Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyós-menny kapcsolat?

Anyós-menny kapcsolat?

Figyelt kérdés

Annyiszor olvasok rossz anyós kapcsolatokról,ezért gondoltam le írom az én problémámat is..De itt én vagyok az anyós.

44 éves nő vagyok.Fiatalos felfogású,boldog feleség,és dolgozó nő.Élem az életemet,és örülök,hogy boldog házasságban élek a férjemmel.1 fiam van 24 éves. Sosem volt az az "anyuci pici fia típus.

Amikor 21 évesen elém állt,hogy szerelmes,és a sok női kapcsolat után úgy érzi ez a lány az igazi.akkor is azt mondtam,hogy rendben..Ők szeretik egymást,nekik kell együtt boldogulni az életben..Igyekeztem nem beleszólni a kapcsolatába,mert ezt is tudom,hogy milyen rossz érzés lehet.Amikor 22 évesen elém állt,hogy a barátnőjével összeköltöznének albérletbe,mondtam rendben.Ha kell segítség szóljon,én mindig segítek..Mivel tudom,hogy nem könnyű albérlettel kezdeni az életet így igyekeztem rendszeren anyagilag támogatni őket. Dolgozom,így havonta a számlájára utalok mindig pénzt,és az apja is bár már nem kell gyerek tartást fizetnie,de továbbra is küldi neki a pénzt,mondván eddig is küldte,nem hiányzott neki,akkor most sem fog.. Egy napot nem éltek velünk közösen így elég jó viszonyban voltam a mennyemmel..(nem házasodtak össze,mert szerintük hülyeség,de menyemnek hívom)

Ők élték az életüket,és én is éltem a házasságomat,letemet.

23 évesen a fiammal együtt bejelentették,hogy babát várnak. Bár nem akartam ilyen fiatalon nagyi lenni,de örültem a hírnek..Ha ők készen állnak rá akkor rendben.Nem nekem szülik a babát hanem maguknak..Sokat beszélgettünk erről,és ezt nekik is megmondtam,hogy továbbra is támogatjuk őket,mert babával még nehezebb lesz,de ha úgy érzik képesek egy családot létrehozni,akkor csakis rajtuk áll az egész.Már régebben is elmondtam,hogy én már rég neveltem fel egy pici gyereket,és akkor még más volt a szokás,más volt a jó mint ma.Én már nem is mernék egy újszülött babát megfürdetni,mert félnék,hogy elejtem,és mi már nem tudnánk úgy élni,hogy hajnalban gyereksírásra kelljek..Nekünk is megvan a magunk élete amit élni akarunk..vannak rossz szokásaink. pL.hajnalig tartó tévézések,vagy a férjem zeneimádata,így állandó zongora hang)A fiatalok sem szándékoztak velünk egy fedél alatt élni,és én sem akartam,hogy kisbabával az életemet gyökeresen megváltoztassam.Megvan a magunk megszokott élete,és nekik is. Azt mondták,hogy minden oké lesz..Megszületett a fiú unokám.Imádom.Annyira jó érzés,hogy újra turkálhatok a bababoltban,,és ahogy látok valami szépet,jót már veszem is meg..Amikor hétvégente elmegyünk hozzájuk,nem oktatom ki,nem szólok rá,hogy ezt ne csinálja vagy azt ne csinálja,meg bezzeg amikor a fiam kicsi volt ...stb.. Megértettem,hogy a menyem saját maga akarja megtapasztalni..De hazudnék ha azt írnám,hogy soha nem szólok..Jobban mondva csak vannak dolgok amikre tettem megjegyzést,

PL:

a menyem azt mondta,hogy 1 éves koráig nem ad a fiának semmi élelmet csak szoptatni fogja.Engem ez meglepett.Persze én úgy reagáltam rá,hogy mosolyogva mondtam neki,hogy bizony ezt nem az anyuka fogja eldönteni.Jó dolognak tartom a szoptatást,mert a legjobb az anyatej ami bizonyos védelmet ad a piciknek.De ha eljön az idő akkor ez már kevés lesz neki..Akkor majd a pici unokám maga fog bömbölni egy levesért,vagy valami szilárdabb táplálékért.Vannak babák akiknek 4-5 hónaposan már nem elég az anyatej..Ahogy a fiamnak sem volt elég..

