Miért látom magam rosszabbnak mint mások. Anyum is ilyen volt. Ezt tőle "örököltem"?
Magamat mindig rossznak látom. Úgy vagyok vele, hogy kb 10-ből 8 lányra azt mondom, hogy jobb mint én. De pl ha videón látom magam, akkor nem látom magam annyira rossznak, de fényképen igen...(Nem vagyok fotogén ez biztos). És mindig a jelenbeli önmagamat látom rossznak, vagy a tükörképem. Pl 10 évesen is rossznak tartottam magam, de visszanézve, már nem látom magam annak. De pl a 2 évvel ezelőtti önmagamra is ezt mondom.
És anyum is ugyanilyen volt. Fiatalon mindig elégedetlen volt magával, pedig szép lány volt...Miért? Más is van így? Igazán a rossz, hogy ez kihat rám, és nem érzem jól magam társaságban. Inkább nem is megyek sehova, mert szürkének érzem magam...
Az, hogy nem mész sehová, hülyeség. Nekem van önbizalmam (nem is kevés) mégis én is furának találom magam a régi képeken. De aztán egy jót röhögök rajta. Hát valahol mindent el kell kezdeni, nem?
Szerintem ne foglalkozz se másokkal, se ezzel a hülyeséggel. Nem ismerlek, nem tudom milyen vagy. De ha így állsz hozzá, nem is leszel jobb soha. Aztán majd 30 évesen elkezdesz élni?
Én is így voltam/vagyok. Pszichológus segített valamennyit, de sajnos most megint rosszul érzem magam a bőrömben.
Régebben, amikor felszabadult voltam és jókedvű, akkor el is tudtam fogadni magam.
Most viszont, ha jókedvem van, és tükörbe nézek, rossz lesz... Kevés az önbizalmam, értéktelennek érzem magam. :S
19L
Igen, "örökölhetted" tőle.
Olvasd el ezt: Louise L. Hay - Éld az életed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!