Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek új életet,...

Hogyan kezdjek új életet, önállóan, fiatalon, sok pénz nélkül, távol az otthonomtól?

Figyelt kérdés

Nagyon szerettem itt élni, anyukám nagyon fiatalos, mókás, jól kijöttünk egymással - kisebb-nagyobb súrlódások persze voltak, de az talán még a legjobb családban is megesik. Apukám nincs - illetve van, csak nem tartjuk a kapcsolatot -, nevelőapám van, illetve velünk él a mamám is, aki miatt ez az egész helyzet kialakult. Nem vagyok egy vékony lány, de már nem vészes a helyzet. Régen nagyon kövér voltam, tényleg nem volt az jó, de már változtattam rajta. Akkor mindig bántott a mamám, hogy ne egyek "már így is alig férek be az ajtón", "szélem, hosszom egy"... ilyenek. De még most is, hogy sokat fogytam, ez megmaradt nála... Olyan kellemetlen... :( Társasházban élünk, tudom, ha én kint ételt készítek magamnak, ő a szobájában tévézik, és hangosan magyaráz - nagyon hangosan -, hogy "már megint nem bírsz a gyomroddal", "azaz, zabálja csak", akkor azt hallják a szomszédok, és hát nekem ez így nagyon kellemetlen, nem vagyok már gyerek...

Már biztos vagyok benne, hogy csak a költözés segíthet, hiába szeretem a mamámat is nagyon... :/

Egyetemen (Bp) járok levelezőre, közben dolgozom, van sok saját cuccom, kis félretett pénzem (kocsim nincs, nem tudom, hogy kezdjek a költözködésbe...

Tippek?

L20

2011. márc. 14. 21:24
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Nem, sajnos nem budapesti vagyok. :S Vas megyében élek, innen járok fel... De szerintem Bp-n is el tudnék helyezkedni (van egy szakmám már, most is abban dolgozom), aztán suliba meg úgysem járnék úgysem így naponta, hanem, ahogy most.
2011. márc. 14. 21:49
 12/20 A kérdező kommentje:

"Ez önmagában nem gondolom, hogy ok lenne a költözésre. Az "öregek" már csak ilyenek. Ne érdekeljen mit mond. Felnőtt vagy, ha éhes vagy eszel, ha nem, nem. Ennyi. A nagymama elmondja napi egyszer a mondókáját és kész. A szomszédok kit érdekelnek."

Aha, jó, ha így fel lehet fogni, de én erre így cirka 5 év után képtelen vagyok. Sokszor dühömbe már földhöz vágok valamit, aztán sírógörcsöt kapok, mert folyamatos stresszben vagyok miatta. Akkor meg jön azzal, hogy agresszív módon viselkedek...

2011. márc. 14. 21:50
 13/20 anonim ***** válasza:
Pesten annyi állás hirdetés van, mint a szemét, ha már van munkatapasztalatod is, és nem olyan igényeid vannak,hogy há' én 200on alul nem dolgozok akkor gyorsan fogsz találni munkát. Engem is ijesztgettek, hogy fú 400 pályázatot adott le és semmi, ott fogok ülni fél évig, csak ismerősöket vesznek fel stb. Vasárnap este kezdtem munkát keresni, két helyre jelentkeztem, hétfőn interjún voltam, kedden kezdtem, szerdán meg írtak a másik helyről, hogy mehetnék. Erről ennyit. És még csak tapasztalatom sincs sok.
2011. márc. 14. 21:51
 14/20 A kérdező kommentje:

"A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 21:51"

Köszönöm a biztatást!

Remélem, illetve tudom, hogy tényleg jobb lesz Bp-n... Amúgy is ott van a párom is, talán így a kapcsolat is jobb lehet

2011. márc. 14. 21:56
 15/20 anonim ***** válasza:

Utolsó! A te eseted azért nem mindennapi. Szerencséd volt és kész.

Nem egy embert tudok, köztük engem is, akik diplomával, nyelvtudással otthon ülnek, mert nem hívják be őket interjúra, pedig tényleg sok helyre elküldtem az önéletrajzomat, próbálkoztam ismerősöknél is és nincsenek már nagy igényeim a fizetéssel, pozícióval kapcsolatban sem.

Persze, előbb vagy utóbb biztos kapok állást, na de ne beszélj úgy, hogy a te eseted az általános, mert nem az!

2011. márc. 14. 21:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Az én környezetemben csak az nem talált két héten belül, akinek ilyen igényei voltak, hogy csak abban a kerületben dolgozok, ahol lakok, nekem 200on alul nem kell hely stb és/vagy nem is keresték rendesen csak megnéztek két portált/újságot és megállapították, hogy ez nekik nem megy/ nincs is semmi.
2011. márc. 14. 22:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Amikor Pestre költöztem, én is egy hét alatt találtam állást (igaz, nem valami nagy cucc, de megéltem belőle albérletben, lakótársakkal), de azért az még 2006-ban volt, mostanság szerintem kicsit (vagy nagyon) mindenhol rosszabbodott a helyzet, meg már nem is Pesten élek, szóval én nem merném kijelenteni, hogy a fővárosban pikk pakk lehet munkát találni. Nekem akkor tényleg a kánaán volt azok után, hogy otthon (Pécsen) egy év alatt sem kaptam semmilyen munkát, ott meg nagyon hamar, ráadásul a munkahelyemtől 5 percre laktam gyalog, ez így nagyon jó volt, de azért 5 éve még kicsit más világ volt. Na jó, nem, Pécsen pont olyan világ volt, mint most :S De most már azért szerintem Pesten sem annyira egyszerű munkát találni, legalább is sokan ezt mondják.
2011. márc. 14. 22:31
 18/20 anonim ***** válasza:
Jaaa és várj, elhiszem, hogy nem találsz, de amit én említettem az már tapasztalatos. A tapasztalat nélkülihez tényleg szerencse kell, de azért pár év tapasztalattal, az adott területen, nem irreális igényekkel könnyen lehet állást találni. A pályakezdőknek sehol sem könnyű, mindegy hány papírt lebegtet, mindenütt legyél fiatal, friss, de tapasztalt is. Viszont a kérdezőnek már van munkatapasztalata és az sokat könnyít.
2011. márc. 14. 22:32
 19/20 anonim ***** válasza:

Akkor áruld el hol kerestél állást, komolyan érdekel.

Én egy 80 ezres fizetéssel is megelégednék, az sem érdekelne már, hogy bejelentenek-e vagy sem.Egyedül azokra az állásokra nem jelentkeztem, amik a város másik felén vannak, mivel irreálisnak tartom, hogy napi 4-5 órát utazzak oda-vissza. Mivel Bp. agglomerációjában élek,nem a központban, így is min. 1,5 órát utazom egy irányba, hogy a belvárosba érjek. Ez is elég sok, de ezzel még nincs bajom.

2011. márc. 14. 22:34
 20/20 anonim ***** válasza:

Ja oké, közben írtál választ.

Nekem sincs munkatapasztalatom, egyedül a fél éves szakmai gyakorlatom, amiről a legtöbb munkáltató tudja, hogy kb. kávé főzésből áll.

Igaz, én nem régóta keresek állást, de tényleg aktívan keresek, nem heti 1 állásra küldöm el az önéletrajzomat...

2011. márc. 14. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!