Én ezt nem sértésnek vagy kioktatásnak szántam,csak mondtam,hogy nem mindig érvényesül az anya elképzelése.

A menyem szó szoros értelemben "leharapta a fejem",hogy minek szólok bele,nem az én gyerekem..(csak megemlítem,hogy nekem lett igazam,mert állandóan enni akart a pici,így fél évesen már szinte mindent evett)

- Nemrég volt az unokám 1 éves. Már tipeg,és csuda tündéri kisfiú. Amikor eljönnek persze,hogy szeretgetni,babusgatni akarj az ember..A menyem még be sem lépnek már rászól a kicsire,hogy üljön le,és ne mocorogjon..Ne nyúljon semmihez,mert eltörik,vagy tönkre megy..

A férjem mondta,hogy ha itt vannak akkor az unoka nyugodtan szaladgáljon,mert nincs olyan bútor ami kárt okozna neki..Ami törékeny (vannak porcelán készleteim) azokat nem éri el,így elvenni sem tudja..És ha ne adj isten lever egy poharat vagy tányért..Na bumm..ezek fogyó eszközök..Gyorsan mindent felszedünk,gyorsan mindent feltakarítunk,és ennyi..De a menyem szerint ha most nem tanulja meg akkor később gond lesz belőle..Persze mondtam,hogy ahogy az ember a gyermek is a hibáiból tanul,és ez nem olyan rossz dolog amitől később rossz ember lenne.De megint leordított,hogy ne szóljak bele,hogy neveli a fiát..Nem tudom miért csinálja ezt,mert nem szoktam soha beleszólni semmibe..De itt már nekem is elegem volt,hogy én emberi hangon szólok hozzá,akkor ő ne kiabáljon velem.Ezt meg is mondtam neki,hogy amíg én megadom a tiszteletet iránta akkor elvárom hogy ő is adja meg.Tudjátok mit mondott erre?

- Minden anyós egy szarkeverő..miért lennél te más??

Veszekedni nem szeretek,így inkább ott hagytam,hogy gondolkodjon már el,hogy miről beszél..

A fiam is ott volt,és neki sem tetszett a menyem viselkedése.

Ez után az eset után úgy voltam vele,hogy nem éri meg a harag,és csakis akkor mondok tanácsot vagy bármit ha erre kifejezetten megkérnek rá.Mi éltük az életünket,és ők is.. A menyem nem kért bocsánatot,bár nem is vártam el,de amiket most csinál abból kezd elegem lenni.

Mint írtam albérletben laknak,és állandó anyagi támogatást kap tőlem és az apjától is..HA átjönnek hétvégente vagy mi megyünk (persze előre megbeszélés útján) akkor is igyekszünk segíteni mindenben..Mivel a menyem régebben kijelentette,hogy nem örül annak ha másoktól ruhát vagy egyéb dolgot kap,mert senki nem tudja raja kívül,hogy milyen ruhát akar adni a gyerekre,inkább a ruhát szánt pénzt adjuk neki oda és ő megveszi..Ez is meglepett,de mondtam rendben..Ő tudja mire van per pillanat a kicsinek szüksége.De amikor ezek után elém áll,hogy látott 20 ezer forintért egy sport cipőt a kicsinek,nos kiakadtam..Minek ennyi pénzt egy cipőre kidobni? Hiszen csak tipeg még,és olyan gyorsan nő a lába...Azért mert Nike,vagy addas miért kell ennyi pénzért venni?

