Egy kicsit konzervatívabb anyóssal hogy lehetne finoman közölni?
Van erre egy jó mondás: "Ahány ház, annyi szokás".
Anno én is szembesültem férjem családjában olyan hétköznapi szokással /meglévő gázboyler mellett a gázon fazékban melegíteni a mosogatáshoz kellő vizet/, hogy az én logikám szerint ez a módszer haszontalannak tűnt. Meg is mondtam a férjemnek, hogy nem furcsa ez? - Mire azt a bölcs választ adta, hogy igen,az, de ők így szokták, bele kell törődni. Azóta is úgy csinálják, de legalább nem lett békétlenség a dologból.
Hát igen, ami valakinek normális, másnak furcsa :)
Köszönöm a válaszokat azért!
Ugy erzem, hogy a legjobb megoldas lenne az, ha legkozelebb vinnel egy neylon foliat, es meselnel Neki arrol, hogy olvastal egy cikket, amiben kulonbozo emesztesi rendszernek a betegsegerol szoltak, es arrol, hogy mennyire veszelyes az, amikor az etelt igy taroljak, hogy nem takarjak le. pl.
Ne sertoen tedd, akkor nem fog megharagudni. Tudod a baj az, hogy minden hazban vannak mar kialakult es berogzodott szokasok, s ezt neha nagyon nehez megvaltoztatni, de ha szerencsed van, akkor sikerulni fog.
Egyáltalán nem veszélyes,ha nincs letakarva az étel a hűtőben! Elég azt letakarni,amelyik étel kiszáradhat hosszabb tárolás során,vagy átadja a szagát más ételeknek.
Éppen a túlzásba vitt higiénia miatt van annyi allergia!
Ez nem konzervatív,hanem ésszerű gondolkodás.
Beleszólni pedig ebbe nem lehet és nem is illik!
Az, hogy nincs minden letakarva, egyáltalán nem unhigiénikus. Ugyanis ha letakarod (föként nylonnal/fóliával), akkor sokkal nagyobb esély van arra, hogy bepenészedik, mivel a levegöben (akár a konyhában, akár a hütöben) MINDIG vannak penészspórák, amik állandó nedves levegöben nagyon jól és gyorsan tudnak szaporodni. A légmentesen letakart élelmiszerekben (most a kész - már megfözöttekröl beszélek) igy órák alatt penésztelepek képzödnek, amik majd pár nap múlva lesznek csak láthatóak.
A hütöben letakarás nélkül sokkal kevesebb esélyük van ezeknek a spóráknak szaporodni.
Meg tudom érteni a kérdezőt. Sajnos nekem apám ilyen. És nincs borzasztóbb a grillfűszeraromás, kiszáradt(!) süteménynél, a hagymaaromájú jégkrémnél stb. És megsértődik, ha nem fogadok el valamit, de közben kiokádom a belemet. Tényleg azt csinálta, hogy több kiló pucolt, darabolt hagymát együtt a tartott a mélyhűtőben a jégkrémekkel. És ezek hiába csomagoltak, ennek ellenére a hagymaszag és aroma átjárt mindent. Tényleg nagyon rossz. De ha nem kérek, mikor kínál, akkor meg sértődik.
Beleszólni, megmondani a frankót valóban sértő lehet. Én valahogy azt tenném, hogy mindig fülig jóllakottan mennék és nem fogadnék el semmit. Inkább az ebbéli megbántottság, mint a hányinger, vagy a beszólás miatti sértődés az ő részükről.
Bejáratos vagy a hűtőjükbe? Mármint úgy értem, hogy te is bármikor kinyithatod és vehetsz ki akármit? Mert ha igen, akkor annyit tehetsz, hogy amikor ettől valamiből, s visszateszed, akkor lefóliázod, s úgy teszed vissza.
Mondjuk ez is szülhet ellenérzést, mert lehet, hogy ők azt fogják mondani, hogy miért pazarolod az alufóliát.
Az biztos, hogy igazad van, s nem csak higiéniai szempontból. Például a rántotthús megmerevedik és olyan lesz mint a cipőtalp.
Ettől többet nem tehetsz, mert nem a te hűtőd (mint ahogyan már írta valaki)
Esetleg te bevezetheted, hogy te így szoktad és ha megkérdezik, hogy mit csinálsz, akkor elmondod, hogy "le szoktam fedni, mert kiszárad vagy mert felveszi a másik étel szagát stb.)
tényleg érdekes lehet mikor az erős szagú (tudjuk minek van szaga, tehát illatú) kaják uralkodnak a sütin és minden gyengébb illatú kaján.
sztem négyszemközt beszélgess anyósoddal, de csak szépen óvatosan.
kérdezz rá mikor egy ilyen eset előfordul, hogy ő nem érzett valami furát az ételen?
pl mikor segítesz neki kivinni a tányérokat vagy valami hasonló.. lényeg , hogy a pasik ne legyenek ott.
és akkor meséld el, hogy TE (nem otthon , meg anyukád meg stb) ezért szoktad letakarni az erősebb ételeket , mert így megkíméled a többit..
Szerintem se szólj nekik.
Ha megkínálnak akkor inkább ne fogadd el, mondd azt hogy most ettél vagy valami hasonlót.... szerintem eléggé ellenszenves leszel,ha erre akárhogy is célzol....sorry de ez van...sőt még azt is gondolhatják hogy a hűtő után mi következik? Esetleg nyúlkaja? Mert az is ugyebár egészségesebb mint a hús...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!