Ha valakinek meghal a szerelme, soha többé nem lesz képes mást szeretni igazán?
A barátnőmmel lassan 1 éve vagyunk együtt. 4 éve meghalt a barátja, túladagolta magát heroinnal. Ekkora a barátnőm 22 éves volt, a srác meg 25. Mikor megismerkedtünk, nagyon sokat beszélt még a barátjáról, szinte csodálattal mesélt róla, fél évig ostromoltam, nagyon nehéz volt, mire megszeretett. Ő azt mondta, hogy nem akar komoly kapcsolatot, nem akar másnak gyereket szülni, egyszer volt szerelmes és ezt nem fogja tudni feldolgozni. Tiszteletben tartottam, de úgy éreztem, hogy muszáj lépéseket tenni, mert láttam, hogy Ő is kedvel engem. Sokat találkoztunk, először csak a barátja voltam, aztán már egy idő után egyértelmű volt, hogy többet érez irántam. Azóta minden szép és jó, de nem érzem azt rajta, hogy leélné velem az egész életét. Nagyon fáj ez az egész, én szeretem teljes szívemből, de néha úgy érzem, főleg mostanában, hogy olyan vagyok neki, mint a legjobb barátja. Nem akartam átvenni az exe szerepét, nem ismertem a srácot, fogalmam sincs, hogy miért szerette, nagyon kemény lehetett elveszteni, de már eltelt 4 év, amiből 1-et velem töltött és mégsem érzem, hogy az enyém lenne. Én majd gyereket szeretnék valamikor, lehetőleg 2 éven belül, meg nekem szükségem van a biztonságra, nincs kedvem játszadozni. Ezt Ő is tudja és nem is arról van szó, hogy játszik velem, csak egyszer úgy érzem nagyon szeret, máskor meg hogy szeretné, ha én nem én lennék. Nagyon nehéz ez az egész, azt hittem, könnyebb lesz. Mi a véleményetek erről? Jó lenne, ha olyanoktól is kapnék tanácsot, akik nem ismernek sem engem, sem Őt, csak a helyzetet és esetleg átéltek már hasonlót. Minden válasz érdekel!
30/F
A válasz megírásának időpontja: ma 20:25-ös jól mondja,amit én is mondtam,egy kis időre eltávolodni tőle és talán ráébred hogy fontos vagy neki még is csak,ha nem,akkor kiderül számodra a nagy igazság,hogy van e értelme érte teperned!
Bár tudom írtad hogy nem akarsz játszadozni és ezt mondtad neki is,de én akkor is azt javalom hogy ha nagyon akarod őt,akkor ki kell deríttened hogy hányadán álltok úgy még is csak,és ennek egy megoldása van,egy látszat szakíttás!Ezt kell meglépned még most,mert még várhatsz évekig ezzel,de az idő csak megy és megy és te sem leszel fiatalabb.Ezzel a lépéssel számodra minden kifog derűlni!Tudom nem könnyü dolog,de ezt meg kell lépned ahhoz hogy kiderüljön az igazság!
Nekem meghalt a szerelmem,akkor úgy éreztem hogy soha többé nem fogok tudni mást szeretni,úgy éreztem vége mindennek és egy idő múlva jött egy másik fiú,akit nagyon megszerettem és bele is szerettem.Már 1,5 éve együtt vagyunk,esküvőt,gyermekeket tervezünk.Ő nagyon sokat segített nekem,nélküle talán nem is tudtam volna továbblépni.Próbálj meg beszélni vele,nekem sokat segített.
üdv.: 30/L
De tud, téged is szeret igazán, csak szerintem mivel a másik elvesztése, nem bármi okból különválás volt, amit szintén nehéz lehet sok időbe telhet feldolgozni - ezt még nehezebben dolgozza fel. Lehet, hogy maga ne mis tudja. Szerintem szeret téged, és nem érzem azt, hogy más kellene neki, hanem azt hiszi, hogy nem lehet mással, nem hagyhatja el az akkori barátját, nem tudja elengedni teljesen. Mással se tudna jobb viszonyban lenni, nem veled van baja.
Szerintem javasold neki, hogy vagy együtt, vagy csak ő menjen el valami terapeutához, pszichológushoz, aki segíteni tudja felszabadulni, mert ha külön is mennétek, te még lehetsz boldog mással, de ő lehet, hogy nem teljesen, ha nem esik ezen túl.
Képes mást szeretni igazán, de elfeledni nem fog ! És erre a személyre viszont nem lehet féltékenynek lenni, hagyni kell kibeszélje, bár neked lehet rosszul is esik időnként. Azért beszél, mert kijön belőle, ezért is lehet, valaki hozzáértővel kellene megosztania, az mégtöbbet tudna segíteni rajta.
ha vkit nagyon váratlanul veszítünk el, sajnos nehéz feldolgozni.
engem a barátom "csak" elhagyott váratlanul, minden jel, előzmény nélkül... és kitalálta, h én akkor teszem ezen könnyen túl magam, ha soha többet nem beszélünk, és találkozunk. tévedett... 3 évig sírtam miatta.
az 1. évben többen akartak velem járni. megpróbáltam őket megismerni, esélyt adni nekik, de nem tudtam. volt 1 srác, akivel egy hónapig jártam. ő szeretett, de én képtelen voltam ezt viszonozni. végül ő adta fel a próbálkozást.
tényleg azt hittem, soha nem fogok tudni mást szeretni.
a mai napig szerelmes vagyok belé. nemrég kaptam tőle egy levelet, hogy nagyon hiányzok neki, és nagyon megbánta, amit tett, találkoznék-e vele. igen-t mondtam, nemsokára találkozunk.
lehetséges, h a barátnőd olyan típus, aki nem tudja elfelejteni a volt barátját (akk. az ő esete még súlyosabb lehet az enyémnél, m esetében meg is halt az illető) ...próbáldmeg azt, amit mondtak többen, szakíts vele. ha nem kap észbe, és nem lép, akk sajnos sokat nem tehetsz, fogadd el, h nem szeretett igazán. ezzel magadnak teszel jót, m így esélyt adhatsz olyannak, aki viszonozni tudja az érzéseidet, és nem tengődsz egy olyan kapcsolatban, ami a tiszteletről, és egy "langyos szeretetről" szól a másik részéről.
ha viszont keres, és folytatni akarja, akkor mondd neki, h te csak akkor akarod tovább, ha leélné veled az életét, m így korrekt, h tudd, ezt akarja-e vállalni, v. sem.
remélem, sikerül megoldanod. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!