Persze most megint én vagyok a rossz anyós,mert mondtam,hogy sok ez még nekem is,én sem ajándékba kapom a pénzt..Az ilyen több ezerért veszek ruhát eset elég rendszeres. A férjem nem is olyan régen mondta a fiamnak,hogy ha lehet beszéljen az asszonyával,mert túl sokat enged meg magának mostanában..Hogy ők hogy rendezték le nem tudom..de a menyem egyre elviselhetetlenebb.Mielőtt azt hinnétek,hogy bennem is van hiba..el kell mondani,hogy pontosan azért,hogy ne legyek rossz anyós már szinte semmit nem említek meg..Egyébként a menyem a fiam édesapjával is olyan stílusban beszélt,hogy az apja berágott,és megvonta az anyagi támogatást tőlük..(én tudom,hogy számlát nyitott az unokájának,és a pénzt oda utalja,hogy egyszer majd a kisfiúé lesz)

Nagyon rossz indulatú a lány,és szerinte csakis körülötte lévő emberek a rosszak,ő nem..

Viszont a múlt hétvégén újra nálunk voltak,és előálltak egy tervvel.Szeretnének hozzánk költözni..Amikor meghallottam engem kivert a víz! TE JÓ ÉG! Ez nem lehet igaz!! Hiszen pár éve megbeszéltük,hogy ez nem jöhet szóba,mert vannak szokások,vannak helyzetek amiken az ember már nem akar változtatni,és vannak akik nem képesek együtt élni..Én nem vagyok egy rossz ember.Jó fej,fiatalos,vidám vagyok..Imádom az életet,imádok mindent ami boldoggá tesz..De ha a menyemmel együtt kéne laknom tudom,hogy én magam is kifordulnék önmagamból,és tudom,hogy nem leszek képes nyugodt lenni..Így is nehezen jön ki velem akkor mi lesz ha a szomszéd szobában laknak???Ezt is megmondtam ,jobb tiszta vizet önteni a pohárban.De a menyem most a tündéri oldalát mutatja..Tudom,hogy ez csak ideiglenes..Most mit csináljak? Én nem akarom,hogy ádáz harc legyen köztünk,mert ez senkinek sem jó..A saját lakásomban viszont nem fogok annyit nyelni,és tűrni amit eddig tűrtem..

Miért kell egy menynek is ilyen utálatosnak lennie? Ha jó anyósa lehetne akkor miért nem értékeli?Én igyekeztem jó lenni,igyekeztem nem beleszólni a dolgokba ..A legtöbb vita ennyi volt amit leírtam,de nekem már ez is sok..

vagy ebben az esetben is én az anyós vagyok a hibás?

2011. márc. 10. 15:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
85%

Kedves Anyós, bár szívem szerint Örömanyának szólítanálak...

le előtted a kalappal. Nincs még egy fiad? Szívesen lennék a menyed, és azt elhiheted, hogy tejbe-vajba foglak füröszteni.

Áldott jó lélek vagy, mert ezt a kötekvő, pszichoanalizáló libát a végére sem küldted el melegebb éghajlatra, amikor nekünk már mind kinyílt a zsebünkben a bicska.

Mondj nemet a költözésre, teljesen igazad van, és szívből, nagyon, NAGYON remélem, hogy nem az unokád fogja majdan meginni a keserű, nehéz természetű anyja ostoba nevelésének a levét.

2011. márc. 11. 00:08
 22/35 anonim ***** válasza:
40%

22.45! Köszönöm eszreveteleidet. Vegülis nem neked irtam, a kerdezönek, igy erthetö, hogy neked nem segit. Sajnalom, hogy a kerdesfeltevönek sem.

Az kiderül, hogy mas a 2-önk velemenye, röviden ennyi.

Ami szerinted kianalizalas ertelmezes nelkül = nekem ez volt az ertelmezesem. Kritizalod, hogy "analizalok", pedig csak megtanultam a szavak jelenteset (nemcsak könyvekböl, hozzaertö szemelyektöl es föleg szemelyes tapasztalatbol).

"Ha értelmezted volna normálisan mielőtt véleményt nyilvánítasz, rájöhettél volna hogy a meny úgy gondolta hogy..." Hogyan kell normalisan ertelmezni? A leirt szavakbol, vagy az altalad hozzagondoltakbol?

