Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van e joga a páromnak arra...

Van e joga a páromnak arra kérni, hogy a saját kialakított egzisztenciámat módosítsam kedve szerint?

Figyelt kérdés

Lakásom, autóm és jó állásom van, megismerkedtünk párommal és most arra kér, hogy a lakberendezési tárgyak, bútorok nem tetszenek neki cseréljük le. Kényelmetlennek érzi magát, mert nem vett részt a kialakításában és csak nekem vannak emlékeim. A legtöbb bútor örökölt, családi darab és ragaszkodom hozzájuk, mert ha újonnan vennénk meg őket nem lenne olcsó és nagyon jó állapotban vannak.

Ha lesz egy másik társam, akkor annak is lesz valami baja, akkor módosítsam a kénye kedvére az életem? Hát nem! Én így látom, Ti hogyan ítélitek meg a helyzetet?

Hasonló esetben mit tennétek? Hogyan vennétek rá a másikat, hogy ez neked fontos, és ne kérjen ilyen radikális változásra. Bizonyos tárgyakhoz ragaszkodom, nem mindenhez, hajlandó vagyok kompromisszumot kötni, de az egész tárgyaimat (ne gondoljatok semmi extrém cuccra) nem fogom lecserélni.

Köszönöm, hogy elolvastátok és időt szántok a válaszra! Sokat segítetek vele! Minden jót!

2011. márc. 9. 08:03
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
64%

Nekem a legtöbb bútorom másfél éves, ha valaki azzal állítana be, hogy dobjam ki a fasza kis bútorokat, csak mert nincsenek hozzájuk köthető emlékei... apám, ez kemény. Nem hozzád kellene emlékeket kötnie??

Majd ha ezután elromlik valami, együtt veszitek meg, együtt beszélitek meg. De miért akarja a te múltadat is "eltörölni"? Nem elég, hogy elmeséled, hogy ez a komód még a nagypapáé volt, stb. A bútorok csak használati tárgyak, és ha jó állapotban vannak, hatalmas pénzkidobás lecserélni őket.

23/L

2011. márc. 9. 10:57
 32/41 anonim ***** válasza:
78%

Az én lakásomban mindent (de szinte tényleg mindent) az ex férjemmel együtt szereztük be. Ha most jönne valaki, és azt mondaná, hogy cseréljek le mindent, mert rá emlékeztet, megmutatnám neki merre van az ajtó.

Nem kérhet rá. Ez a te lakásod, te jól érzed magad ezek között a tárgyak között. Azt kérheti, hogy a neki tetsző dolgok közül is legyen ott valami, amitől ő otthonosabban érzi magát, meg textilcsere belefér, de én a bútorokat semmiképp nem cserélném le.

2011. márc. 9. 13:40
 33/41 anonim ***** válasza:
77%
szerintem csak csinálj helyet neki ahova elhelyezheti a holmijait teszem azt egy kis sarkot polcokkal ahova a mütyürjeit teszi,meg ahova könyveit teheti és ha neki is van tárgya nagyitól azt is fel fel arányban a te cuccaiddal,de persze tartsd meg a saját egyéniségedet is.És ha ez neki nem elég és ezután is ki akarja dobni a cuccaidat amik ráadásul antik,számodra fontos darabok!!akkor kalap,kabát csáó szivi
2011. márc. 9. 13:40
 34/41 anonim ***** válasza:
85%

ja és 25/n

hozzátenném nekem is vannak cuccaim a nagyanyámtól szép antik fa bútorok kevés de biztos hogy én magammal vinném,és sajna a párom modern letisztult fajta,ha odáig eljutunk hogy összeköltözünk,nem lesz belőle veszekedés de biztos lesz egy-két nap mire eldöntjük mi hova kerül:D

2011. márc. 9. 13:42
 35/41 anonim ***** válasza:

Az azért megdöbbentő, hogy bár elég szarul áll Magyarország lakosságának a zöme anyagilag, itt mindenki azzal dobálózik, "hogy cseréljetek le mintdent".

Alkalmazkodnás.

Beköltözik, megszoktok, változtattok. Mi ebben olyan vészes?

Könnyen lehet, hogy egy idő után nem is szeretne változtatni...

Ami azonban tény-- igénytelen, mocskos, szakadt lakásba én sem költöznék, bármennyire szeretem a párom, csak akkor, ha megvan rá a lehetőség, hogy a körülményeken záros határ időn belül változtatni lehet.

Kedves kérdező!

Nem úgy tűnik a szavaidból, hogy ilyen körülmények között élnél, így bár tényleg a hölgynek kell jobban alkalmazkodnia, ha te nem érzed úgy, hogy ez hosszútávú befektetés (mármint, hogy összeköltöztök), akkor ne is vágj bele... Nem vagy elég érett hozzá.

2011. márc. 10. 09:17
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Azért meghallgatnám a másik oldalt is.

