Ki kell fizetnem a gyerektartást ebbe a hónapba ha beadom az igénylést h a jövedelmem 20%át szeretném fizetni?
Eddig fix összeget fizettem,24.000Ft-ot. De már nem igen tudom,csökkent a fizetésem és a megélhetésem függ tőle.
Mennyi idő alatt tárgyalják újra a gyerektartást?
Én ilyet még nem hallottam, hogy egy garzon miatt nem engedi el az anya a gyereket hozzád.
Még ha csak egy szobát bérelnél, bár akkor sem érteném meg.
Amúgy sem nálad lakik, azt a pár órát, vagy hátvégét meg simán eltöltitek ott, ez szerintem csak szívatás, hogy gonoszkodjon, ebbe szerintem nem szólhatna bele!
Amúgy teljesen megértelek, mi is albérletben lakunk és férjemmel együtt havi 68ezer(!!) forintból kell fizetnünk a bérletet, rezsit, étkezést mivel 20-22 ezer mindig a volt nőnek megy.
És emiatt én meg nem szülhetek, hisz magunk is alig tudunk mit enni :(
De ez a bíróságokat sajnos nem érdekli sőt, ha születne mégis 1 gyerekünk, a havi 20%-ot akkor is vonnák sajnos.
29N
Jobban kifogásolja, ha nincs min ebédet vegyen a gyereknek, mintha nem tetszik a szobád. Nyugodtan menj olcsóbb albiba, köteles odaadni a kicsit, te is ott élsz, megfelel a gyerekednek, ahol élsz.Gondolom, nem fűtetlen, nem fertőző: nem kifogásolhatja.
Különben is, a te dolgod, hova viszed a gyerekedet, rád van bízva arra az időre. Szerintem az önkormányzatnál érdeklődj, nem lehetne-e átmeneti segéllyel, lakhatási támogatással, ingyen gyerekétkeztetéssel(nejed utóbb visszaadná neked az gyerekebéd árát) áthidalni ezt az időt?
Ha nem adja oda a gyereket, akkor az a Láthatás akadályozása, ami bűncselekmény. Ha nem adja a gyereket, jelentsd ki, hogy rendőrt hívsz, ha ez után sem adja, hívhatod őket nyugodtan!
Mi is ezt játszottuk a párommal, az ex nem engedte ki a lakásból sem a lányát (10 éves), kihívtuk a zsarukat. Akkor persze ment a rizsa, hogy csak a cipőjét akarta még elrakni a gyereknek. A kislány megszólalt. De anya! Azt mondtad, hogy nem mehetek apuhoz.
Most már mi neveljük a lányt, anya havonta, kéthavonta méltóztatik meglátogatni és kemény 1 ezer forint gyerektartást küld csekken! Hozzáteszem 110E ftot keres!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!