Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek minek neki a kép?...

Szerintetek minek neki a kép? És úgy általában mit gondoltok erről az egészről? (Kicsit hosszú, elnézést)

Figyelt kérdés

Anyámmal soha nem volt jó viszonyom, amióta az eszemet tudom, gyűlöltem őt, ő sem szeretett engem soha, mindig is csak nyűg voltam neki. Öcsémet szerette, volt is egy olyan felfogása mindig, hogy én apu gyereke vagyok, öcsém az övé. Nem akarok nagyon belemenni a részletekbe, de soha nem volt hozzám egy kedves szava sem, nagyon sokszor megvert, tépte a hajamat, falba verte a fejem, megalázott mások előtt, ledöngölte az önbizalmamat, hogy csúnya és kövér vagyok (sosem voltam nádszál, de kövér sem soha).

4,5 évvel ezelőtt váltak el a szüleim, akkor én édesapámmal eljöttem otthonról (azóta már egyedül élek). Amikor elhagytuk a régi lakást, anyám közölte, hogy örül, hogy eljött végre ez a pillanat.

Azóta (4,5 éve) nem tartom vele a kapcsolatot, nem beszélek vele, nem is érdekel, mi van vele, és őt sem érdekli, hogy velem mi van. De ez így nekem tökéletesen megfelel, tekintve, hogy az első 18 évemet pokollá tette. Önmagamban már megbocsájtottam neki, és tovább léptem ezeken a dolgokon, mert nem voltam hajlandó egész életemben magammal hurcolni ezt a lelki terhet. De ez nem azt jelenti, hogy bármiféle kapcsolatot akarnék vele, sőt!

Az anyai nagymamámmal viszont nagyon jó a kapcsolatom, napi szinten beszélünk egymással.

És az a helyzet, hogy nemrég készültek el az új tablóképeim (végzős egyetemista vagyok). Nagymamámnak adtam belőle kettőt, hogy legyen neki.

És most 1-2 hete azzal piszkál, hogy adjak neki még, mert anyám is kért képet. Én pedig közöltem vele, hogy nem adok neki. Mert minek? Erre mondta, hogy azért, mert az anyám. Viszont én úgy gondolom, hogy ha 22 évig nem volt az anyám most se akarjon az lenni. Egyébként megbánásról, és kapcsolatfelvételről szó sincsen a részéről, csak kéne neki az a kép.

Érdekelne a véleményetek az egész szituációról, meg arról is, hogy szerintetek mit kellene tennem? Adni képet vagy nem? Nem arról van szó, hogy ne tudnék adni, mert van elég. Csak a szívem azt súgja, hogy nem, nem és nem!

Bocsi, hogy kicsit hosszú lett, és köszönöm azoknak, akik mégis elolvassák!

2011. márc. 10. 14:11
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Az első,ami nekem eszembe jutott:végeztél az egyetemen,lesz állásod,és önálló kereseted.Nekem egyből az jött le,hogy azért akar dörgölőzni,mert hasznot remél belőle.

Bocs,ha tévedek,de a családunkban volt ilyen,és hasonlít a helyzet.

2011. márc. 10. 14:37
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom most, hogy végzel lassan az egyetemen, jó lenne neki dicsekedni vele, hogy "nézzétek, ő a diplomás lányom". Ez ennyiről szól. Valószínűleg én se adnék neki, hiszen ne dicsekedjen velem egy olyan ember, aki sose szeretett.

Abban viszont az első (nagyon lepontozott) válaszolóval egyet kell értenem, hogy valójában nem bocsátottál meg anyukádnak. Nem azt mondom, hogy ez baj, de egyértelműen van benne egy dacosság, ami érthető is.

2011. márc. 10. 14:49
 13/17 anonim ***** válasza:
én már azt szégyellném hogy egyáltalán ezt itt megkérdezem csak azért hogy biztos legyek abban jól döntöttem,ennyi rossz év után én felé se néznék(bár nálunk az apám van így velem és én is vele sokszor megbántott nem csak szóban) és nekem rögtön az ugrana be róla hogy biztos valamit hülye aljas dolgot eszelt ki amihez a fénykép kell,teszem azt csak úgy feltett már társkeresőre,semmi értelme hisz engem nem zavar de őt valamiért ez jó érzéssel tölti el.Mindenesetre jól tetted hogy nem adtál képet és ne is adj,mert még azzal fog dicsekedni hogy neki köszönhetően lettél ilyen jó tanuló stb.
2011. márc. 10. 15:06
 14/17 tetris ***** válasza:
100%

Én se adnék képet. Mert úgy gondolom, hogy vannak dolgok, amire nincs bocsánat. Ilyenek a gyermekek ellen elkövetett bűnök. Ugyan mire kellene neki az a fénykép? Ha eddig nem érdekelted, akkor most mi történt vele?

Nehogy már azt hidd, hogy most hirtelen megszeretett. Valami más lehet a háttérben.

Talán dicsekedni szeretne a te eredményeiddel, talán hasznot remél ebből. De te ne feledd el soha, hogy amikor kisgyermek voltál, amikor a legnagyobb szükséged lett volna a szeretetére, akkor hogy bánt veled!!!!

2011. márc. 10. 15:20
 15/17 anonim ***** válasza:
Gondolom, másoknak akart dicsekedni vele. Vagy szégyellte volna, hogy minden barátnőjének van egy tablóképe a gyerekéről, csak neki nincs.
2011. márc. 10. 19:35
 16/17 anonim ***** válasza:

Ebből is látszik a vére nem kötelez. A szavak csak szavak.

"Mert az anyád". Kérdezd meg,igen,és mikor viselkedett úgy?

Dönts szíved szerint.

2011. márc. 11. 14:04
 17/17 anonim ***** válasza:
44%

Én adnék neki. Tudod okos enged szamár szenved. Attól, hogy adsz neki egy képet nem törik le a karod gondolom. Megértem, hogy ő nem állhatott téged és te se vagy odáig érte, de attól még nem kell beinteni neki. Adja neki egy képet, hadd legyen vele boldog, mutogassa, nézegesse. Ez neked miért fájna? Ettől még nem kell barátkozni, beszélni vele. Ez csak egy kép. Most ha nem adsz akkor meg traktáljon mindenkit, hogy milyen lánya van még egy rohadt képet se tud küldeni neki és még neki lesz igaza.

Adj neki egy képet, szerintem.

2011. márc. 12. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!