"nem kérték a pénzt, de ha az egész szöveget átlátnád,rájöhetnél hogy egyáltalán nincs annyi pénzük ráadásul eszük ágában sincs visszautasítani a kérdező pénzét." Te visszautasitanad, ha csak ugy utalok neked minden honapban 50000FT-ot??? Vagy beosztanad olyan dolgokra, ami szerinted fontos?

"egy-két mondatod minimálisan tényleg félreérthető" . milyen az a minimalisan? Valami vagy felreerthetö, vagy nem.

Amit itt gyakran elfelejtenek a kedves valaszolok, hogy EGY VELEMENY alapjan megitelni 2 ember kapcsolatat, eleg necces... Ki tudja, hogy a kerdezö menye hogyan latja ugyanazt? Pl. "Mint írtam normális hangnemben említettem meg,igaz mosolyogtam..de ez még mindig jobb mintha húztam volna a számat." Honnan tudja itt barmelyik valaszolo, hogy hangzik mindez a meny szajabol?

Feltünt-e meg valakinek, hogy ugyanazt az esetet mashogy irja le a kerdezö:

"A menyem még be sem lépnek már rászól a kicsire,hogy üljön le,és ne mocorogjon..Ne nyúljon semmihez,mert eltörik,vagy tönkre megy.."

es

"Eljönnek,Leülteti a fotelba,és ott kell ülnie egy eleven csöppségnek..Na ez zavart.Gondoltam ,hogy lehet,hogy azért csinálja ezt a menyem,hogy el ne törjön valami."

Most akkor raszolt a kicsire vagy nem? Vagy csupan azert megvadolhato ez a meny, mert az anyos ugy gondolja...???

Remelem, a valaszadok is elgondolkodnak ezeken...

17.54

2011. márc. 11. 13:25
 23/35 anonim ***** válasza:
46%

Kedves Kerdezö! Tudom, hogy jobban erezned magadat, ha azt irnam, Te szegeny artatlan anyos, meg vagy aldva ezzel a pioca mennyel, vagy hogy fejeztek ki, de elöbbre vinne-e? Nagyobb lenne az egod, de a problema ott maradt a küszöbön.

Termeszetesen en sem egy könyv alapjan alakitottam ki a velemenyem :)... A könyveket csak ezert irtam, mert kezenfekvö, es aki akar, tanulHAT belöle. A könyvek tömkelegen tul sok-sok tapasztalat es megfigyeles van meg a velemenyem mögött. Ezert irtam, hogy javaslom, MAGAD GYÖZÖDJ MEG ROLA! Ha teged a könyvek "nem erintenek", akkor meggyözödhetsz mashol is. Ha teged a könyvek nem erdekelnek, akkor erthetö a velemenyed, es a valaszod alapjan en sajnos nem tudok Neked segiteni (Te irtad, es en el is hiszem neked!), akkor majd megtanulod mas uton, amit a sors eled tar...

"Elolvastam amit írtál,de nem segítettél,mert az jött le,hogy ebben az esetben én egy rosszindulatú,mindenbe beleszóló anyós vagyok..Hát ha szerinted így van..." Nagy kar, hogy Te nem a szavakat, mondatokat ertelmezed, hanem neked "az jön le", ugyanis a reszletekre valaszoltam, arra, hogy az egyes szituaciokban mit lehetett volna mashogy, mar amennyire ralatasom van az altalad irtakbol (!), es arrol meg plane nem irtam velemenyt, hogy összesegeben "mi jött le"!!

Miert azt hallod ki a valaszombol, amit akarsz, es nem azt, amit irok? Igy könnyen felreertelmezhetsz dolgokat, de rendben, elfogadom, hogy nem tudtam segiteni.

