Van e joga a páromnak arra kérni, hogy a saját kialakított egzisztenciámat módosítsam kedve szerint?
Lakásom, autóm és jó állásom van, megismerkedtünk párommal és most arra kér, hogy a lakberendezési tárgyak, bútorok nem tetszenek neki cseréljük le. Kényelmetlennek érzi magát, mert nem vett részt a kialakításában és csak nekem vannak emlékeim. A legtöbb bútor örökölt, családi darab és ragaszkodom hozzájuk, mert ha újonnan vennénk meg őket nem lenne olcsó és nagyon jó állapotban vannak.
Ha lesz egy másik társam, akkor annak is lesz valami baja, akkor módosítsam a kénye kedvére az életem? Hát nem! Én így látom, Ti hogyan ítélitek meg a helyzetet?
Hasonló esetben mit tennétek? Hogyan vennétek rá a másikat, hogy ez neked fontos, és ne kérjen ilyen radikális változásra. Bizonyos tárgyakhoz ragaszkodom, nem mindenhez, hajlandó vagyok kompromisszumot kötni, de az egész tárgyaimat (ne gondoljatok semmi extrém cuccra) nem fogom lecserélni.
Köszönöm, hogy elolvastátok és időt szántok a válaszra! Sokat segítetek vele! Minden jót!
Szerintem a "józan keretek között" a bútorcsere már nem fér bele! Ágyneműhuzat igen, a szekrénysor már nem.
És igen is én ahhoz ragaszkodom, hogy ha már hozzám költözik, akkor legalább az elején fogja be a száját, és alkalmazkodjon. Az más lenne, ha pl: két év múlva mondaná, hogy "szivi a kanapéval kellene valamit kezdeni, mert lekopott a sarka". Az más lenne, de nem így, hogy nem tetszik. Odaköltözik és akkor elkezdi játszani a janit, hogy ez neki nem tetszik...szerintem tudta jól, hogy hová költözik, dönthetett volna úgy is hogy mégsem költözik hozzád, de ő nem így döntött... ez van.
és mi lesz ha lesz gyereketek, és teszem azt arra is azt mondja: dobjuk ki, mert nem tetszik?!
Ahhoz látni kéne a lakásodat. Egy nő másképp látja, lehet hogy nem annyira ízléses, és valóban cserére/felújításra szorulna egy két dolog, csak te ezt nem látod, megszoktad, vagy nem is foglalkozol vele, "csak ragaszkodsz" csakazértis.
Beszéld meg vele, hogy ő milyen újításokra gondolt? Ha neked ez nem tetszik és túl költséges is, akkor mondd meg nyugodtan neki, hogy te ezt nem tartod szükségesnek, mellesleg nincs is elegendő pénz most erre, de a lehetőséget add meg neki ekkor is egy ilyen mondattal: "Szívesen látnám, ahogy csinosítgatod a lakást, örülnék egy-egy új momentumnak a lakásban, még ha nagyobb dolgokat nem is "tudunk" most változtatni." :))
Kedves 08:29-es válaszoló!
Egyszerűen nem hiszem el, hogy az anyagi helyzet két egymást szerető ember közé tud állni, de most úgy tűnik, hogy igen. AZÉRT MERT LEÍRTAM A SÉRELMEIMET MÉG NEM JELENTI AZT, HOGY NEM SZERETEM, VAGY LENÉZEM!!!
A másik páros példával azt próbáltam szimulálni, ha XY azt mondja, hogy ugorj a kútba, akkor megteszed.
Ja igen, és arról ne feledkezzetek meg, hogy mégis más olyan lakásba beköltözni ahol ÖRÖKÖLT bútorok vannak, mintsem olyanba ahol az EX ÍZLÉSE IS ÉRVÉNYESÜLT, hisz akkor az van vagy lesz, hogy jaj szivi kitől ez a bútorsor? válasz: jaj még ezt az exszel vettük közösen. A másik grimasszal az arcán: na akkor ideje lecserélni, hisz az exedet is lecserélted, és nem akarom, hogyha ránézel erre a szekrénysorra ő jusson eszedbe...
No comment az ilyen hozzáálláshoz. Az embernek múltja van. Ezt vagy képes valaki felfogni vagy nem.
És én még arra is gondolnék, hogy szerintem azért akarja hogy új bútorokat vegyetek (persze közös pénzből mi másból), hogy ha szétmentek akkor azt ő vihesse majd el.
Szerintem:
- mondd meg neki hogy ha az ő zsetonját akarja az új cuccokra költeni, ám legyen, rögtön be fogja majd a száját...
- látszólag menj bele a dologba: menjetek el egy bútorboltba, majd mindenre amire rámutat találj kifogást: jaj ez nem megy ehhez, ez túl nagy, ennek a színe nem tetszik, juj milyen drága...stb. és akkor legalább mondhatod azt hogy te megpróbáltad, de olyanba nem fogsz bele menni ami neked sem tetszik..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!