Szerintetek azok az emberek, akik nincsenek rajta közösségi oldalakon (iwiw, myvip, facebook, stb) miért nincsenek rajta?
Engem zavar, hogy bárki bármit láthat rólam. Jó, tudom, amit nem akarok, nem rakok ki, de a kapcsolati hálómat mindenki láthatja. Aztán jönnének a 10 éve nem látott ismerősök, hogy szerezzek nekik állást vagy megbízást, vagy protezsáljam be őket ide-oda, beszéljek ezzel-azzal az érdekükben. Nahát ez nekem nem hiányzik. Az életben is megtalál épp elég h-ülye ezekkel a kérésekkel, azokat is alig bírom lekoptatni. Érdekes, amikor nekem kellett állás meg szívesség meg protekció, ezek a "jóemberek" nem voltak sehol :D
Ez a fő ok, de egyébként sem érdekel a sok kisebbségi komplexusos lúzer önigazolásként felrakott látszatboldogság-túltengéses pózer képei családról, nyaralásról meg a kúúl bulikról. Meg a primitív smárolós képek se (iwiwen anno volt ilyenhez szerencsém, nem is egyhez, bár már azt is a párom regjével látogattam, nem sokszor, max. 5-ször). Jó, tudom, hogy nem mindenki ilyen, aki fent van, de azért meglepően sokan (akikről amúgy nem is gondoltam volna).
30/n
Nekem pl facebook-om nincs.
- Állandóan lefagy.
- Tele van minden szarral! (alkalmazások,stb.)
- Mindenki ott teregeti ki a magánéletet.
- Menő . - mindenki ott nyomul...
- Kapják elő a telót, és már facebook-oznak...
- Pénzt csinálnak ebből is...
És még mondhatnám, de egyenlőre csak ennyi jut eszembe. :D
És ti miért vagytok facebook-on? Mert menő? Mert ott csődül minden ismerős?:D Vagy miért?
16/L
Mert nekik van eszük :) ezek az oldalak semmire nem jók. Azt meg senki ne akarja bemesélni nekem,hogy egy embernek több száz ismeröse is van. Nem arra gondolok,hogy átmegy elötted a zebrán és rögtön bejelölöd, hanem akit ténylegesen ismersz is,és tudsz róla dolgokat.
Amugy hallottam hogy ezek kémprogramok szóval igy sok infót tudnak az adott emberről gyüjteni.De persze mindenki azt csinál,ami jól esik neki.
Én 2 hétig fent voltam facebookon !! De rögtön meg is utéltam mert mindig csak írtak meg bejelöltek olyanok akiket egy cseppet sem ismerek!! És most meg az idegesít , hogy midnenki kérdezi : Hova tüntél facebookon ?? Miért léptél ki?? Hülye vagy??
És ez már annyira idegesítőő
facebook negatívumai:
-mindenféle h*lye arab pasi bejelöl
-minden nyomi srác bejelöl, akivel élőben 1 szót nem beszélnék
-egy "kedves" ismerősöm kiadta magát 5 különböző nemléetző szeméylnek, úgy vett fel, és irogatott nekem. rájöttem, h ő az, megkérdeztem, miért, erre azt írta, h ez neki poén. - és tele van ilyen beteg nyomorékokkal az egész.
-msn-em van, beszélek rajta a legjobb barátaimmal...idegesít, mikor facebook-chat-en is ír minden h*lye, csakh írjanak...és életben meg nem szoktam velük beszélni, mivel NEM ÉRDEKELNEK
-nincs köze hozzá JóskaPistának, kivel járok, kivel szakítottam, ki a 4-edunokatestvérem szlovákiában, és a qtyám melyik labradorral k*ffanott a szomszédból.
-a rendőr ismerősöm onnan lesi le a körözöttek adatait, + iwiw-ről...áltagember erre nemis gondol, mi mindent ki lehet ott deríteni, és mennyi dologgal vissza lehet élni
Mint minden másnak, a közösségi oldalaknak is van számos előnye és rengeteg hátránya is.
Én például nagyon könnyen szerveztem meg így egy osztálytalálkozót és nem kellett levelezéssel és telefonálgatással kínlódni.
Való igaz, hogy a rendőrség is használja, ezt a bűnelkövetők jól tudják és távol tartják magukat az ilyen helyeken való felbukkanástól.
Nem kell, sőt nem ajánlott visszajelölni azt, akit nem ismersz. Ha 15 éves vagy, akkor nyilván nincs túl sok ismerősöd, de 40 évesként, ha elvégeztél több sulit és volt több munkahelyed, akkor nagyon jó dolog tartani a kapcsolatot másokkal, olcsóbb is, mint telefonálni, szóval rengeteg előnye is van.
Az hogy időrabló, az tény, de az internet egyébként is az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!