Mikor és hogyan kell felvilágosítani egy kislányt a menstruációról?
10 évesen jött meg és én azt hittem, hogy megfogok halni meg ilyenek,nem mertem szólni senkinek 2.napomon "le buktam" anyu elött és akkor mondta hogy mi is történik velem.
Szerintem 8 évesem már lehetne erröl beszélni,felkészíteni
nekem is jó lett volna tudni mert szörnyü volt "tudatlanak lenni"
Én is a fokozatosanra hajlok, úgy egyik sem érzi olyan cikinek a dolgot, mert valljuk be fura erről beszélni, és hallgatni.
A mi kislányunk 4 éves. Tönkrement a harmonikaajtónk a fürdőben, ott a toilet is. Épp tettem be a betétet, mire ott kellett jöjjön kérdi az mire való. Hűű.Vágtatni kezdett az agyam, hogy válaszoljak neki, és elkezdtem.
Tudod Picim az anyukáknak néha vérzik a cuncijuk, de ez teljesen normális az a jó. Nem sokáig tart és nem is fáj. Addig amíg nem kék, addig semmi baj. (Ez utóbbit azért tettem én hozzá, mert vérvételtől féltek, és mondtam, hogy akkor kell lehet félni és még sírni is nagyon, ha kék a vér, de ha piros, akkor minden rendben. Meglepetésemre tök jól végig is nézték, és örültek, hogy piros. Szóval nálunk így kezdődött. Gondolom megmarad benne, később majd rátérünk a részletekre is, de talán már nem lesz olyan ciki.
Ez honnan jött, ez a kék?! A reklámokból, ahol kék lötyit öntenek a betétre???
Amúgy mi is folyamatosan voltunk felvilágosítva, a születésről is, erről is.
A kéket magamtól agyaltam ki figyelemelterelésnek, és megnyugtató erőnek vérvételkor. És nagyon bevált. Mert tudják, hogy piros a vér, de tök megfeledkeztek a tűről meg minden és csak azon filóztak, hogy lehet, hogy kék lesz a vér ? És persze nagy öröm vol mikor piros volt .
Tudják a vér mindig piros, de hogy ne legyenek hisztisek a vér láttán ezt találtam ki legutóbb, hogy akkor lehet akár hisztizni is ha kék a vér. Igen kreatívnak kell lenni kisgyerekeknél, ha minél nyugodtabban akarunk valamit átélni velük ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!