Segííítsetek.22 éves vagyok le szeretnék lépni otthonról, de nagyoon bonyolult az ügy. Mit tegyek? Helyzet lent.
Elég hosszú a történetem, csecsemőkoromban meghalt anyukám, és keresztanyámhoz kerültem mert apu nem akart/tudott egyedül felnevelni, 3 éves korom után vissszakerültem apuékhoz mert feleségül vett egy nőt akinek gyerekoromban nemsok jót köszönhettem, igaz mára már lehiggadtak a kedélyek. "Jó" a kapcsolatom. A lényeg hogy kiskoromtól kezdve rengeteget veszekedtek és ennek mind én és a testvéreim itták meg a levét főleg én. Engem lelkileg és testileg is terrorizáltak.
Sosem találtam a helyem itthon ahol lakom sosem jelentette nekem azt az otthon mint a legtöbb embernek. Keresztanyum próbált magához venni de nem lehetett. Kerim tavaly meg is halt.
Szerencsére 5 éve találtam egy párt, akivel boldog vagyok minden a legnagyobb rendben, tervezzük a jövőnket de itt a bökkenő.
A "szüleeim" nem szeretik...múlt héten odáig fajult a dolog hogy apu majdnem neki ment a barátomnak pedig eljött értem hogy ne kelljen buszoznom hozzá. Elkezdett vele ordibálni hogy vegye tudomásul, hogy én az ő lánya vagyok és hogy nekem csak ő parancsol senki más.
Pedig csak jót akart. Semmi rosszat nem tett ez a fiú ellenük. Semmit. Mégis majdnem neki ment apu pedig 5 éve vagyunk együtt ismétlem. Sosem szerették. Faluban lakunk. A lényeg hogy megparancsolta neki hogy ezentúl csak úgy mehetek ÉN hozzá, vagy vele valahova ha előtte engedélyt kér Tőle. Hol élünk az ŐSKORBAN? és miért most kell ezt csinálni?
Sosem éreztem otthon magam, dolgoztam eleget itthon mert volt elég munka mert mezőgazdasággal fogllkoznak. nem mehettem el nyaralni sem több napra semmi. 22 éves vagyok. Áprilisban vége a sulimnak, munkahelyem már van barátom kérlel hogy költözzek hozzájuk. Ha maradnék megőrülök, mert már most érzem a tüneteket. Ha itthon vagyok szorongok, remegek, hányingerem van, megy a hasam, ha nem vagyok itthon, suli, kollégium, barátoméknál minden rendben biztonságban érzem magam. Csak egy baj van ha elmegyek itthonról élek ezek itthon kiidegelik egymást mert egymást okolnák hogy miért menekültem én el. és ebből botrány lesz és nekem lesz lelkiismeretfurdalásom, de ha maradok megőrülök, mert előordult már a családban, bocsi ha rossz a helyesírásom de gyorsan írok mert nagyon ideges vagyok. El akarok innen menni. 22 éves vagyok 5 éve vagyunk együtt a párommal. Korai?
Féltenek oké...ezt nem kell mondanotok, de hogy mondjam el nekik hogy ne okolják egymást csak fogadják el hogy felnőttem és hgy elmegyek? Nem bírnám sokáig itt már. Gyorsan akarok épni de nem tudom hogyan, nem vagyok határozott jellem, és tudom enne a bűntudat de magammal is törődnöm kell mert nem fogok megőrülni! nem akarok odáig jutni pedig ha ithon maradook az lesz. Állandóan beszólogatnak, de közben egymást is eszik én meg ülök és hallgatom nem szólok vissza csak arra gondolok el innen méggsem teszem meg mert számítanak rám, hogy segítsek vetni, palántázni, kapálni minden.
Pesten tanulok, van egy nagyon jó munkám nem akarok a földhöz ragadni mia francot csináljak? Hosszú válaszokat kérek ha lehet.. köszönöm szépen
Árvaellátást kapok:havi 50000 plusz diákmeló megint ennyi...
havi 100 000ből el tudnám tartani magam? ez a másik , árvaságit meg csak júliusig kapok...
nem akarok a páromtól függeni lesz jobb munkám is mert a suli mellett keresek ennyit. nagyjából kiindulásképp 100000et fogok keresni...elég ez egy önálló élethez? önálló lakás rezsi közös költség kaja.... párom nyaggat hogy kölötözzek hozzá de még nincs megcsinálva a hely ahova költöznénk.. Ikerházban lakik a szüleivel aminek az egyik fele lenne a mienk
Szia,
22 éves felnőtt nő vagy.Jó a párkapcsolatod,van jó munkahelyed,jó fizetéssel,és otthon elnyomnak.
Értem én hogy lelkiismeret furdalásod lenne,édesapád beteg meg megy otthon is a vita,ismerős a helyzet csak én 16 vagyok de én már most lelépnék itthonról.Én a helyedben összepakolnék és lelépnék,és ha nagyon aggódsz akkor hétvégente meglátogathatod őket,és hidd el előbb-utóbb bele fognak nyugodni hogy 22 éves vagy és nem 2.
