Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A diktátor-típusú férjek...

A diktátor-típusú férjek mellett mit lehet tenni a helyzet javulása érdekében?

Figyelt kérdés
Kompromisszumos megoldási javaslatokat várok, nem akarok válni.
2011. márc. 16. 08:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Segíteni nem igazán tudok, de ez engem is érdekelne. Néha az én férjem is az agyamra megy. Az pedig nálunk is a kor haladtával jön-jött elő. Pont tegnap történt, hogy dolgozott és később érkezett, mint szokott. Jeleztem, hogy azért hívhatott volna, hogy ne aggódjak. Erre ő belátta, hogy igazam van. De azért majdnem fel volt háborodva, hogy említést tettem a dologról. De mikor közöltem vele, ha ez fordított helyzetben történt volna, akkor az összes szentet lehozta volna. Azt mondta: az tuti! De ez bármi másra is igaz. Szerintem mi szúrtuk el anno. Annyira szerettük-szeretjük őket, hogy nagyon sok mindent megengedtünk nekik, úgy, mint egy gyereknek. Most meg visszaélnek vele. De a gyereket még lehet formálni, de őket?!
2011. márc. 16. 08:50
 12/15 A kérdező kommentje:

8.40:

Igen, inkább a hisztihez hasonlít ez a dolog.

De annyira óvodás egy felnőtt férfitól, sose gondoltam volna róla!

8.45:

Nagyon nem szeretek és nem is tudok veszekedni. Lehet, hogy az én hibám is, hogy itt állunk.

2011. márc. 16. 08:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Sztem 40 éves felnőttet már nem lehet megváltoztatni. Ismerek viszont olyan családokat, ahol mindent a férj intéz, mindent ő dönt el. A feleség ezt elfogadja. Nincs vita, nem az ő gondja ha elfogyik a kenyér, vagy hisztizik a gyerek.
2011. márc. 16. 09:06
 14/15 anonim ***** válasza:
8:45 vagyok. Nehogy félreérts, nem hibáztatlak érte. Pont a szeretni, gondoskodni tudó nők járnak így, és azért, amit írtam. Nem akartál veszekedni, ő pedig kihasználta a helyzetet. Ezért mondanám meg a helyedben, hogy nem szeretnél idős korodra egy zsémbes öregemberrel élni. Ezt meg lehet fogalmazni egész finoman is (bár valószínű így is sértődés lesz belőle). De talán végiggondolja, hogy valami változott benned, neki is másképp kellene viselkednie. Nagyon sajnálom azokat a kedves öreg néniket, akiknek goromba pokróc a férjük, és náluk is így kezdődött a dolog. Állj ki magadért, az, hogy őt szereted, nem zárja ki, hogy saját magadat is szeretheted.
2011. márc. 16. 09:10
 15/15 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy a legcélravezetőbb, de ilyen esetben (apámnak van sokszor ilyen megnyilvánulása) egyszerűen eléállok és azt mondom: "ez most nekem annyira rossz, a becsmérlés és az önbizalom elvétele rombol, nem épít, ha gond van, oldjuk megy együtt"

Tehát a párbeszédet javaslom. Nem általánosságban, hanem ott, amikor, ahol történik a "jogsértés" ott, azonnal, akkor rögtön szóvá tenni. Udvariasan, de célratörően.

2011. márc. 16. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!