel szemben is.
Tudom, hülyén hangzik, hisz mit érdekel egy olyan isten, akiben nem hiszek, de tiszteletben tartom, hogy több millió ember hisz benne, úgyhogy magamutogatásnak tartanám csak úgy szokásból/flancolásból/akármiből megkeresztelni a gyerekemet. (Mellesleg a templomi esküvővel ugyanígy vagyok, szép dolog nagyon, de nem akarok hazudni egy templomban :) )
De a legfőbb indok: Nem akarom eldönteni a gyerekem helyett, hogy miben higgyen. Ha nem lesz vallásos, akkor persze semmit nem számít, de ha más vallású akar lenni?
Figyelj, ha majd ő akarja amikor gondolja megkeresztelkedik,semmiképp se csecsemő korában kereszteljétek meg,hisz miröl tudna dönteni? semmiröl :)
legyen meg a szabad akarata.
ha szulo lennek..habar ez nem fog megtortenni,nem keresztelnem meg.....majd ha annyi idos lesz hogy el tudja donteni h hogy szeretnee vallasos leni vagy nem.egy kisgyerekre aki meg semmirol se tud miert eroltetnem ra a vallas dolgot??majd o dont az se fog zavarni ha vallasos lesz,az se ha nem,,,az mar azer kicsit zavarna ha annyira a vallas fele fordulna hogy pap lesz vagy egy remete csak a vallas vegett....
z
Hitler a pogányokat is üldözte, a neonácik is.
Szóval nem tudom, hogy miért jó, hogy ne legyen megkeresztelve.
Magyarországon mindig is bizonytalan volt a politikai helyzet, de ti tudjátok.
Szerintem fontos, hogy meg legyen keresztelve.
Szerintem épp annyira esélyes, hogy valaki a jövőben a hívőket üldözze, mint fordítva. A legtöbb háború a vallás miatt tör ki (vagy a pénz..), és elég jó érv a gyilkolásra az, hogyha valaki más Istenben hisz, mint akinél a fegyver van..
Számomra is az a fontos, hogy ne legyen megkeresztelve a gyerekem.
Azt hittem, csak én tartom feleslegesnek meg nemkívánatosnak a keresztelkedést! Hogy én mennyit kapok ezért a családban.
De jó, hogy nem vagyok egyedül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!