Hogyan szoktassam le az italról?
Az a baj, hogy ha ő nem akarja, akkor semmi módja a leszoktatásnak...és ahogy látom, esze ágában sincs.
Ha valaki alkoholista, akkor csak külső segítséggel szokhat le az italról, pszichológus, elvonókúra stb.
Szia! Nagyon nehéz helyzetben vagy! Az én apukám is alkoholista volt, de mi nem tudtuk leszoktatni. Minket sem bántott soha, de szörnyű volt látni, amikor ittas volt. Egy alkalommal rosszúl lett és korházba került. Aztán hazaengedték egy gyomormosás után, de pár nap múlva epilepsziás rohamot kapott, azonnal bevitték és hetekig bennt is volt. Eleinte halucinációi voltak, de az ápolók mindig azt mondták, ez normális, és jól viseli, aztán korábban haza is engedték. Azóta (kb 7 éve) egy kortyot sem iszik, szilveszterkor sem. Az orvosa azt mondta, 1000 emberből 1 , aki le tud szokni. Apu azt mondta őt az ütötte szíven, amikor az orvos megmondta neki, ha nem hagyja abba, nem lát majd engem felnőni, nem lehet jelen az életemben. Azt mondta addig nem is fogta fel ennek a veszélyét.
Nagyon fontos a családi támogatás. Ha mi elfordultunk volna apukámtól, már nem élne, ami nagyon rossz lenne. Most nagyon boldog család vagyunk és imádom a szüleimet, de sokmindenen kerseztül mentünk, és rátok is sok nehéz helyzet vár majd. Nem tudok arra választ adni, hogy Ti, a család hogyan tudnátok leszoktatni, szerintem nem fog sikerülni. Apukádnak valami gondja van, amit alkohollal gondol megolodhatónak( az én apukám pl nem bírta elviselni, hogy elküldték amunkahelyéről, igaz utána talált másikat, mindig dolgozott, de neki ez nagy csalódás volt). Valahogy kéne beszélnetek egy orvossal, vagy valakivel, akit nagyon tisztel, talán az benyomást tenne rá. Sajnos az a helyzet, az emberek többsége nem tud leszokni, amig valami nagy baj nem történik. Sajnálom, hogy nem tudtam valami bíztatót mondani, de nekem ez a tapasztalatom. Remélem nektek előbb sikerül, ha lehet orvosi segítség nélkül, de tartsatok ki! Minden jót, és sok szerencsét kívánok!
Sajnos nehéz dolgod van amit valószínű nem fogsz tudni megoldani, esetleg segíthetsz, hogy ne fajuljon el.
Az ismerősöméknél nem volt mód megszűntetni a problémát és csak egyre roszabb lett, főleg, hogy a család mentsörért amikor követelte.
Az a véleményem, hogy amíg valaki nem ismeri el, hogy alkoholbeteg, addig nem is tud, nem is akar meggyógyulni.
Az alkoholizmusnak sok fajtája van, már a napi 1 sör is annak számít, ha valaki nem tudja megállni.
Nem múlik el a betegség, csak állapotok vannak,mert a szervezetben kialakult alkoholigény nem hamar múlik el.
Esetleg fel kéne térképezni a háttérproblémát, hogy mit próbál így elfelejteni.
Lehet hogy csak unatkozik, de ha belegondolunk régen amikor a családok együtt mentek ide-oda nem is volt ennyi gond.
Menjetek együtt és nyílván anyukád is szereti annyira, hogy ne a fejéhez vágja a kocsmázást, hanem megkérdezze, mindennap mi történt, mert ha a szüleid barátok lesznek megint, akkor apukád boldogan fog otthonmaradni és anyukád sem lesz egyedül.
A közös programok sokmindent megoldanak.
Erre törekedj, anyukáddal is beszéld meg, hogy egy kapcsolatban kapcsolatba kell lennie a két embernek, de ha az egyik otthon gubbaszt, főz, takarít, a másik kocsmázik, mert ott jobb és nincs köztük kommunikáció, hát szomorú, de az már nem boldog kapcsolat.
Ehhez pedig mindkettőjüknek tenni kell, te pedig mint a gyerekük, nem oldhatod meg a problémát, derávezetheted őket, pl nézegesd a régi fényképeiket és faggasd ki őket mi ez, ki ez , hol készült, ???? Most miért nem mentek ketten??..Talán a nosztalgikus hangulat rávezeti őket, esetleg a tesóiddal menj hétvégézni a nagyihoz, hadd legyenek együtt, kicsit, hátha valami eszükbe jut ivás helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!