Mi legyen? Nem bírom ezt tovább! 11/L
Sziasztok.Mindennap sírok,mert nem mondtam el itthon a jegyeimet.És van még más is.Rosszabb tanuló lettem becsúsztak 2-es,3-asok is.A múlthéten meg ezen a héten szerdáig nem lesz iskola,áramszünet miatt.Kerinél(Keresztanya) voltam e múlthéten ők városba laknak mi faluba.És ma is reggel sírtam,mert nem szeretem ezt az iskolát és beakarok menni a városba keriékhez.Utálom a falut.Barátaim sincsenek és ahogy mondtam rontottam is,szeretnék egy másik iskolába menni városra és a jegyeket sem mondtam el,ma egésznap sírok,nem merem elmondani a jegyeket,azt meg főleg nem,hogy másik suliba akarok menni.Mamának fogom ma említeni.A kérdést is sírva írom meg,mit csináljak?Városba szeretnék menni iskolába,tudom is,hogy melyikbe és jegyek is...Már majdnem sírtam amikor jöttek értem anyáék,hogy jövünk haza ebbe a kis faluba.Ez így nem lesz jó,kérlek segíts,hogy mi tévő legyek
Kérlek csak normális választ.Köszönöm
Nem tudsz mást tenni, mint elmondani ezt a szüleidnek.
"Anya, nincsenek az iskolában barátaim, magányos vagyok, rosszul érzem magam, és emiatt nem tudok figyelni órán. Sajnos romlottak a jegyeim, kérlek, írass át a .... iskolába, ígérem, hogy javítani fogok az eredményemen."
Bár attól is függ a dolog, hogy milyen messze van a város, hogy jutsz be, mert hidd el, nem egy álomdolog minden nap órákat buszozni.
Szia, szegénykém, nagyon átérzem, hogy nem mered elmondani a jegyeidet. Én is ennyi idősen nagyon-nagyon féltem, ha négyesnél rosszabbat kaptam, főleg apukám reakciójától, mert nem volt túl megértő típus.
Mindenképpen állj anyukád vagy apukád elé (attól függően, melyik a megértőbb) és mondd el, hogy nem érzed jól magad az iskolában, nincsenek barátaid és emiatt sajnos az eredményed is romlik. Én biztos megérteném és szerintem is az iskolaváltás lenne indokolt a helyedben. Mindenképp bemennék a tanáraiddal is beszélni. A szüleid biztos a legjobbat akarják neked. Ha látják, tényleg mennyire megvisel az iskolai környezet, akkor be fogják látni, hogy ahova nem tudsz beilleszkedni, ott az eredményeid is csak romlani fognak. Ne sírj, fel a fejjel, beszélj a szülőkkel mielőbb!
Már az is jó, ha a mamádnak elmondod. Ő biztosan el fogja mondani a szüleidnek a problémádat. A felnőttek meg majd megbeszélik a "hátad" mögött a dolgot.
Sokat ne várj, mert nagyon sok függ a szüleid anyagi helyzetétől, kereszt szüleid hozzáállásától ,arról meg nem is beszélve, hogy szerinted édesanyád kibírná, hogy ne velük éld a mindennapokat?
Ha viszont a város közel van és nem vagy már te sem olyan kicsi, akkor vállalod a buszozást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!