Hol laknátok szívesebben?
1. Zugló,65m2-es lakás
2. Budapest peremvidéke. (Így a gyerekek vagy volánbuszozhatnak, vagy koleszban kellene lakniuk, vagy neked kell hozni-vinni)
3. Szüleid óbudai, zöldövezetes háza. (200 m2, külön van a bejárat (mint egy társasház), tesód is a fiatal feleségével ott lakna 1 emelettel feljebb, így az ő gyerekeik együtt játszhatnának a tieiddel, a telek kb.1500 m2; nem kell fizetned a saját hiteledet, hanem azonnal tudsz gyüjteni a gyermekednek lakásra, iskolára. A negatívum, hogy férjednek anyósék közelében kell lakni.)
Hát talán kérdezd meg a férjed, hogy mi az esődleges probléma. Valóban anyós? Esetleg megbántotta valamivel? Lehet,hogy van, amiről te nem is tudsz.
Én pl. nagyon jól kijövök az anyósommal, laktam is vele kb. egy évet, de még egyszer még akkor sem ha nagyon muszáj lenne! Meg van az oka, hidd el! A férjem imádja az anyját, de tudja,hogy miért ez az ok, és igazat ad. De azért próbáld meg, az ő szemszögéből is nézni a szüleid. Ez nagyon nehéz, meg neked nyilván anyud a legjobb, de azért kérdezgesd a férjed.
1 vagy a 2.-es
Nekem van/volt egy ismerősöm, aki összeköltözött az anyóssal apóssal és a dédivel egy 3 szintes házba (és volt már gyerekük)...én azóta azt vallom, hogy több a hátránya mint az előnye, és hogy a rokonokkal is tartani kell azt a bizonyos 3 lépést...így előre nem tudnád elképzelni hogy mik voltak, bár lehet hogy nálatok jól fog elsülni, de csak azért hogy a gyerekre legyen ki vigyázzon és hogy legyen "játszótársa"...nos így biztos nem.
Hehe nálunk ez volt a két opció...
Gazdagréten egy panel.... vagy....
Sashegyen egy tetőtér szülők felett...
Vajon melyik nyert? Persze, hogy a második. A házasság viszont ráment. Én vagyok a gyerek, és már 6 éves fejjel is láttam, hogyan teszik tönkre a nagyszülők a szülők házasságát.
Úgyhogy saját bőrömön érzem a mondás lényegét;
Olyan helyre költözz, ahova anyuka-anyós papucsban nem tud átjönni.
Úgyhogy én az első-másodikat javaslom mindenképpen.
Bár tudom, nem minden házasság megy így tönkre, de ez mégis csak egy tendencia.
Szerintem is első vagy második. Attól függ, hogy a másodiknál mennyit kellene utaznia a gyerekeknek. De ha már egy zuglói lakásra volna pénzem, inkább keresnék egy Pesthez közeli várost, ahol egy kertes házat vennék, ahol a gyerekek ott tudnak helyben ovizni, sulizni.)
Nálunk is Apumékat Mamámék anno a saját szomszédságukba költöztették, aztán meg is lett az eredménye, Anyum részben erre ment rá... :'(
Jó dolog, ha segítőkész családod van, de a férjeddel a jövődet külön kell éljétek. Az a múlt, Ti vagytok a jövő. :)
Ahogy előttem is mondták már: kerülni kell a papucsközeli távolságokat. :)
Zuglóban gyerekkel biztosan nem. Most ott lakom, szép meg minden, de nem gyereknek való. Egy gyereknek legyen udvar, ahova ki tud menni játszani, legyen kutyája, legyen természetközeli élete.
Budapest peremvidéke a nyerő szerintem, viszont olyan helyen, ahol közel van a vasútállomás. Busszal dugóban állni nem jó dolog.
Mindenféleképpen 1 vagy 2. A tapasztalat azt mutatja, hogy kevés kivételtől eltekintve a 3-hoz hasonló közelség az egyik fél szüleihez, testvéreihez csak átmenetileg szokott működni, aztán mindig elmérgesedik a helyzet. Biztos van ahol nem, de többségben igen.
Mindenképpen inkább választanék egy kisebb lakást az én kis családommal külön, mint a rokonsággal együtt.
Hidd el, nem minden a kényelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!