Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy bírjátok szó nélkül, ha...

Hogy bírjátok szó nélkül, ha a párotok folyton a számítógép előtt ül?

Figyelt kérdés
Nekem rosszul esik, hogy a konyhában rostokolok, míg ő a gép előtt ül. Ha odaviszem neki az ebédet, kihűl mire megeszi és aztán lerakja a tányért az ágy mellé (a gép a hálószobában van) mint aki jól végezte dolgát. Ha mondok közben valamit, rám se hederít, már lassan nem tudunk megbeszélni semmit, csak az a téma amit a képernyőn lát. Ő ezt észre sem veszi. Nem szóltam még neki érte, de fogytán a türelmem. Hogy szembesítsem ezzel, hogy ne legyen ebből gond? Van ezzel más is így?
2009. febr. 20. 22:39
1 2 3 4
 21/31 tade ***** válasza:
100%
Szia. Nalunk is ez van :) Bar en nem neveznem problemanak. O az interneten keresztul intezi a banki ugyeinket, a szamlainkat, stb. Ugyanakkor o is szeret jatszani, o igy piheni ki a napi streszt. Nekem is van sajat laptopom tehat, ha a gep foglalt, akkor en a sajat laptopomon netezek, tehat en is szeretek netezni, akkor oneki miert tiltsam meg? Ha vacsoraido, vagy ebedido van, akkor persze a konyhaban eszunk, o szemely szerint allergias, arra, ha valaki nappaliban, vagy a haloban kajal. Mondjuk akkor lenne igazi problema, ha a szamitogep miatt minden mas a hatterbe szorulna, de eddig meg mindig fontosabb voltam neki, mint a gep, es amig ez igy marad, addig nem streszelek :)
2009. febr. 21. 16:02
 22/31 Hintalow ***** válasza:
100%

Hm... nálunk a feleségemmel két gép van, és, néha filmet vagy animét nézünk, mert mindketten szeretjük. Néha játszunk, lan-ban vagy ki-ki egyedül, (hozzám hasonlóan ő is játékőrült, folyton Diablózunk)

de nem telnek a napjaink csak a gép elött.

Néha kirándulunk, olvasgatunk, találkozunk a barátokkal, nagy bevásárló vagy nézelődőtúrák. (mostanság ezek ritkábban, mert rossz az idő, épp lakásvásárlás ügyben intézkedünk, ill a párom nem tud sokat menni, mert két hónap és jön a prücsök:)

De nálunk ez teljesen működő dolog, nagyon sokban hasonlítunk (szinte mindenben)

Szerintem csak megbeszélés és belátóképesség kérdése az egész, be kell látni, hogy másra is kell időt szakítani.

2009. febr. 21. 16:58
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

Népszerűtlen leszek. :)

NEM szabad kiszolgálni. Ismétlem, NE szolgáljátok ki. Magatehetetlen az a férfi, hogy nem tudja a seggét felemelni a székről, és elvárja, hogy kiszolgáld, miközben _játszik_? Hogyha határidős sürgős munkája lenne, hallgatnék, olyankor nálunk is maximális kiszolgálás van, attól függően, hogy kinek van ideje, és kinek sürgősebb a határideje. Simán megesik, hogy én ülök naphosszat a gép előtt, és a párom (férfi) a konyhában ügyködik: főz, mosogat.

Szóljatok neki. Egyszer, kétszer, háromszor. Ha harmadszorra sem válaszol, akkor egyedül nyugisan megebédelni kint a konyhában, ő majd egyen, ha éhes lesz. Ott a hűtő, felnőtt ember, szavazati joggal. Mi a faszom van az ilyen férfiakkal, hogy még azt sem becsülik meg, hogy a párjuk (feltételezem, hogy teljesen egyedül) vezeti a háztartást? Ahány ember él egy háztartásban, annyian vegyenek részt benne.