Nem helyeselni akartam, mert ha ezt akartad hallani, ezert tetted fel a kerdest, akkor erre ugyis irtak elegen, hanem segiteni, de rendben, elfogadom, hogy nem en vagyok ra a megfelelö ember. Elöfordulnak közben ilyen kerdesfeltevök, ezt egyebkent ugy is mondhatjuk, "futjak a köröket", hat nekem ez is mindegy, mindenki maga dönti el, mit kezd egy informacioval. :)

Egy szoval sem irtam, hogy "belekotnyeleskedtel", es nem is gondoltam, hanem arrol irtam, hogy nem mindegy, hogyan fejezed ki magadat! Köztudomasu, hogy ami az egyiknek ezt jelenti, a masiknak jelnHET mast...

Miböl gondolod, hogy szerintem Te voltal szemtelen??? Szerintem nem, dehogyis! Pont hogy azt irtam, hogy "illetlen dolog, hogy felemeli a hangjat", es hogy "nem ertem, miert serteget". Csak tudod, en nem "hibast" kerestem, hanem megoldast, ez a különbseg!

"Szerinted itt is a menyemnek van igaza.." Meg egyszer: nem igy gondolom. Sosem hibast keresek, hanem megoldast.

"De te szerinted ez is természetes dolog..." Nem tudom, miböl gondolod mindezt? Nem irtam semmi ilyesmit.

"De szerinted megint én vagyok a rossz anyós..." Ezt sem irtam, csupan kivülallokent leirtam a velemenyemet egy szituaciorol.

"szerinted ez nem sértő hiszen csak kérdőmódban tette fel", "lehet,hogy neked ez normális" - Itt megint azt hozol ki belöle, amit akarsz, latod mar?? Azt viszont valoban irtam, hogy illetlen a viselkedese, es nem ertem, miert igy reagal. Hozzateve, hogy ne ess azert tulzasba, egy kerdöjellel is erthetö nekünk. Nem nyelvtani kerdömodokrol esett szo... :), es tartalmilag sem stimmel a megallapitasod.

Az, hogy egy TETT "nem önzetlen adakozas a reszedröl" az nem azt jelenti, hogy TE önzö vagy, plane en nem "pontosan tudom, hogy önzö vagy". :) Mert ugye ebböl szerinted az a következtetes:"te pontosan tudod,hogy én önző vagyok".

"Mivel mi már eldöntöttük,hogy hozzánk nem jöhetnek,mert jó vége ebből nem lesz(de gondolom szerinted önző lépés ez is" - Itt megint megalapozatlanul irod, hogy van szerintem. (Gondolom, az valojaban nem erdekel, ahogy szerintem van, mert nem kerdezted, neked eleg, amit Te gondolsz az en gondolataimrol :))...

"..(na megint a pénzről beszélünk...)" Ha mar itt tartunk, bocs, de csakTE beszelsz a penzröl, a problemaidrol, nem mi. En (vagy mi) az ebböl következtethetö velemenyünkröl...

"igyekeztem mindig normálisan,kedvesen emberi hangon elmondani a véleményemet.De szerinted ez sem jó..." Itt is erdekesen következtetsz, azt irtam, hogy (a te szavaiddal) "orditsd le" vagy mi??

Rosszul ertelmezted sajnos a szavaimat, de ha meg ebböl sem vilagos, sajnalom, en nem akarok többet segiteni annak, ki nem akarja meghallani. Annak akarok csak segiteni, aki meg akarja hallani, es a gyakorikerdeseken egy kerdes feltevese ezt feltetelezte, csak ezert mereszeltem leirni a meglatasaimat.

"De szerinted én voltam megint rossz, mert szerinted nem normál hangnemben mondtam..." Egyre kevesbe latom ertelmet, hogy valaszoljak. Mindenböl az derül ki sajnos, hogy Te nem megoldast akarsz, bekes viszonyt, hanem azt akarod hallani, szegeny Te, es a rossz meny! Vegülis mar a kerdesfeltevesböl is az olvashato ki: "Anyós-menny kapcsolat?"

