Csak szerintem vannak abnormálisan nevelve a mai gyerekek?
Nézd meg ezt a linket, mert tanulságos.
Ezek szerint a várható élettartam folyamatosan növekszik, 40 év alatt majdnem 30%-kal. Jönnek az új nevelési módszerek, új gyógyszerek, mindez hozzájárul az élettartam növekedéséhez.
Szia!
Alap, hogy minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének. (Bár az is igaz, hogy a pokolba vezető út jóindulattal van kiküvezve. Hogy ez mennyire igaz!!!) Csak előfordul, hogy átesnek a ló tulsó oldalára.
Azt is figyelembe kell venni, hogy sokat változott a tudomány is.
Ma már elképzelhetetlen, hogy egy 3 hónapos csecsemőnek tejbegrízt adj,mert az ő bele nincs felkészülve a tehéntej megemésztésére, és allergiát váltHAT ki nála. Az, hogy nálad ez nem jelentkezett, lehet egyéni alkat is, vagy anyukád rosszul emlékszik stb. Én a lányomnak nem adhattam, mert tetőtől talpig csalánkiütéses lett a tehén tejtől és annak származékaitól. 2,5 évesen ihatott először normál tejet, kórházi megfigyelés alatt.
De ettől eltekintve, nem tartottam burokban, nem sikáltam 5 percenként, nem fertőtlenítettem mindent, és ami nagyon fontos, nem hallgattam/nem hallottam meg mindent.
Ha minden újságcikknek, orvosi kimutatásnak, mikrobiológiai jelentésnek, táplálkozástudományi előírásnak bedőlnénk, akkor ki se mehetnénk az utcára, csak egy oxigénsátorban lehetnénk, és csak steril vizet ihatnánk. Talán nem is lenne ennivaló, ami megfelelne mindennek...
Nehezebb lehet most szülőnek lenni,mint 20 vagy 30 évvel ezelőtt. És gyereknek is...
De ha megtalálod az aranyközéputat, és egy életrevaló (de nem bunkó, kivagyokén anyuci kedvencét) gyereket próbálsz nevelni, akkor talán nem lesz abnormális a gyereked.
Én ezen vagyok a sajátjaimmal.
Üdv!
Elvileg ameddig a gyerek kap anyatejet, addig bizonyos fokú védettséget élvez a betegségekkel szemben. De az is fontos, hogy a lehető legfiatalabb korban kezdje el a szülő őt változatosan etetni, hogy hozzászokjon az ízekhez.. Később, ha már kialakult az ízlése, hiába bünteti a gyereket, amiért nem eszik zöldséget, gyümölcsöt, akármit. Ismerek olyanokat, akik számára csak csirke és sült krumpli létezik, néha felváltva némi gyorskajával vagy chipsszel. Kérdésemre, hogy mit evett gyerekkorában, nagyjából az előbb felsorolt néhány étel volt a válasz..
A hatalmas nagy piszok-undor sem biztos, hogy jó. Ha a gyerek egyáltalán nem találkozik kórokozókkal, nem alakul ki benne a szükséges védettség, és gyengébb, betegesebb lehet a többinél, gyakrabban alakul ki allergia is közöttük. Én tényleg vasból vagyok, úgy érzem, gyerekkoromban sem volt különösebb betegségem, és felnőttként is 2-3 évente 1-1 nátha ami elkap maximum. Persze én fetrengtem a homokozóban, macskákat nyúztam - állandóan megkarmoltak, mégsem volt még soha vérmérgezésem - régészkedtem az udvaron, stb. Ha az embert burokban nevelik, nem készül fel a szervezete a mindennapi életre.
A nevelés a másik fontos alappillér. Elég, ha csak az ember felszáll a buszra, és azt látja, a 12 éves gyerek ül, mellette pedig a nagymamája áll, és a gyereknek eszében sincs, hogy ez fordítva lenne a helyes. Hiszen ő gyerek, akinek ülnie kell.. (ennek szerintem nagyjából óvodás korig kellene így működnie, iskolásként már abszolút nem).
Miután sok szülő nem ér rá velük foglalkozni, az épül a személyiségükbe, ami az iskolában ragad rájuk. És ez szinte minden esetben rossz.. Hiszen már ott közöttük is mennek a hatalmi harcok, egymás megalázása, ki a menőbb, ki a tiszteletlenebb, stb.
Igen, nekem is más elképzeléseim vannak a gyereknevelésről, mint az átlagnak.. De tegyük hozzá, erről ugyanúgy tehetnek a mi - vagyis a mostani anyák - szülei is, hiszen nem tanították meg az alapokat, így mi már csak a tévéből és újságokból tájékozódhatunk, mit hogyan kellene.
"Nekem még nincs gyerekem"
Itt be is fejeztem az olvasást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!