Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátom külföldi, komoly a...

Barátom külföldi, komoly a kapcsolatunk, viszont nem tudjuk, hol "telepedjünk le". Szerintetek mi lenne a helyes döntés?

Figyelt kérdés
Sziasztok, a segítségetekre lenne szükségem. 2,5 éve vagyok együtt a barátommal, aki francia-vietnámi félvér férfi. Magánórákat tart és nyelvstúdióban is dolgozik, itt élünk a fővárosban, Ő havonta megy haza a szüleit látogatni. Én egyetemre járok, ez az utolsó évem szerencsére. Mostanában sokat beszélgetünk arról, hogy mi lesz, ha én végzek, nem lenne-e kedvem Vele visszaköltözni Franciaországba, Ő itt nem érzi teljesen jól magát stb. Bevallom őszintén-ezt neki is elmondtam-nem szívesen költöznék el mindent itt hagyva, anyukám nélkül egy idegen országba. Tudtam, hogy egyszer majd eljön ez is, de kicsit még korai vagy nem tudom, nem érzem most ideálisnak. Ő nem szereti Pestet, ez biztos. Viszont nagyon szeretjük egymást, érzem, hogy Őt nekem szánta a sors:) Csak ez a dolog nagy dilemma. Mennék is, meg nem is. Beszélem a nyelvet, szeretem Párizst, meg a francia konyhát, de azért nem tudnám most így hirtelen elképzelni, hogy ott éljek. Neki meg nem jó, hogy szinte havonta repül haza a szüleihez. Ti mit tennétek a helyemben? Minden tanács jól jönne most. Nagyon köszönöm annak, aki elolvassa!
2011. márc. 8. 19:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

szia.

Én is az rdnám tanácsolni,hogy menj szépen ki vele.sokkal több lehetöséged lesz kinnt mint itt és 3 szor annyi fizetésért.Eza z ország nem mostanában áll talpra,ne hagyd ki a lehetöséget,épp elegen vannak akik nem tehetik meg hogy elmenjenek innen.Anyudat meg vidd magaddal,ha nem akar menni,akkor meg majd meglátogatod,és ö is téged.

2011. márc. 8. 20:04
 12/16 anonim ***** válasza:

figyi, én is 1200 km-re vagyok az otthonomtól... itt kaptam munkát, és még a nyelvvel is nehézségeim voltak, de bevállaltam, mert muszáj volt. Én is a párommal jöttem ki, és én is otthon hagytam a barátaimat, családomat, anyukámmal mi is mondhatni lelkitársak vagyunk, de lássuk be, otthon lehetetlen megélni. Gondolj a leendő gyerekedre, neki mennyivel jobb lenne ott. de azt ne várd, hogy minden ripsz-ropsz összejöjjön, el kell telni egy kis időnek míg lesz munkád, lesznek barátaid, míg kiismered a várost. ezt nyilván a párod is tudja, hogy milyen nehézségekkel jár egy külföldinek beilleszkednie egy új társadalomba..... mi veszteni valód van? már vannak olyan előfizuk vezetékes telefonra, hogy ingyen hívod magyarországot, ott van az internet, a kamera, beszéled a nyelvüket, mi veszteni valód van????

le kell küzdeni a honvágyat is, de ha esetleg végképp nem jön össze a dolog, akkor még mindig haza tudsz menni. szerintem ha legalább nem próbálnád meg, életed végéig bánnád.....mert mi lett volna, ha ......

2011. márc. 8. 20:06
 13/16 anonim ***** válasza:
Én a helyedben biztos nem maradnék otthon. Én 18 éves korom óta kint élek Németországban. Havonta- kéthavonta megyek haza, nagyon jól érzem magam így. Ahogy más is leírta jobb minden külföldön, az élet színvonal, a munka, az emberek beállítottsága is. És ameddig új minden addig nem is érzed, milyen gyorsan elrepül az idő. Csak ajánlani tudom külföldöt.
2011. márc. 8. 20:17
 14/16 anonim ***** válasza:

félek, fiatal pályakezdőként nem fogok kelleni sehol. Legalább itthon dolgoznék 1-2 évet és utána már több bátorságom lenne, a barátom is mesélte már, hogy a bevándorlóknak nehéz dolguk van ott stb.

Na ez az, amivel ne törődj… Én friss diplomásként nem kellettem otthon sehová… Külföldön sokkal könnyebb munkát találni, mint otthon, még ha bevándorló vagy is… Én fél évig próbálkoztam otthon, de nem jött össze, így kiköltöztem Ausztriába a párommal. Mindkettőnknek van munkája, és megengedhetjük magunknak bármikor, hogy a család meglátogasson minket… Lehet, hogy elsőre nem diplomás állást kapsz kint (sőt, szinte biztos)… de bármilyen munkád lesz is, az életed nem lesz rosszabb… Egyébként pedig én is azt javaslom, először utazzatok ki néhány hónapra, szétnézhetsz, megróbálhatsz munkát keresni… 2-3 hónap után már látni fogod, hogy el tudod-e képzelni ott az életed, avagy sem… Ha nem, akkor még mindig gondolkozhattok tovább, de ha igen, akkor probléma megoldva… :)

2011. márc. 8. 20:18
 15/16 anonim ***** válasza:
En kulfoldon elek ugyanabbol az okbol, amin te gondolkodsz. Ferjem kulfoldi. Megertem, hogy palyakezdokent felsz, de mindenhol a nullarol kell kezdeni, szoval nem hiszem, hogy az az 1-2 ev gyakorlat annyit szamitana. Ugyanugy megtehet Fro-ban is, hogy elkezded a palyadat. En mennek a helyedben.
2011. márc. 8. 20:22
 16/16 anonim ***** válasza:
Amúgy ja, itthon is alig lehet munkát találni kezdőként, mert mindenhova több év tapasztalat kell, ha nő vagy és fiatal sokan fosnak, hogy elmégy gyesre stb. Kint meg pont leszarnák az egy éves magyar tapasztalatodat...
2011. márc. 8. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!