Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lányok nektek nem szokott a...

Lányok nektek nem szokott a szívetek ijesztően erősebben verni? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! 16hetes kismama vagyok! Kb 2 hete éreztem először ezt az érzést, a torkomban és a mellkasomban is, hogy nagyon nagyot üt a szívem. Majd elkezdtem a pulzusomat számolni, és azt vettem észre, hogy mikor a szívem ilyen nagyot üt, akkor a pulzus kihagy. Nagyon megijedtem, sajna ez most már rendszeres lett. Főleg este jön elő ez a probléma. Mitől lehet, szívebeteg lennék? Köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 7. 17:29
 1/10 anonim ***** válasza:
Inkább pániktól!
2010. júl. 7. 17:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

exasistolémak hivják a jelenséget, a terhesség miatt megnövekedett vérmennyiségtől van.

azért egy extra ekg nem fog megártani, esetleg egy 24 órás holtert tesznek rád

nőgyógyásznak szólj!

2010. júl. 7. 17:43
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 14-én megyek majd EKG-ra, hát kíváncsi leszek, hogy mutat-e valamit. 12elvezetésest kért az orvosom. De tuti pont akkor nem rosszalkodik majd a szívem, ez ált. így szokott lenni. Mindenesetre nagyon ijesztő tud lenni. :(
2010. júl. 7. 17:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem ugyanez volt, úgy van, ahogy a másodk válaszoló írta. Csináltak egy EKG-t, minden rendben volt. Terhesség alatt ez normális, nem veszélyes jelenség.
2010. júl. 7. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:

Mintha csak en irtam volna ki a kerdest... Nekem az elejetol megy ez. Most vagyok 11 hetes. Volt egy EKG-m 5 hetesen, persze minden rendben volt. Panik enm lehet, mert nem panikolok (legalabbis tudtommal nem).

En is nagyon ijesztonek talalom, de nekem csak egy par pillanatig tart. Majd kiesik a szivem a helyerol.

2010. júl. 7. 20:19
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen. Holter vizsgálatot csináltak,de akkor épp nem volt ilyen szívdobogásom. Nekem szülés után is megmaradt. Erős stressz hatására nagyon rosszul tudok lenni. Terhesség alatt jött elő.
2010. júl. 7. 20:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Velem is ugyanez volt/van. Terhesség előtt pánikbeteg voltam (előtte viszont 4 évig tünetmentes)terhesség alatt előfordult egyszer, illetve a magasabb pulzus is. Majd szülést követően mikor megnyugodtam rendeződött. Szoptatás abbahagyása után pedig úgy felerősödött, hogy ismét gyógyszert szedek. Így is érzem néha (egy-egy dobbanás a torokban) de már sokkal jobb. Nem tudom hogy ez agyi munka vagy valós szervi zavar...Mindenesetre nagyon meg tud rémiszteni - még mindig évek múltán is.

2010. júl. 7. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy ha baj lenne az az EKG-n látható lenne utólag is - nem kell hogy épp akkor verjen rosszul. Illetve azt mondták, ha egyszer elkapnák EKG-n ezt az érzést/zavart ( vagy ki tudja mi...) akkor tudnák megmondani hogy milyen 'eredetű' és mennyire komoly...De ha nem okoz különösebb problémát nem igazán foglalkoznak vele. (legalábbis nekem ez a tapasztalatom)
2010. júl. 7. 22:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Terhesség alatt normális,hogy magasabb a pulzus,még a 110 is normálisnak tekinthető.Harmadik babámat várom és én is érzek néha ilyeneket.EKG-n mondták,hogy mgasabb a pulzusom,a nőgyogyi erre azt mondta,hogy majd elmúlik.Gondolom aszülés utánra gondolt.Ne aggódj,olvass utána a neten,és megnyugszol,mert ez nem ritka dolog.
2010. júl. 7. 23:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Hú lányok köszönöm a sok választ, nem gondoltam volna, hogy ilyen sok kismamának jelentkezik ez a probléma. Pánikolni én sem pánikolok, nagyon boldog vagyok, hogy egy kis életet hordok a szívem alatt, pont most vagyok a legjobb formámban is. :) Ezt a holter vizsgálatot megkérdem, csak az a bibi, hogy itt nálunk kb 6hónap amire tudnak időpontot adni kardiológiára. 5hetes voltam mikor kaptam a beutalómat EKG-ra, ez volt áprilisban, és csak mostanra kaptam meg az időpontot, pedig szóltam, hogy kismama vagyok. Vigyázzatok magatokra, boldog babavárást, jó babázás akinek már megszületett! :)
2010. júl. 8. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!