Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig kell segítség egy...

Meddig kell segítség egy kismamának?

Figyelt kérdés

Tesóm és a párja együtt vannak,de nem élnek együtt,még mindketten otthon laknak h így összeszedjenek egy kis pénzt.

Szóval tesóm mikor terhes volt akkor is itthon lakott. Akkor azért nem mosogatott itthon meg nem csinált semmit,mert hát jaj ő terhes vigyázni kell. OK,lenyeltem. Nem haltam bele h mindent nekem kell itthon csinálni,de most már kezdem nagyon unni.

Van olyan nap h délután 5kor érek haza suliból,és akkor még tanulnom kellene vmit,meg enni,fürdeni. de állhatok neki szinte mindig mosogatni mert tele a mosogató. A tesómnak nem volt ideje a picitől megcsinálni. 4 hónapos a baba. Könyörgöm az a gyerek sose alszik? Hogy addig ne tudna legalább a konyhába rendet rakni?

Ma is reggel 9kor ébreszt h mosogassak el mert anya mindjárt itthon lesz a melóból,és azért ideges ha nincs rend a konyhába amikor haza ér.

Már nagyon unom. Anyának meg ha szólok akkor méág őt védi,mert h a pici mellett ő is elfárad,stb... Meg kérdeztem anyámat h neki mikor mi picik voltunk volt e csicskája aki takarított helyette,erre még engem osztott le h milyen bunkó vagyok.

Már nem tudom mit csináljak. Én is el szoktam fáradni a suliba,és akkor még itthon is takarítsak állandóan.

meg most is mikor mondom h tegnap este miért nem lehetett elmosogatni vagy vmi,akkor az volt a válasz anyámtól is h én miért nem csináltam meg este. De miért pont nekem kellett volna? A tesóm is meg csinálhatna volna. Meg azt mondják h nem kellene délig fetrengenem az ágyba. Hát kössz,én ugyanugy nem tudok rendesen aludni mint a tesóm,én is hallom h sír a baba esténként. és én nem tudok napközbe aludni mert nekem iskolába kell mennem.

Már alig várom h elköltözzön a tesóm itthonról,nem akarom tovább kiszolgálni őt

2011. márc. 20. 17:35
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
figyi nem a te gyereked, ha a nővérednek nem lenne testvére, akkor szegény anyátokat csicskáztatná? vagy 0-24be jönnének fellváltva a barátnői mosogatni? vagy az utát állítaná a konyhába.igen, egy kismamát kímélni kell, pl. nem kéne neki a nagybevásárlást végezni 15kg-s hátizsákkal, 5 szatyorral...végtelen lutsa tesód van.
2011. márc. 20. 18:21
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
*urát állítaná*
2011. márc. 20. 18:22
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is igazad van. Attól, hogy szült a tesód, még számára sem állt meg a világ. Ugyanúgy meg kell/kéne csinálni mindent, mint azelőtt. Persze szülés után nem árt kímélni, meg segíteni neki, de egy 4hónapos baba mellett igenis el kell hogy tudjon mondjuk mosogatni.

Mondom mindezt úgy, hogy van 3 gyermekem. A szülőktől külön élünk, 3 szobás kertes házban. A nagylányom 5 éves lesz, a kisfiam 3éves, a kicsi lányom pedig ma 5 hetes!

Az első 2 hétben főzött ránk anyukám, ami nagy segítség volt. Kb. ennyi. Mostmár mindent én csinálok: mosás, főzés, takarítás meg a 3 gyerek. Félre ne értsen senki, ez nem panasz! Mi ezt vállaltuk, és én imádom csinálni. Nem várnám el senkitől, hogy helyettem megcsinálja. Szerencsére amikor tud, segít anyósom is, csakhát 100km-re laknak. Anyukám kórházban lesz 6 hétig sugárterápián. Ezzel azt hiszem, mindent elmondtam.

Egy tininek meg igenis szüksége van a pihenésre, nagyon le vannak terhelve a suliban. Persze segítsen meg minden, de akkor is kell neki is egy kis magánélet, találkozás a barátokkal meg hasonlók.

2011. márc. 20. 18:23
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
tesod lusta. egy normal anyuka haztartastvezet es foz is a gyerek mellett.
2011. márc. 20. 18:25
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

Én igazából azt sem értem, hogy ha a tesód barátja munka után sokat van nálatok, akkor ő miért nem tud vigyázni a gyerekre, míg a tesód a házimunkát végzi???

Vagy akkor bevonulnak a szobába, és ott vannak mint a here?

Ha így van, akkor a helyedben én is beülnék hozzájuk- idegesítse már őket is egy kicsit valami! :)

2011. márc. 20. 18:28
 26/27 anonim ***** válasza:
90%

A tesód nagyon lusta. Én terhes vagyok és így járok dolgozni, mindennap buszozom oda 1 órát és vissza 1 órát. és van, hogy este fél 8 ra érek haza, és mivel a férjemnek ennie kell meg persze nekem is, ezért még akkor állok neki kaját csinálni, és persze kaja után mosogatni, mert reggel mikor felkelek már arra nincs időm, hogy mosogassak, mert mennem kell a buszhoz, és nem fogom a mosogatóba hagyni napokig a mosatlant. Hétvégén pedig ugyanugy takarítok, mosok, vasalok és főzök.

Dolgozni pedig addig fogok járni amig csak tehetem.

2011. márc. 20. 18:30
 27/27 anonim ***** válasza:

Az ilyennek, mint tesód, mindig kell.

Anyud meg nem segít tesódnak azzal, hogy hagyja, hogy elpunyuljon. Nem ő az egyetlen akinek gyereke van, és még rendet is kellene raknia maga után.

No nem mennék bele mélyen, biztos írtak eleget már, nem olvastam el. Talán egy tanácsot adok. Amikor a baba alszik, vagy nyugis, kérd meg tesódat hagy vigyázhass rá, míg ő elpakol.De feltétlenül úgy add elő, mintha a gyereknél akarnál segíteni, nem mintha te akarnád, hogy elmosogasson.

Igen egy gyerek sokat elvesz az emberből, de nem megoldhatatlan. Nálatok már punnyadásról lehet szó(mármint tesód). Elvégre nem várjátok tőle, hogy mindig haptákban álljon a ház mire hazaértek. Anyuddal beszélj nyugodt körülmények közt, hogy ezzel nem tesz jót tesódnak. És te nem vagy ellene, csak a javát akarod, és nem várod el, hogy mindent megcsináljon.

Nem igazán értem anyudat. Lehet, hogy mégiscsak volt neki valami csicskása. Mindenesetre legyél óvatos hogyan beszélsz, mert érzékenyen érinti őket, ha jogos, ha jogtalan. Ja, és vondd le a következtetést, hogy te hogyan szeretnéd másként csinálni majd. Egyébként majd meglátod, hogy nem könnyű, de lehetséges !

2011. márc. 22. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!