Elöször is a hangnemet nem hallom, emiatt nem allitok ilyeneket. Masodszor nem azt irtam, hogy "Te rossz vagy", hanem arrol irtam, hogy lehetne mashogy, mit tehetnel mashogy, hogy ez jobb legyen.. Megoldas, erted?

Hosszas magyarazkodas utan (amire nekem ertsd mar meg, nincs szüksegem, nekem enelkül is jo:)) irod: "Bocs,ha evvel te önzőnek tartasz.." Nem tartalak önzönek, de a tetted mögött latok ilyen szandekot, de nem baj, ha a 2 közti különbseg nem erthetö. Bocsanatra meg nincs szükseg, hiszen nem haragszom rad. :)

Amit kihoztal az eredetileg segitö szandeku valaszombol, azt ugy mondjak, hogy "kifiguraztad a szavaimat". Nekem ez is jo, Te vagy szegenyebb, ha nem azt olvasod ki a valaszombol, amiböl tanulhatsz, ami segithet. Te tudod, mit kezdessz a kommentemmel, elfogadom.

Köszönöm a leirt vedönös peldat is, mert ugy gondolom, ebben jo szandek vezerelt: mar joval a gyermekem születese elött tul voltam azon, hogy egyetlen szemely velemenye alapjan vagy egyetlen könyv nezetei alapjan elhiggyek mindent, tehat ebben is megegyezik a velemenyünk.

Nekem igazan nem kellett volna magyarazkodni

Barmilyen furcsa is, nekem igy is jo, ha Te nem akarod eszrevenni a mondanivalomat. Ertsd meg, az en eletem megy tovabb, csak segiteni akartam a meglatasaimmal. Te lettel szegenyebb, ha nem latod a segitseget. Tovabbra is segitek annak, aki segitsegnek erzi, es föleg a sajat eletemet elem, engem a Te eletkörülmenyeid nem erintenek...

"De hogy mondjam meg hogy ne bántsam meg őket??Szerinted?" Ne haragudj, de ezek utan, azert, hogy belekössel, nem fogom megirni a velemenyemet. Amit mellesleg mar megirtam, es ha tenyleg a megoldas erdekelne, elsöre feltünt volna. Egyszerüen felesleges idöpocsekolasnak erzem. Hasznos dolgokra szeretem forditani az idöt, es ha valaki segitseget ker es megoldast keres, annak szivesen segitek ezutan is, ha tudok.

Neked es a csaladodnak is szivböl kivanok egymassal jobb kapcsolatot!

17.54

2011. márc. 11. 13:29
 24/35 anonim ***** válasza:
36%

Egyeseknek mennyi szabad idejük van gyerek(ek) mellett...

Kedves 17:54! Szerintem te vagy az, aki nem értelmezi a másik által leírt mondatokat, hiába játszod itt most a pszichológust, a megértőt, Buddhát. Olvasd el újra Kérdező írását, de ne úgy, hogy minden mondat után írsz egy bekezdésnyi választ, hanem elejétől a végéig, egyhuzamban. Egészen másként fogod értelmezni, mintha mondatokra szeded. Illene tudnod, hogy 1-1 szó jelentése is függ a szövegkörnyezettől, így van ez 1-1 mondattal is, nem lehet kiszedni a teljes levél tartalmából, és csak arra válaszolni, mert az nem vezet célra. Az egyes hozzászólásaidra Kérdező válaszolt, de te csak azt láttad, hogy köszöni, nem kér belőled, és nem válaszoltál ezekre.

És ha már az értelmezésénél járunk... Érdekes mindenki értette a 20 ezer ft-os cipellőnél, hogy meny arra célzott, hogy anyós vegye meg a cipőt a saját pénzéből, mert ő azt nézte ki a gyereknek. Te miért nem értetted ezt meg? Szerintem ez teljesen egyértelmű mondat volt, csak te értetted félre. Ha figyelembe vetted volna az előtte és utána leírtakat, akkor te is megértetted volna... Szóval neked kellene gyakorolnod az értelmezést, és csak ha elsajátítottad ezt a képességet, utána válaszolj bárki kérdésére.

