Mi a foglalkozásod? Mennyit keresel?
minőségellenőr
nettó 100-120 között, attól függ hány napom esik hétvégére
Kulfold eu dolgozo reszmunkaidoben korhazban havi 632 ezer netto.
Ez mellett maganpraxisban reszidoben meg egyszer 600 ezer ez valtozo betegszamtol es honaptol fugg.
halapenz itt nincs.
A ket helyen egyutt heti 40 orat dolgozom.
Hát elég .zarok a fizetések Magyarisztánban, de még a külföldi magyarok se keresnek valami hejj de jól nyugati színvonalon, kivéve néhány keresett szakmát (például orvos).
Bezzeg a politikusaink elvárják és meg is kapják a nyugati szintű fizetéseket és egyéb juttatásokat.
A benzin nem olcsóbb, az élelmiszeres sem, se a tartós fogyasztási cikkek, mint nyugaton. A versenyszférában durván magas szolgáltatási díjak vannak. Akkor kérdem én, mi a faxomért nem kap a magyar rendes, nyugati szintű fizetést? Egy Audi gyárban értem, hogy nem fél milliót kap, hanem kevesebb, mint a felét, mert éppen azért jön ide a gyártó, mert itt kevesebbel is beéri a munkaerő & adókedvezmények. Kisebb költségek, nagyobb profit. Na ugyanezt csinálják a magyar vállalkozók is a saját embereikkel és a kisebb, kényszervállalkozásokkal. Ba..nak fizetni, pedig lenne miből. Tudom, mert van belelátásom. Nem egy vállalkozást ismerek, amelynek a vezetője rogyásig tele van pénzzel, és ha a néhány alkalmazottjának nettó 100-130 körül fizet, akkor már úgy gondolja, hogy túlfizeti őket. Bakker, az még magyarországon is elfogy egy hónap alatt teljesen: albérlet+rezsi+koszt+ruházkodás+közlekedés. Ez soha nem lesz jobb, amíg ilyen tehetetlen és korrupt az a bizonyos fej, amitől bűzlik az egész hal. Még 100 év múlva sem.
Apám villamosmérnök, 200.000 körül keres köztiszviselőként + másodállás kb. havi 100.
Anyám bankban pénztáros, havi 180.000 körül keres.
Én orvosnak tanulok, külföldön fogok kezdeni már.
Akkor a magyar mentalitast hagyd otthon kulonben utalni fognak kulfoldon.
legy szereny es csondes ne legy sovoniszta es buszke magyar mert azt nem szerintek a kulfoldiek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!