Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy kicsit konzervatívabb...

Egy kicsit konzervatívabb anyóssal hogy lehetne finoman közölni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a helyzet, hogy barátom anyukájáéknál az a szokás, hogy a hűtőben mindent csak úgy tartanak, ahogy van. Szemléltetve pl.: rántott hús a tányéron, sütemény a tálcán stb., tehát nincs letakarva, lefedve még egy nylon-nal sem. Szerintem ez nem a leghigiénikusabb tárolás, de nem tudom, hogy kellene valahogy utalni rá, mert kicsit régimódiak ott. Vagy inkább hagyjam is? Mi huszonévesek vagyunk egyébként.
2011. márc. 15. 00:21
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
75%
Ezt sehogy. Nem a te hűtőd!
2011. márc. 15. 08:54
 22/24 anonim ***** válasza:
67%

Már miért ne szólhatnál nekik? Ez nem beleszólás. Normális helyen ha mondasz egy ilyen mondatot semleges hangon, csak úgy mellékesen, hogy "maguk nem szokták letakarni az ételeket? én le szoktam, hogy ne száradjon ki/ne vegye át az étel egy másik illatát és ízét" és kész. Ezt lehet teljesen semleges, nyugodt hangon kérdezni, mintha csak egy teljesen mellékes dolog lenne, ami csak úgy eszedbe jutott, amikor épp kinyitották a hűtőt. Ők meg elintézik annyival, hogy nem, te meg max. megvonod a vállad, vagy ilyesmi és kész. És hogy ne legyen vita, egy nagyot harapsz a süteményből:)

Én most albérletben lakom, a többiek sokszor beraknak a hűtőbe kaját csak úgy. Hát néha rohadt büdös a hűtő, amikor kinyitom, nem azért, mert romlott az étel benne, hanem mert nincs lefedve. Nagyon zavaró.

2011. márc. 15. 11:56
 23/24 A kérdező kommentje:

Hát igen, látom, van akinek nem ismeretlen a probléma! :)

Lehet tényleg jobban járok, ha hagyom...

Köszi a válaszokat!

2011. márc. 15. 13:34
 24/24 anonim ***** válasza:

Ha nem okoz kibírhatatlan kínokat neked ez a dolog (értsd szó szerint), akkor hagyd a fenébe, emiatt nem érdemes összeveszni velük. Továbbá vedd figyelembe azt is, hogy a fiús anyák (mármint a lányok anyósai) hihetetlenül rigolyásak tudnak lenni, és egy egész életre szóló "háborút" tudnál egy ilyen cselekménnyel kirobbantani. Kerülj mindenféle összetűzést, hidd el, jobban jársz. Lesz még ettől nagyobb gondod is velük, ebben biztos lehetsz, és azt is hagyd inkább rájuk, mert NEM ÉRI MEG olyan dolgokon összekülönbözni, ami ilyen 'semmiség' kategóriába tartozik. Inkább örülj, ha ők nem szólnak bele a Ti életetekbe, és nem akarják megszabni, hogy mit hogyan csináljatok.

Egyébként gondolj bele, hogy egy sok évvel fiatalabb nő próbálná neki megmondani, hogy hogyan pakoljon a hűtőjébe... Rettenet.

Végkonzekvencia: a fiús anyákkal NAGYON csínján kell bánni, mert iszonyatosan hiúak minden tekintetben.

2011. márc. 15. 15:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!