Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ezek a körülmények a kapcsolat...

Ezek a körülmények a kapcsolat végét jelentik?

Figyelt kérdés

21 éves lány vagyok, négy hónapja van egy 25 éves barátom. Komolyabb előtte nem volt igazán. Most viszont gondban vagyok, kérném a tapasztalt felnőtt emberek tanácsát.

A randikon nagyon aranyos volt, kedves mindig. Ha nálam voltunk, szintúgy. Rengeteg közös van bennünk, nagyon jókat beszélgetünk, sok a közös érdeklődés. Úgy érzem, ez sok év múlva is összetartana vele. Viszont ahogyan az utóbbi időben náluk is voltam, akár egy hetet is, sok minden elbizonytalanít.

A szülei elváltak, a házat, ahol élnek, az egyik nagyszülő az ő nevére íratta. Anyukájával, és testvérével él, akik dolgoznak. Ő "tanul", saját keresete nincsen. Azt szokta mondani, otthon "ő az uralkodó", mert a ház az ő nevén van, és ezért mindennek úgy kell lenni, ahogy ő akarja. Elvileg egyetemre jár, havonta veszi fel a 30.000 Ft diákhitelt, de szinte be sem jár az óráira, kiderült, hogy legutóbb a vizsgáira sem ment el. Az iskolát ellébecolja, mert szerinte túl nehéz, de munkát nem keres, otthagyni nem akarja. Sokáig előttem is titkolta, hogy így áll a tantárgyaival, egy véletlenen bukott ki minden. Ráadásul ha a barátaival hétvégente összegyűlnek, nagyon sokat iszik, a részegségig. Olyan is van, hogy már hánynak.

Nekem ezek a dolgok nagyon nem tetszenek, mondtam is neki. Az volt a felelet, hogy nagyon szeret engem, de változni már nem fog, ahhoz túl idős. És ha nem tetszik, hogy iszik "csukjam be a szemem."

Jól érzem, hogy ennyi értékrendbeli eltéréssel ennek semmi jövője, bármennyi közös van is bennünk?

Halmozza a diákhiteleit, elpazarolja az államilag támogatott féléveit, de tanulni nem tanul, munkát nem keres. Édesanyja és öccse hajnalban kelnek, napi 10 órákat dolgoznak, befizetik a számlákat, és az érte a köszönet, hogy náluk "ő az uralkodó", mert a ház az ő nevén van.

Szeretem ezt a fiút, de ezek a dolgok nagyon nem tetszenek. Jól érzem, hogy ezek változni nem fognak, és itt a búcsúzás a "megoldás"?

2011. márc. 8. 13:19
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nagyon jól érzed, hallgass a megérzésedre, jobb most elválni, mint később, ne adj isten még agresszivitásba is fordulhat, ha valami nem tetszik a viselkedésében....
2011. márc. 8. 14:49
 12/20 anonim ***** válasza:

Tényleg nincs közös jövőtök, sosem lennél boldog mellette. Ezek a problémák idővel csak súlyosabbá válnak.. Ez a fiú életében nem küzdött meg semmiért és nem ért el semmit, mindent készen kapott, sosem voltak kötelezettségei. Eltartják, kiszolgálják, ő pedig lumpol, elissza a hitelre felvett pénzét, elpazarolja az államis féléveit azért, hogy diákbérlettel járhasson, stb. Mindennek a tetejére kijelenti, hogy ő nem fog változni?! Nem számíthatsz rá hosszú távon, számára egy olyan nő a megfelelő, aki kiszolgálja, körülrajongja és leadja neki a fizetését, a hibáit pedig elviseli, mert úgy érzi, úgysem kaphat jobbat.. Te nem ilyen nő vagy.

A legtöbb nő tényleg találkozik ezzel a típussal, és nagyon sokan beleesnek a csapdájába. Ne te légy a következő! Nagyon sok férfi vár egy olyan lányra, aki normális értékrenddel rendelkezik..

2011. márc. 8. 14:57
 13/20 anonim ***** válasza:

Ne tedd tönkre az életedet, hogy egy ilyen fiúval képzeled el a közös jövődet!!Hiszen maga is mondta, hogy nem fog megváltozni, INNI fog!!Hülye vagy, ha vele maradsz.De hát a te életed.

28N

2011. márc. 8. 15:49
 14/20 anonim ***** válasza:

Látod, ennyit nem tud a jövendőbeléért megtenni, hogy letegye a piát, és rendbekapja magát. Szégyen.

Ne rontsd el az életed ővele, jobbat érdemelsz. Ezt nem húzzátok sokáig.