Sok szerencsét! :)
Teljesen egyetértek az előttem szólókkal. Tűnj el otthonról, és vissza se nézz. Az apád nem úgy viselkedik, mint egy apa,
és mellesleg amit a pároddal művel az nem féltés, mert félteni csak azt lehet akit szeretünk, és az apád hozzáállásából ez nem derül ki. Szedd a sátorfád, és költözz a párodhoz. Az a pénz többis mint elég, és nála lelkileg is rendbe fogsz jönni.
Semmi okod nincs a lelkiismeret-furdalásra ha elköltözöl, mert nem érdemli meg az apád.
Szépen elmész, boldog leszel, és ha ez egy kicsit is érdekli az apádat, örülni fog a boldogságodnak. Ha meg ezután se változik, akkor nyiss neki ajtót, mer akkor nincs joga, hogy bármit akarjon tőled.
Ez az én véleményem.
tudom hogy ezt kell tennem, lesz belőle botrány de muszáj
addig meg kibírom kollégiumban, meg azt a másfél napot amíg itthon vagyok... erősnek kell lennem mert leamortizálnak
az a legjobb hogy a múltheti botrány után amikor apu majdnem nekiment barátomnak ezek után itt nyaalizik nekem apu, anyám (nevelő) legalább ugyanúgy kuurváz, pedig higgyétek el nem vagyok az. Csak nekik istenkáromlás házasság előtt szexelni.
Ma felhívott baráátom, hogy mikor vihet el egy kis kirándulásra ami nagyon ritka mert éjjelnappal dolgozik, és most lenne idő erre akarva akaratlanul benyomnak egy disznóvágást, hogy ne tudjak elmenni. Barátom ezek után azt mondta nem jön el pedig szereti az ilyen eseményeket, szeret segíteni, de elment a kedve a múltheti után. Eljön szerencsétlen úgy hogy éjszakás volt és nem fejezik be a munkát és másnap még 8 óráznak is....tehát majdnem 35. órája ébren volt és még eljött értem mert szeret és hiányzom neki és a drága szüleim meg így fogadják... áhhh nem is értem miért ülök most is itthon,,, ja igen holnap segíteni kell vetni holnapután meg az említett tor... szép...gratulálok magamnak hogy ennyire elcseszett vagyok
Először is, nyugodj meg.
Nem vagy te elcseszett, csak szerencsétlenül alakulnak a dolgaid. De! Itt az idő, hogy változtass. Minden rajtad múlik.
Végre boldog lehetnél.
És ne legyen bűntudatod, mert az apád megérdemli, hogy otthagyd.
Ha rájön a hibáira, beismeri őket, először önmagának, aztán neked, és bocsánatot kér, akkor fokozatosan vissza kell fogadnod.
Az rendben van, hogy lelkiismeretfurdalásod van, ez nem rossz dolog abból a szempontból, hogy átérzel dolgokat. Nomármost vajon szüleidnek is van lelkiismeretfurdalásuk, hogy mit csinálnak veled ? Talán próbálj erre gondolni. A te eseted nem olyan nehéz, mint amilyennek te érzed. Minél később lépsz ki, egy icipicivel nem lesz könyebb, sőt annyi idővel többet kínoztad magad. Te te vagy, felnőtt vagy, nyugodtan kirepülhetsz a házból. Ők valószínűleg nem fogják szeretni, de te sem szeretsz ott lakni a helyzet miatt. Magadra kell koncentrálj elsősorban. Megtalálni magad, ne mások érzelmei miatt dönteni. Én nem vagyon önző típus, és nagyon érett típus sem, mégis ha belegondolok 22 évesen férjhez mentem, 5 hónap múlva meg elköltöztem a tengerentúlra hozzá. Ráadásul semmi bajom nem volt a szüleim és magam kapcsolatábal. Megevett a dolog belül, de döntenem kellett, és magamra gondoltam. Éveket elvett az életemből, hogy ezt tettem velük, hogy eljöttem, bár ők sose egy szóval sem mondták, de tudom én is kitéptem a szivüket. Nem tudod befolyásolni, hogy ők mit szólnak majd az elköltözésedhez. Sosem örülnének neki, mert olyanok, bárkivel mennél. Nem róluk van szó, hanem rólad. Felnőtt vagy, boldog akarsz lenni, azt gondolod ez boldoggá tesz, ha mégy, akkor uccu menj !
Hogy mondd meg ? Hát úgy, hogy úgy érzed, hogy itt az ideje, hogy megpróbálj a magad útján elindulni, melód van, van hova menj. Semmiképpen nehogy azt mondd, hogy miattuk mégy, mert utálod a helyzetet ! Azt hogy ők hogyan bánnak utána is egymással micsoda jó kifogásuk lesz egymást okolni miattad, nehogy a te problémád legyen. NEM ! Ez az ő problémájuk, hagyd meg nekik. Ja, apud beteg, ez nehezíti meg nálad igaz. De akkor most örökre ottmaradsz ? Ha történik is vele emiatt, NEM a te hibád !!!!
Még annyit, hogy én még 21 évesen anyumékkal laktam, és totál úgy éreztem, de nem miattuk, hanem magam miatt, hogy el kell kéredzkedjek, szólnom kell mikork hova, hányra jövök ilyesmik. Ilyen szinten voltam bizonyos tereken éretlen. Ugyanakkor felelősségteljes voltam ! Te is éretlennek tűnsz nekem így, de ne félj, próbáld ki, menj csak ! Egyszer el kell indulj, miért ne most ?
Sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!