Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudom elfogadni, ha...

Miért nem tudom elfogadni, ha megkínálnak valamiből, vagy ha meghívnak?

Figyelt kérdés
19 éves lány vagyok. Ha megkínál valaki egy zacskó akármiből, egyszerűen mindig azt mondom, h kösz nem, mert azt gondolom gáz lenne ha vennék, mert milyen már, h megeszem a kajáját. A pénz kérdést eleve utálom, és azt is, ha vki meghív valamire(kivéve ha randin), nehéz elfogadnom. Pedig én is meg szoktam kínálni másokat, meg meghívni, ha épp megtehetem. utálom felhozni a témát. Ma pl egy családnál vagyok vendégségben és elmentünk együtt étterembe. Ők fizettek, és utána képtelen voltam odamenni hozzájuk, h felajánljam, h kifizetem a részem, mert félek, h azt mondják,á meghívunk, és akkor tök kínosan érzem magam. Így meg tudom h még gázabb, h alapnak veszem h kifizették és oda kéne mennem, de iszonyú nehezemre esik. Nem is tudom, h elfogadhatom-e, nem "élősködés"-e!?...
2011. márc. 13. 18:51
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
és most mit tegyek? mert utólag tök kínos felhozni ezt az éttermes dolgot, de ha nem hozom fel akkor meg sunyi vagyok az is gáz...nem tudom :S
2011. márc. 13. 19:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Én nem hoztam fel. Nem tudom mennyire hasonló a két eset én majd egy hétig "ettem" a nyakukon. Ők olyanok, hogy tuti nem vették volna el. A végén nagyon megköszöntem mindent. Végül is valamennyire szégyell(t)em érte a képemet, de utólag pláne nem lett volna pofám megkérdezni, hogy mennyi a cekk...:-S

szerintem hagyd, majd legközelebb.

Hanem akkor egyszer csak "futólag" érdeklődd meg, mintha nem is tartanád olyan fontosnak...hogy "ja a múltkor az étteremben..."

előző a 20-L

2011. márc. 13. 19:49
 13/16 anonim ***** válasza:

Az éttermes dolgot azt felejtsd el, utólag kár rágódni ezen, legközelebb ha ilyen program adódig Te ajánld fel, hogy fizeted.

Amugy meg nyugodtan fogad el a kínált ételt, elvileg azért kínálnak meg mert szeretnek és nem sajnálják tőled.

2011. márc. 13. 20:25
 14/16 anonim ***** válasza:
Ha az éttermes dolog ennyire bánt, akkor vigyél a szülőknek egy gesztusértékű ajándékot. Virágot, csokit, stb és mondd, hogy köszönet a múltkori kedvességükért.
2011. márc. 13. 20:40
 15/16 anonim ***** válasza:

Régen én is ilyen voltam, még a férfiak meghívását se szívesen fogadtam el, mert "én is ki tudom fizetni", "én nem vagyok olyan".

Majd munkába álltam, rögtön az első héten belefutottam egy rázós ügyfélbe. A főnökömhöz (pasi volt) mentem oda tanácsért, hogy mit hogyan csináljak.

Mondta, hogy "beültök kávézni, ahová szeretne - amit természtesen ő fog fizetni, mert te nő vagy - aztán ezt meg ezt". Ez a mondat nagyon megütötte a fülemet, illetve kétszer is belefutottam olyan helyzetbe, ahol férfiak mondták, hogy ha az ő társaságukban nő van, akkor ők fizetik a fogyasztást. Mindegy, hogy randiznak, vagy munkatárs, rokon, akárki a hölgy.

Annyira egybecsengett, hogy végül átértékeltem ezt az egészet.

2011. márc. 13. 20:43
 16/16 anonim ***** válasza:

20 éves lány vagyok velem is ugyanez van.Sőt nekem még a barátomnál is megvolt ez az érzés másfél éven keresztül,ami azért gáz!

Ha megkinált vmivel. vagy megakart hivni valamire mindig visszautasitottam,hogy nem vagyok éhes,közbe meg majd kilyukadt a hasam.Én is cikinek éreztem bármit is elfogadni.Aztán mostmár barátomnál ez szerencsére megszünt,szép lassan elmertem fogadni dolgokat,de másokkal még mindig megvan és olyan hülye érzés.

2011. márc. 13. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!