Drasztikusabb megoldás mondjuk, hogy a számítógépet az x. "felszólítás" után ("kedvesem, kész az ebéd, gyere ki") kihúzzák a konnektorból. Marhára ideges lesz, mert nincs lementve a játéka. Ha már nagyon függő (pl. ha egy napig nem játszhat, akkor szabályos elvonási tünetei vannak: ideges stb.), akkor feltétlenül szakember kell, mert ez ugyanolyan függőség, mint az alkohol vagy a drog. Egyébként nagyon jó ötlet az, hogy számoljátok ki, mennyi időt tölt mivel/kivel. És azt is, hogy a fejenként mennyit foglalkoztok a háztartással. És az orra alá nyomni.

Semmiféle közös programra nem hajlandó, ami nem a számítógéppel függ össze?

Hypathia, egyetértek veled.

2009. febr. 21. 19:37
 24/31 anonim ***** válasza:
66%
Én lány vagyok, ugyanez a problémám, csak fordítva. Párom itt volt, csinált nekem vacsit, megcsinált bármit amit kértem, én meg a gép előtt ültem. Nem akartam, de a gép rabja lettem. Szakítottunk. Szerintem ha nem fogadod el így, nálatok is bekövetkezhet hasonló. Keress magadnak hasonló dolgot, ami órákra leköt. Vagy mondd neki azt, hogy akkor van kedved egy kis együttlétre mikor ő ott ül a gép előtt. Ha nem jön el onnan, akkor pár napig vagy hétig vond meg tőle a szexet.
2009. febr. 21. 20:46
 25/31 anonim válasza:
100%
Az én férjem is játszik néha a gépem, játékkonzolon, de ez akkor vett kb. olyan mértéket, mint a kérdező esetében, amikor még az előző házasságában élt. Akkor belemenekült a játékba, de amióta velem van, és jól érzi magát, csak ritkán ül gép elé. Ha valakinek fontosabb a számítógép, mint a párja, azon el kellene gondolkodni. Mindkettőnek. Megpróbáltad már elcsábítani a gép elől? Izgalmasabb alternatívát kínálni neki? Ha úgy érzed, Te mindent megtettél, talán csak kényelemből van Veled. Be kellene látni, hogy valami nagyon nem működik.
2009. febr. 24. 08:05
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Az párom egészen zseniális ebben. Én ugyan nem játszom a gépen, hanem valóban dolgom van, és a probléma csupán annyi, hogy nem tudom mikor kell kihúzni a dugót és a többit holnapra hagyni.

Szóval amikor már olyan 17-18 óra van, és már ideje lenne "otthon is lennem" (otthon dolgozom, de ez részletkérdés), akkor egyszerűen odaáll vagy -ül mellém és mosolyog. Van hogy csak 5-10 perc után veszem észre, de ő csak mosolyog.

Most hogy a kérdéseitek kapcsán elgondolkoztam, hogy hogyan is működik ez, rájöttem, hogy úgy csinálja, hogy nem kelt bűntudatot. A kudarc kulcsa a bűntudat, a megoldás kulcsa a bűntudat elkerülése.

Mosolyog, egyre szélesebben, már-már élvezi a dolgot, ahogy gúnyt űzhet egy olyan szituációból, amiből konfliktust szokás kerekíteni, aztán a vége az, hogy boldogan "húzom ki a dugót", mert ki ne akarná egy mosolygó feleség társaságára és egy közös vacsorára váltani egy koszos gép társaságát. És a vacsorát soha nem hozza elém. Nem szentségel, hanem egyszerűen a kaja ott van a helyén, és nem a billentyűzet mellett.

De van úgy, hogy még el sem kezdte csinálni a vacsorát. Ilyenkor annyival tesz többet, hogy megkér, hogy készítsük együtt, segítsek neki, de a forgatókönyv ugyanaz, csak közben meg is kér tehát.

Az eredmény az, hogy mosolygó feleség társaságában boldogan állok neki krumplit hámozni, elmosogatni a megmaradt mosatlant, amire már szükség van, stb.

2009. febr. 24. 12:44
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez mind nagyon szép és jó, amit az előző ír, öröm olvasni, hogy Nálatok így működik, (komolyan!!!) - de gondoljunk arra is, hogy egy munka után lestrapált, anyagi gondokkal küzdő nőnek ugyanolyan nehezére esik este mosolyogni, mint amennyire a férjének kedvesnek, figyelmesnek lenni.