2011. márc. 8. 16:57
 15/20 anonim ***** válasza:
A baj az, hogy semmirekellő és lusta, ne keveredj bele, mert talál valamit, amivel téged is a markában tarthat, mint a családját a házzal, aztán sanyi.
2011. márc. 8. 17:01
 16/20 anonim ***** válasza:

Jól érzed, sajnos még nem nőtt fel. Lehet, soha nem is fog. Doglozni is akkor fog majd, ha rá lesz kényszerülve.

De így, ha az anyukája és az öccse gondoskodnak róla, nem valószínű, hogy ez hamarosan bekövetkezne.

A nagyszülő nagyon rosszat tett ezzel, hogy a házat az unokája nevére íratta.

Sajnos te nem tehetsz semmit. Esetleg próbálj meg beszélni vele, hogy neked ez az életmód nem jön be. Vagy változtat rajta, és normális életet él, vagy akkor szakítasz vele.

2011. márc. 10. 22:04
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem te már tudod a választ. Elbúcsúznod igazából nem kell, de szerintem egy idő után úgyis megteszed. Vigyázz magadra, ne ess teherbe, ne házasodj. Érezd jól magad, és tanuld meg elengedni a nem megfelelő embert!

Sok sikert!

2011. márc. 10. 22:51
 18/20 anonim ***** válasza:

Pontosan jól látod a helyzetet. Mert hiába érzed most azt, hogy szereted, és jókat tudtok beszélgetni. Képzeld el, hogy mi történne, ha összeházasodnátok? Ki keresne a családra? Ki mutatna jó példát a gyerekeknek?

Szóval. ha ennyire nem egyezik az értékrendetek, akkor miért is kellene becsukni a szemedet? Amiről nem veszünk tudomást, az attól méh igenis létezik.

Ha szakítasz vele, és azt mondja majd, hogy ne tedd, mert ő megváltozik, nyugodtan eszébe juttathatod, hogy azt mondta neked, hogy ő már túl öreg ahhoz, hogy megváltozzon. Ami persze egy nagy marhaság.

2011. márc. 11. 10:18
 19/20 anonim ***** válasza:

:O

Hát ezek a tulajdonságok nem kecsegtetnek túl rózsás jövővel. Lusta, másokon élősködik. Én pl az anyukája, és az öccse helyében azt mondanám, hogy ha a ház az övé, akkor szálljon be a rezsibe is, merthogy ő is használ villanyt, egyebeket. Ezt nem az a két ember használja csak. Plusz jó lecke lenne, ha a családtagok otthagynák mondjuk három hónapra, és rájönne, hogy az ő 30-ezer forintos diákhitelével nem megy semmire, még a rezsit sem tudná kifizetni, nehogy piára nem jutna.

A tulajdonlással járnak kötelezettségek is, amivel ő sajnos 25 évesen abszolúte nincs tisztában.Egyedül ő nem fog boldogulni soha, ha vele maradsz, és öcsi elköltözik, anyuka meghal, neked kell majd eltartanod.

Szerintem keress olyan fiút, aki azért ezekkel az alapvető dolgokkal tisztában van, mint ahogy te is :)

Csak gratulálni tudok az érett gondolkodásodhoz, mert ez ennyi idősen tényleg ritka :)

2011. márc. 11. 13:00
 20/20 anonim ***** válasza:

Igaz, né csak 19 éves vagyok, de több ilyen kapcsolatom volt már, ahol a srác ilyen volt. Többek között egy fél éves is. Örültem, hogy megszabadultam tőle, másról nem szólt a szabadideje, mint az ivászatról... de neki legalább jól fizető munkahelye volt. A mostani barátom nem iszik, csak nagyritkán, viszont ő is 5 évet ellébecolt az egyetemen, diploma nélkül. Most szakot váltott, de nem tudom, ezt mennyire fogja komolyan venni, majd vizsgaidőszak végén kiderül. A szerencse, hogy egy szakon tanulunk, csak ő egy évvel felettem van, de azért ellenőrizni tudom, és ha megint eltévelyeg, leosztom. :D Mondtam neki, joga van a saját életét elb*szni, de legalább ne a szemem előtt csinálja.

A barátod... tényleg egy semmirekellőnek tűnik a leírás alapján. :/ Szerintem hanyagold, a végén még a te életedet is tönkreteheti, ha a sajátjával már megtette. :S Nem fogják örökké eltartani a rokonai, a diákhitelt meg egyszer vissza kell fizetni. Akármennyire tetszik is, inkább kezdj egy olyannal, aki talpraesett, életrevaló ember, aki mellett jó életed lehet a jövőben.

2011. márc. 11. 17:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!