Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Reménykedhetek benne, hogy...

Reménykedhetek benne, hogy találok olyan feleséget, aki nem zárkózik el tőle, hogy 30 éves kora előtt gyerekünk legyen?

Figyelt kérdés
2011. márc. 14. 20:11
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

"Hogy tartanád el a feleséged "

Eltartani a gyereket kell, nem a házastársat.

2011. márc. 14. 21:39
 22/27 anonim ***** válasza:

Én 28 évesen szültem, még épp 30 előtt. És az első időszakban, főleg, ha a fiatal anyukának nem volt előtte állása, igenis el kell tartani a feleséget és a gyereket is. Hiába volt gyed-em, mégis nagyban rászorultam a férjem fizetésére, és pluszban jött még a gyerek ellátása is - aminek azért rendesen van anyagi vonzata, még ha próbálja az ember összébb is húzni a nadrágszíjat.

De aki felvetette ezt az "eltartós" témát, annak üzenem, hogy olvasson kicsit vissza, mert nem jelenlegi helyzetről volt szó, hanem tervekről, elképzelésekről.

2011. márc. 14. 22:25
 23/27 anonim ***** válasza:
En 22 evesen szultem, 28 volt a ferjem. Nem sokan, de azert vannak ilyen lanyok, csak ahhoz kell egy hatter, amit sajnos sokan 30 eves korukra sem tudnak elerni...
2011. márc. 15. 01:04
 24/27 anonim ***** válasza:

Persze!

Én már most szivesen babáznék, de még van egy évem vissza a főiskolán, utána meg dolgoznék egy évet.

de 23-24 évesen már szeretnék anyuka lenni!

Szerintem sok nő vágyik erre! Ne aggódj:D

2011. márc. 15. 08:37
 25/27 A kérdező kommentje:

"kell egy hatter, amit sajnos sokan 30 eves korukra sem tudnak elerni"

Ez igaz. De hát gondoljunk bele, régen ilyen körülményeket SE értek el, mégis volt gyerek, TÖBB is. Nagypapám húgának 6 gyereke volt (és nem vagyunk cigányok), a II. vh. alatt születtek. Ne mondjátok, hogy "akkor más volt a szemlélet"... mi akadálya, hogy ma is olyan szemlélet legyen?

Mindenkinek köszi a válaszokat.

2011. márc. 15. 09:23
 26/27 anonim ***** válasza:
Én is 30 éves korom előtt szeretném szülni legalább az első gyerekemet, de az sem lenne probléma, ha már a másodikat is a 30. születésnapom előtt hozhatnám világra. Sok barátnőm van, akik szintén 30 éves kor előtt szeretnének babát, bár az is igaz, hogy legalább ugyanennyi lány ismerősöm van, aki nem hogy 30 éves kora előtt nem szeretne gyereket, hanem sohasem szeretne szülni.
2011. márc. 15. 13:50
 27/27 anonim ***** válasza:

Kerdezo! Teljesen mas vilagban elunk. Akkoriban az emberek megtermeltek maguknak a kertjukben a betevot, allatokat tartottak. Igy nem is volt szukseguk annyi penzre, jobban onellatok voltak, de ha te manapsag bemesz a boltba, nem fognak hitelezni neked csak azert, mert van 5 gyereked. Hozzatennem, hogy nagymamam 6 gyerekes, mig nagypapam 5 gyerekes csaladban nott fel. Utaltak. Csak a szegeny munkasoknak volt annyi gyereke, a gazdagoknak nem es a szuleik is nagyon megbantak. A nagymamamnak azt mondta az apja, mikor meghazasodott, hogy vigyazzon, hogy nehogy annyi gyereke legyen, mert meg fog zavarodni. Es epp ezert nem is lett mar nagymamaink generaciojanak annyi gyereke. Rajottek, hogy nem jo dolog ugy ledolgozni egy eletet, hogy 1 percet sem tudsz pihenni es a gyerekeidet nem is tudod segiteni, mert annyi fele nem tudsz menni es amikor felnonek, meg is halsz, mert az eleted a fizikai munkarol szolt a csaladodert. Szerinted mentek azok a csaladok barhova kirandulni vagy muzeumba, moziba? Szerinted volt azoknak a szuloknek csak 1 elfoglaltsaguk, ami hobbinak nevezhettek? (fozesen kivul, amit muszaj volt uzni)

Nem tudsz individualisan foglalkozni a gyerekekkel, lesznek koztuk, akik emiatt nagyon rosszul fogjak magukat erezni. Regen az volt, hogy a fiu volt csak a "gyerek" es alt. a legidosebb szulott fiu kapott a legtobbet.

Mindket csaladban problema volt, hogy a testverek marakodtak, hogy egyiknek tobb, masiknak kevesebb jutott. Nem veletlen a valtozas...en nem szeretnek nagy csaladot, az biztos. Pedig nem anyagi oka van. Biztos, hogy nem konnyu annak, aki bevallalja, de en szeretnek dolgozni is, ugy erezni, hogy tobb vagyok, mint egy szulogep meg otthon meg lehet zavarodni. Mondjuk szul a feleseged 5 gyereket, aztan 45 evesen ott all, hogy a gyerekek tinik es mit csinaljon otthon, dolgozni meg sehova sem fogjak felvenni nulla tapasztalattal. Es ne haragudj, de ferfinek konnyu azt mondani, hogy legyen 5 gyerek, nem a ferfinek kell kihordani, megszulni, elsosorban gondozni. Pedig nem kis melo ez sok gyereknel.

Ettol fuggetlenul szerintem nagyon jo fiatalon szulni, aki megteheti, de ertelemszeruen, ha nincs meg a megfelelo hatter, akkor inkabb kesobb szuljon az illeto.

2011. márc. 15. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!