Kedves Kérdező!

Nem tisztem minősíteni a menyedet, és tény, hogy csak ezt az oldalt ismerjük, menyed véleményét nem, nem tudja megvédeni magát. De ez nem is fontos, a lényeg, hogy ne lakjatok 1 fedél alatt. A fiad felnőtt ember, saját életet kezdett egy lánnyal, családot vállalt, tartsa el őket. Ha befogadod jó eséllyel tönkremegy az egyébként is nagyon érzékeny kapcsolatotok. De ha jól olvastam, ez a döntés már megszületett. Nos, én ebben szeretnélek megerősíteni! Ha elég felnőttek voltak gyereket csinálni, akkor legyenek elég felnőttek felnevelni is. Azzal csak ideiglenesen segítenél rajtuk, ha befogadnád őket. Az sokkal nagyobb segítség lenne, ha végre megtanulnának önállóan élni, mindenféle segítség nélkül. Nem lehet egy életre úgy berendezkedni, hogy anyuci és apuci úgyis segít, ha bajba kerülünk...

2011. márc. 11. 14:09
 25/35 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát,hozzászólását.
2011. márc. 11. 14:13
 26/35 anonim válasza:
90%

Szia, Teljesen normális, hogy egy kisbaba fél éves koráig vagy annál is tovább kizárólag szopik.. itt erről olvashatsz : [link]

Tudod, érezhető , hogy nagyon jó anyós akarsz lenni, és ezt többször is leírod, de közben látszik, hogy utálod a menyed. Ezt pedig nem lehet erőltetni..Nem szeretitek egymást. Ez van. A feje tetejére állhat ez így van. Amúgy pedig nagyon kiszolgáltaott helyzet és rossz érzés, amikor anyagilag függ az ember a szüleitől..azzal vissza lehet élni. pl ha rosszul viselkedik, el lehet venni tőle. és ez szerintem nem szép dolog! ha ára van a segítségnek. Biztos rossz neked is persze ez az egész, kicsit magányosnak is tűnsz.. de azért én bele tudom élni magam a meny helyébe is. Nem a hangerőn múlik, hogy a másiknak hogy esik amit mond a másik. Sőt!

2011. máj. 31. 19:34
 27/35 anonim válasza:

Maga egy áldott jó asszony, ha ilyen anyósom lesz egyszer, én leszek a legboldogabb a világon! :-)

Végülis mi történt?

2011. júl. 12. 18:10
 28/35 A kérdező kommentje:

Hát itt vagyok újra.Elolvastam az utolsó pár hozzászólást,és meglepett,hogy valaki szerint utálom a menyem..Pedig nem utálom,sőt kedvelem,mert a fiammal boldogan élnek,és a vitáktól eltekintve nem rossz anyuka.

Hogy végül is mi lett velünk?

Nem laknak velünk.Elmagyaráztuk nekik,hogy miért lenne hatalmas nagy hiba ha összeköltöznénk.Elmondtuk,hogy nekünk is megvan a magunk különc élete,és ez nem biztos hogy a fiatalok tolerálnák.Írtam,hogy szeretünk hajnalig tévézni,vagy ha olyan kedvünk van akkor hajnalban sütögetünk,főzőcskézünk..Mi kicsit fordítottan élünk.Hajnalig fent vagyunk,viszont reggel 10-ig tudunk aludni.Meg hát a férjem zenerajongása is ott van.Zongorázik,és ez is adhat okot ha valaki csendet akar,de éppen szól a zongora.

Mondtam a fiataloknak,hogy ahogy ők sem szeretnék ha valaki megváltoztatná az életüket,vagy állandóan rájuk szóljanak,hogy ne csináld ezt,ne csináld azt..ez fordítva is így van.Mi sem akarjuk hogy beleszóljon bárki az életünkbe,és nem is szeretnénk megváltozni..Így jó ahogy van.Kellemes ebéd mellett beszéltük meg.A menyem végül is belátta,hogy bizony hosszabb távon nem jó megoldás ha két generáció együtt van..