Csak annyit mondanék, hogy ez oda-vissza működik, és a Ti esetetek jól példázza. A feleség veszi a fáradságot, hogy nem cirkuszol, hanem mosolyog, de azért van ez így, mert tudja, hogy érdemes, hiszen Te belátod, hogy Ő jobb, mint a gép, és felpattansz és mégy enni vagy együtt főzni, vagy... :)

Viszont a kérdezőnek és a hasonló helyzetben levő nőknek gondolom már elegük van, és akkor én megértem, ha nem mosolyognak, hanem erélyesebben szólnak a párjuknak...

2009. febr. 24. 16:45
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, megértem, hogy nehezebb... (előző előtti vagyok) Viszont az tisztán látszik, hogy ez nem megoldás. Ebben mindannyian egyetérthetünk: az ingerültség biztosan nem megoldás, bármilyen nehéz is erőt találni ahhoz, hogy az történjen ami nálunk.

A probléma azért létezik, mert már egy régóta gyűrűző ördögi kör része. Ha (néhány fordított esettől eltekintve) a feleség nem talál erőt a türelemhez, és hogy gúnyt űzzön a szituációból, akkor ennek a végét már mindenki ismeri: szakítás, válás.

Más megoldás nincs, mint türelemmel lassan kiemelni a kapcsolatot ebből az ördögi körből, és ezt csak úgy lehet, ha megtörjük az ördögi kört.

EZ a válasz (minden más dekadens): törd meg az ördögi kört, járj túl az ördögi kör eszén, mert az alternatívát már ismered, és tételezzük fel, hogy nem akarod megengedni, hogy megtörténjen.

2009. febr. 25. 09:45
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az utolsó férfi válaszolónak van a leginkább igaza!

Beszélj vele,kössél kompromisszumot!Harcold ki,hogy foglalkozzon veled valamennyit!Kedvesen próbáld! Viszont értsd meg,hogy ez neki mennyire fontos és találj magadnak is valami jó elfoglaltságot!

Ha normális a pasid akkor meg tudod vele beszélni,hogy mondjuk egy nap csak veled foglalkozzon,és segítsen neked többet!Ha mindketten dolgoztok!!!!!!Hass az igazságérzetére!Nem igazságos csak neked csinálni a házimunkát segítsen be!

Ha ennek ellenére nem hallgat meg többszöri próbálkozás után se,és elzárkózik akkor választhatod a további tűrést,vagy irdatlan nagy veszekedést csinálhatsz ami vagy jól,vagy rosszul sülhet el!

Ha ezt is kipróbáltad és semmi nem használt akkor viszont gondold át azt,hogy kit is választottál!

Igen, meg kell érteni az ő pihenőidejüket,viszont,ha mindketten dolgoztok akkor nem járja,hogy csak te csináld a házimunkát és az se járja,hogy rád egyáltalán ne szakítson időt!

Meggyőzését ne akkor kezdd amikor éppen gépezik!

2009. febr. 27. 12:32
 30/31 anonim ***** válasza:
100%
Mi egész nap itthon vagyunk mindketten.A vállalkozás télen szünetel,ugyhogy nem dolgozunk.Mikor összekerültünk,vettem egy számitogépet,hogy ne a kocsmába járjon.Vettünk 2 tv-t,egymás mellé,s egy fülhallgatot hozzá..ha nincs kint munka,egyikünk gépezik,a másik tv-t néz.,Ha unjuk a netet,nem veszünk össze a csatornákon sem,mert 2 tv van,nézzük egymás mellett a minket érdeklő müsort.Sexelni nappal szoktunk,vagy amikor kedvünk van hozzá.Mert tudjuk,hogy a film nem életbevágo,a net meg megvár..:)))Az ismik nem értik,hogy tudunk begubozni,mi meg azt,hogy miért nincs idő semmire..:)))Mert nem unatkozunk..:) Alig várjuk,hogy beinduljanak a tavaszi kinti munkák,a kiránduloidők,s nekiinduljunk az országjárásnak...:)Részvétem,aki nem tudja megoldani a problémáit,de ő tehet rola,s ne tölünk várja a megoldást.Ha nem foglalkozik vele a párja,hiányzik neki ez+ az,keresse meg máshol!Észre se fogja venni..;)))
2009. febr. 28. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!