Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet valaki ijesztően jó?

Lehet valaki ijesztően jó?

Figyelt kérdés

Egy lányról van szó akit már igen régóta ismerek. Rengeteg szörnyű dolgon ment már keresztül ennek ellenére mégis megmaradt jónak és tisztának. Természetesen vannak hibái és nem tökéletes de néha ijesztően jó.

-Sajnálja a hajtéktalanokat/árvákat/sérült kutyákat stb..ha van a zsebében ad pénzt

-Szívesen segít mindenkinek, senkit nem ítél el, nincsenek előítéletei/ez tényleg így van, nem pedig megjátssza!/

-Jól tanul

-Senkit sem bánt

-Nem iszik, dohányzik, bulizik...teljesen letisztult, sokan azt mondják rá ő egy szent.

Ez lehet ijesztő vagy már taszító egy átlag ember számára?

2011. márc. 14. 22:18
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Van benne valami, hogy önbizalomhiányos de egyre inkább kezdi elfogadni önmagát.
2011. márc. 14. 22:51
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Bízzon magában, és küzdjön megalkuvás nélkül a céljaiért. El kell higgye, hogy az ő érdekei is fontosak, nem csak a másoké.
2011. márc. 14. 23:08
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Talán így próbálja meg kompenzálni a saját traumáit, hogy másoknak ne legyen olyan rossz. Ettől függetlenül szerintem sok ilyen lány/ember van, de ez nem feltétlen tűnik fel. Sokan tanulnak jól, és az árvákat stb. mindenki sajnálja. Ez tök rendben van, csak ne menjen a kárára. Az is elképzelhető, hogy ezzel köti le a figyelmét azért, hogy addig se a saját problémájára gondoljon
2011. márc. 15. 09:25
 14/17 anonim ***** válasza:
52%

Én nem tarom taszítónak, csak furcsa. Már nem az, hogy segít másoknak...

Csak érdekes, hogy majdhogynem pozitívumként emelted ki, hogy nem bulizik. Azt lehet józanul is csinálni, beülni valahová...nem unalmas így neki az élet?

2011. márc. 20. 15:07
 15/17 anonim ***** válasza:
69%

Nem akarom magam dicsérni, de sokban egyezik a jellemem az általad leírt lányéval.

- én is sajnálom az elesetteket, legyen az ember vagy állat. Viszont az ember esetében már végiggondolom, miért került abba a helyzetbe, amiért szánni, illetve segíteni kellene.

- kisebb emberi hibákért senkit nem ítélek el, ha azok a hibák nem rosszindulatú, mások ellen irányuló tulajdonságok.

- sosem tanultam túl jól, és különösen nem szorgalmasan

- igyekszem nem bántani olyanokat, akik engem sem bántanak, bár a véleményem akkor is meg van azokról, akik az én értékrendem szerint nem érdemelnek tiszteletet.

- nem iszom, illetve alkalmanként mégis, de mértékkel, nem dohányzom, a bulizás nem érdekel, annál sokkal hasznosabb és élménydúsabb kikapcsolódásként az utazást, természetjárást részesítem előnyben, ahol hasonló érzelmű emberekkel tudok ismerkedni.

Most, hogy így leírtam, látszik, hogy mégsem vagyok olyan szent, mint a kérdező által leírt leányzó, bár úgy érzem, hogy ő is azért tűnik már szinte szentnek, mert a tolerancia olyan magas fokát birtokolja, ami kevés embernél tapasztalható, szinte már Krisztusi: ha megdobnak kővel, dobd vissza kenyérrel. Erre már én sem vagyok képes, de azt hiszem nem is akarnék már ennyire jó lenni. Valójában tiszteletre méltó az ilyen jellem, de nagyon nem jellemző az emberi fajra ez a magasztos viselkedés. Valószínű engem is zavarna ez e fajta tökéletesség, mert szürkének és egyhangúnak láttatja az embert.

Azért enélkül a magasztosság nélkül is lehet valaki boldog és elégedett az életével, lehet együttérző és toleráns embertársaival szemben.

2011. márc. 20. 16:35
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem dependens személyiség?

Ha sokáig ilyen és kihasználják, könnyen átcsaphat az ellenkezőjére, gondolom, nem 25-30 éves.

2011. márc. 20. 18:13
 17/17 anonim ***** válasza:
az nem jó , meg jóság, ha hagyja magát kihasználni, hanem az önvédelem hiánya, meg az önbizalomé, lehet annyi önbizalom sincs benne, hogy másokat szidni merjen, ilyen is van
2011. márc. 23. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!