Szóval nem laknak velünk.Továbbra is albérletben laknak,és az egyik kedves írónak üzenem,hogy sajnos megint szóba kell hoznom a pénzt,ne haragudjon meg érte.Szóval továbbra is támogatjuk őket.Igyekszem nem foglalkozni a dologgal..Így a látogatásunk bár már nem olyan rendszeres mint volt,de előzetes megbeszélés után néha elmegyünk hozzájuk.Kellemes beszélgetés a hétköznapokról,és nincs harag.Ha ők jönnek akkor is kellemesen elbeszélgetünk.. Hát ennyi. Nemrég volt a születésnapom.Kaptam a fiataloktól egy aranyláncot szív medállal és a medálban mindhármójuk arca van belegravírozva.Gyönyörű ajándék,és azóta hogy megkaptam egyszer sem vettem le a nyakamból Büszke vagyok rájuk,és nagyon szeretem mindhármójukat.

Hogy milyen viszony van most köztem és a menyem között? Elég jó.Elvagyunk.Talán köszönhető annak,hogy nem lakunk együtt,hogy csakis hétköznapi témákban beszélgetünk,és talán a fiam fellépése is közrejátszott. Menyem mintha engedékenyebb lenne,vagy belátóbb hogy nem az ellensége vagyunk hanem családtagok.Én továbbra is elfogadom,hogy ők már külön család,és mindenki úgy él ahogy jónak látja..

Így van jól..Nem akarom megváltoztatni őket,és ők se akarjanak minket..

2011. júl. 12. 21:06
 29/35 A kérdező kommentje:

05-31 19:34 nek.

Talán elolvasod,de szeretnék egy mondatodra reagálni.

Írod hogy magányos lehetek..(a többire nem reagálok)

Nem vagyok magányos..Férjnél vagyok,boldog vagyok.

Mivel a koromhoz képest sokkal fiatalabbnak érzem magam,így úgy érzem sok mindent kell csinálnom,hogy ne maradjak ki belőle.

Kezdem avval,hogy tagja vagyok egy túrázó csoportnak,és rendszeresen túrázunk.Imádok sátorozni.Nemrég vettem egy motort,mert minden álmom hogy motorral járjam körbe Európát..Bár még nem ismerek sok motorost de egyszer szeretnék valami motoros klub tagja is lenni.Szóval motorozgatok,túrázgatok.kirándulok..Vannak barátaink akik hasonló gondolkodásúak mint mi.Így rendszeresen járunk koncertekre,és partikra...Élvezem az életet.és még véletlenül sem lehet azt mondani rám,hogy magányos vagyok..

Csak megjegyzem hogy a tetoválás a lábamon még most is fáj egy kicsit..de ezt sem akartam kihagyni az életemből.

üdv

2011. júl. 12. 21:13
 30/35 anonim ***** válasza:

03-10 17:54-nek: sztem tök igazad van! Én a meny (nem menny!) vagyok és nálunk anyós tényleg utál engem és sokkal cifrább dolgokat mondott, mint a kérdező. Egy-egy félmondat bombát robbanthat! Csak a szoptatásra reagálnék: én annyira rágörcsöltem az egészre, hogy már attól rosszul voltam, mikor anyósom megkérdezte: van tejcsid (ezt viszont mindig!)?? Anyám soha nem kérdezte meg, pedig nagyon bensőséges a viszonyunk!

Ez persze nem a kérdező hibája (csak lehet a meny is hasonló cipőben járt, mint én), hanem hogy annyira fura lett a világ: ha nem szoptatsz=béna anya vagy. Pedig külföldön az anyuka választhat, hogyan szeretné táplálni a babáját!

A lényeg: osztom annak a vélemnyét, aki azt írta, hogy utálod a menyedet. Jó, ha nem is utálod, azért vmi ellenszenv biztosan van köztetek, hiába nem ismered be, különben nem lenne konfliktus. És ne mártírkodj, mert az idegesítő!

2011. júl. 19. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!