Nálunk is úgy volt, hogy én "rinyáltam" változásokért, mert a drága alfahímnek tetszett, hogy mindennap főzök neki, de az már nem érdekelte, hogy az edényeknek (amik neki azelőtt nem voltak) kéne hely is és ott csodálkozott, hogy de hát mit akarok én másképp a konyhába nem kell oda semmi más, meg úgy jó ahogy van, ne rakjak egyik szekrényből a másikba semmit.

Meg azt is szerette, ha öltözködök, igaz neki a három pulcsi, öt póló, két nadrág ruhatárára háromszor annyi szekrényrésze volt mint nekem, meg minek kis fiókos szekrény, ja hogy én már fél éve a ruháim felét bőröndben tartom és mennek tönkre a drága melltartóim, mert nem tudom rendesen tárolni?

Meg, hogy én minek akarok saját képet kirakni?

És így tovább.

Szerencsére ő felfogta, hogy senki nem akarja az ő "egzisztenciáját" (amúgy az egzisztencia meg a bútorok két különféle dolog) megváltoztatni, csak mikor két ember összeköltözik, akkor kellenek ám változtatások ahhoz, hogy normálisan elférjenek ott, ahol azelőtt csak egy valaki volt, és a beköltözőnek is hagyni kell, hogy hozzá tegyen a lakáshoz, ugyanis ott fog lakni, nem csak hétvégére szállt meg, hogy semmihez ne nyúljon.

2011. márc. 12. 01:09
 37/41 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom, meg kéne fontolni, hogy kell-e neked egy feleslegesen százezrekkel költekező pár. Nekem nem kéne.

Ha komoly kifogások vannak a bútorokkal kapcsolatban, akkor rendben. De elfogadható állapotban lévő bútorokat csak azért kidobni mert ő nem volt ott amikor megvetted, és mert lehet hogy neki nem tetszik annyira, pénzkidobás. Ha majd új helyre költöztök, akkor lehet változtatni, de most minek. Ha én odaköltözöm egy pasihoz, akkor nem azzal kezdem hogy kidobatom a ruháit meg a cuccait. még ilyet. Felháborítónak tartom.

Ha meg egy pasi hozzám költözne és azon kezdene nyafogni hogy nem tetszik mondjuk a fürdőszobám, akkor annyit mondanék, hogy szétverheted és csináld meg másmilyenre. de én nem járulok hozzá egy petákkal se. Nem tudom, más éhezik, mi meg a csempe színén nyafogunk, meg áll az eszem.

32/N

2011. márc. 12. 09:10
 38/41 napietus ***** válasza:
6%
én nem engedném, hogy beleszóljon. mit vitt oda? az alsóneműjét? mert akkor azt oda teszi, ahová akarja, sőt, le is cserélheti. nekem is fontosak a tárgyak, főleg az örököltek. nem válnék meg tőlük senki kedvéért. a házunkban a legtöbb bútort közösen vettük a férjemmel, de vannak mindkettőnknek hozott darabjai. szerencsére összepasszolnak, nálunk ilyenen sosem volt vita. de az, hogy odamegyek valahová egy nejlonszatyorral, és még én akarok rendezkedni...pfff...a pofátlanság teteje...én a helyedben a páromat cserélném le, mert ez a viselkedés sokat elmond róla.
2011. márc. 12. 09:47
 39/41 anonim ***** válasza:
25%

Mintha az én ex férjemről írtál volna...

Beköltözött az én lakásomba, de előtte közölte, hogy nem fekszik abba az ágyba ahol már mással aludtam. Mivel jött a gyerek, amúgy is mindent átalakítottunk volna, de mivel az én külön lakásom volt, bár megkérdeztem mindenről a véleményét, gyakorlatilag az én ízlésemet tükrözi. Egyrészt mert én fizettem a különvagyonomból, másrészt meg mert mindenre rábólintott. Amikor készen lett, akkor közölte, hogy ő nem ilyen bútorokat választott volna, és mindent leszólt (Recz, Ikea). Aztán mikor megelégeltem közöltem, hogy azt kellene leszólni, amit ő vett. Mert ilyen nem volt. Ma már áldom az eszemet, mert most élhetnék olyan bútorok között, ami neki tetszik...

Szerintem ne cserélj le semmit. Majd ha közösre cserélitek a lákást mert bővül a család, akkor igen. Addig meg? Mindenki a saját szemétdombján kukorékoljon. Szerintem az albérletben sem lehet válogatni bútort.

Nem értem az embereket...miért nem tisztel téged, az otthonodat annyira, hogy megköszöni, hogy befogadod az életedbe és az otthonodba is?

Ja, és mi lenne ha egyszerűen azt mondanád, hogy nem? Nem kell ezt túlbonyolítani...

2011. márc. 12. 13:39
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
Egy kapcsolat kompromisszumokból áll nem dönthet folyton csak az egyik fél. Közösen kell minden kérdésben választ találni úgy hogy közben egyikőtök se akarja megváltoztatni a másikat. Másképp ez nem működik öt év alatt ezt jól megtanultam.
2011. márc. 12. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!